Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya11 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2244.661
    %0.01
  • Dolar
    32.3343
    %0.08
  • Euro
    35.1498
    %-0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kitap kurtları Konyaaltı’nda
21 Ekim 2018 Pazar 17:36

Kitap kurtları Konyaaltı’nda

Bu yıl 9’ncu kez kapılarını açan Konyaaltı Kitap Fuarı, okur ve yazarları Konyaaltı’nda buluşturuyor. Kitap kurtlarının sabırsızlıkla beklediği fuara olan yoğun ilgi dikkat çekiyor.

Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 9’ncusu düzenlenen Konyaaltı Kitap Fuarı, Cumartesi günü Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Saat 14.00’da fuarın açılışı için düzenlenen törene CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, siyasi parti ve STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kitapsever katıldı. Törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun telgrafı da okundu. İlginin oldukça yoğun olduğu fuar açılışında protokol konuşmaları sırasında sabırsızlanan okurlar, konuşmalar bitmeden fuar alanına girdi.  

 

“ÇADIRLARDA BAŞLADIK”

Kitap fuarını çadırlarda başlattıklarını hatırlatan “Ben Bu Şehre Aşığım” kitabının yazarı Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “4 dönem üst üste 19 ilçede en yüksek oyla halkımız bizi bağrına bastı. Hep birlikte Konyaaltı’na güzel hizmetler yaptık. Doğal gazı bitmiş tek ilçe. Birçok proje gerçekleştirdik. En büyük alkışı kitap fuarımızdan aldık. Emniyet Müdürlüğümüzden aldığımız bilgiler doğrultusunda korsan kitap satışında en önde bir ildik. ‘Okumak lazım’ sloganıyla çadırlarda başladık. 22 bin ziyaretçiyle başladığımız fuarımızda geçen yılı 303 bin 600 ziyaretçiyle kapattık. 10 günlük süreçte bu sayının 303 binin üzerinde olacağına inanıyorum” dedi. Kitabının telif haklarını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne verdiğini de açıklayan Böcek, derneğin kurucularından Türkan Saylan’ı andı.

img_20181020_142844.jpg

“ÇAĞDAŞLAŞMANIN KAYNAĞI OKUMAKTIR”

Kuran’ı Kerim’in oku emriyle başladığını hatırlatan Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten ise, “Peygamber efendimiz ‘ilim Çin’de de olsa arayın’, Hz. Ali ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ buyurmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ der. İlminde, huzurunda, barışında, çağdaşlaşmanın da kaynağı okumaktır. Her türlü olumsuzluğun kaynağı da cehalet karanlığıdır. Karanlığa karşı küçük de olsa bir mum yakarak işe başlamış ve bunu geleneksel hale getirmiş başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.   

 

“BELEDİYELERİN KÜLTÜREL ÇALIŞMALARI ÇOK ANLAMLI”

Belediyelerin yapısal çalışmaların yanı sıra kültüre ve eğitime dönük çalışmalarının da anlamlı olduğunu belirten CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise, etkinliklerin artarak devam etmesini diledi.

img_20181020_143003.jpg

“KİTAP OKUMAYA AYIRDIĞIMIZ SÜRE ÇOK SINIRLI”

Kitapların insanlık tarihinin en önemli hazinelerinden biri olduğunu söyleyen Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş ise, “Ülkemizdeki kitap okuma alışkanlıklarının arzu edilen seviyede olmadığı ifade ediliyor. Günde birkaç saatimizi televizyon izlemeye, belki de daha fazlasını internete ayırmamıza rağmen kitap okumaya ayırdığımız süre çok sınırlı kalıyor. Toplumların gelişmişlik düzeylerini gösteren en önemli göstergelerden biri o toplumdaki kitap okuma alışkanlıklarıdır. Okuyan toplumların bireyleri kendilerini daha iyi ifade edebilmekte ve her alanda karşılaştıkları sorunları daha kolay çözebilmektedir” dedi.

img_20181020_143321.jpg

29 EKİM’E KADAR AÇIK

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi. Yazdığı kitabın satıldığı standa gelen protokol üyelerine Başkan Böcek, kitabını imzalayarak hediye etti. Ardından Konyaaltı Belediyesi standına geçen Böcek, isteyen vatandaşlar için de kitabını imzaladı. Yazar ve okurların buluştuğu fuar, 29 Ekim tarihine kadar açık kalacak. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 66196 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim