Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Kılıçdaroğlu’nun zaferi

13 Temmuz 2017 Perşembe 16:43

  Uzun bir süreden beri kendisini yoğun bir baskı altında hisseden ilerici, çağdaş, demokrat, cumhuriyetçi, devrimcinin beklediği adalet yürüyüşü ve toplumsal bir duruş nihayetinde başarılı bir şekilde geçtiğimiz günlerde  Maltepe’de sergilendi. 
   9 Temmuz’da katıldığım mitingin bana verdiği umut ve heyecan milyonlarca insanla aynı olduğunu iliklerimde hissettim. Maltepe Mitingi milyonlarca kalbin ve beyinin aynı arzu ve istekle bütünleştiği bir gün oldu, burada atan kalplerden bir de benim kalbimdi. Bu miting kara günlerin kısa bir gelecekte son bulacağını, insanımızın üstündeki ölü toprağını atacağını, tüm olumsuzlukların ortadan kalkacağı beklentisinin gerçekleşmesini adeta Türkiye’ye müjdeliyordu. 
   Türkiye’nin dört bir yanından haksızlığa uğramış, işinden aşından özellikle de umudundan edinilmiş insanın aktığı Maltepe Mitingi kendi makus çaresizliğine ve umutsuzluğuna bir son verme manifestosu oldu. Bir aya yakın süren uzun yürüyüşün Maltepe Mitingi ile taçlanması, endişeli beklentilere son vermiş olsa da, asıl mesele bundan sonra ne olacağıdır. Bunu iyi analiz etmeliyiz.
 
  Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini göz ardı etmeden insan haklarını ve Avrupa normlarını temel alan özgür ve çağdaş bir Türkiye için Türkiye’nin dört bir yanından gelip Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe sahip çıkan ve beklenenin çok üzerinde açık destek veren milyonlarca insan  önemli bir duruş sergiledi. Türkiye toplumunun CHP’ye kırk yılda bir verdiği bu tarihi kredinin kıymeti anlaşılmaz ve beklentilerine cevap verilmezse buna çok yazık olur. CHP artık buna uygun bir politik hat tutturmalıdır, aksi taktirde CHP böylesine muazzam bir halk desteğini bir daha yakalaması ancak mucize ile olabilir.
 
   Kılıçdaroğlu’nu Mitingde kalabalığa kararlı olduğunu gösterse de kanımca daha cesaretli, daha sert bir tavır göstermesi beklenirdi. Bir aya yakın süren uzun ve meşakkatli yürüyüşün barışçıl sürmesi ve sonuçlanması elbette çok önemliydi ve Kılıçdaroğlu bunun için elinden gelenin fazlasını yaptı bile. Lakin milyonların desteğini alan bir lider olarak da, kurulan karanlık rejime karşı daha açık mesajlar vermesi beklenirdi. Kendisini destekleyen toplumun her gün biraz daha artan zulme karşı sessiz kalmayacağını olup bitenleri sineye çekmeyeceğini, adalet isteğini  kitlelerin ebedi olarak bunu barışçıl bir şekilde kabullenmeyeceğini net bir şekilde ifade etmeliydi.
 
Kılıçdaroğlu Miting konuşmasında bir çok önemli noktaya parmak bastı ve rejimden zarar gören bir çok kesimi zikrederken bazılarının açık konu etmekten sakınmamalıydı. Baş örtüsünden dolayı baskı gören kadınlardan bahsederken, şu anda içerde olan HDP eş başkanları ve milletvekilleri içinde bir-iki cümle sarf etmesi beklenirdi. Rejimden açık zarar görmüş Selahattin Demirtaş’tan, Kürlerden, Alevilerden bahsetmesinin ne zararı olabilir ki? Enis Berberoğlu’nun içeri atılmasının vesile olduğu bu muazzam eylemin hak ettiği değere kavuşması için bir kaç net ifadeye daha ihtiyaçı olduğunu saptamak lazım.
Enis Berberoğlu ve HDP milletvekillerinin tutuklanmasının yolunun açılmasında ne yazık ki CHP yönetiminin de katkısı oldu. Bu yanlışın telafisi anlamında onların da anılması anlamlı olacak ve aynı zamanda “Hayır” cephesinin bütünlüğüne daha çok katkı sunacaktı. Ayrıca bu yaklaşım tabandaki halkın kaynaşmasına hizmet edecekti. 
 
9 Temmuz tarihi Mitingi başlangıç kabul edelim ve beklentilerimizin bundan böyle yani 10 Temmuz itibarıyla her gün adım adam toplum olarak ortak çabamızla inşa 
edeceğimizi daha açık bir umutla ilan edelim. Mitinge katılma vesilesiyle geldiğimiz Büyükada’dan okuyucularıma güzel bir yaz tatili diliyorum.
 
Binali Efe

Bu yazı toplam 1047 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim