Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16

Ergün Efe

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ergün Efe

Milli ruh bütünlüğü

26 Nisan 2019 Cuma 07:07

Bir ülkenin milli ruh birliğini/bütünlüğü tüm siyasi hadiselerin üstündedir. Yara almaması için herkes azami çaba içinde olmalı. Herkes bilmeli ki, kim için olursa olsun, bu toplumsal ayrışma sürdürülür bir durum değil, ayrışmanın yerini toplumsal kaynaşma almalıdır.

İddia etmeyi hiç sevmem, ama bu konuda iddia ederim; Dünyada var olan ve bizi perişan etmek için ant içmiş ne kadar ülke varsa onları bir araya toplasanız, bizim kendimize yaptığımız şu gereksiz zulmü yapamaz. 

Millet olarak uyanık olmalıyız. Nefretin panzehiri sevgidir. Bu düzeyde karşılıklı bir nefreti sadece biz değil, hiç bir toplum sürekli olarak kaldıramaz. Bir iki yıl daha sürdürülürse, hiç şüpheniniz olmasın ki, psikolojisi yerinde tek bir insanımız kalmaz.

Gerçek milli ve beka sonunu asıl budur! 

Güzel insanlar, hiç bir siyasi anlayış, hükümet, iktidar veya başka bir oluşum çıkmaza girdi diye ülkemizi slogan vari yöntemlerle yönetmeye hakkı olamaz. Biz bir Muz Cumhuriyeti değiliz. Bin yıllık devlet tecrübesi olan bir gelenekten geliyorsak, ülkemizin salt sloganlara yönetilmesine nasıl geçit verebiliriz? Tüm bunları aşacak güce ve kudrete sahip bir ülkeyiz. Bir idareci gelir gider, diğeri gelir, ama sadece Türkiye kalıcıdır. Normalleşmemiz bir tercih değil, bir zorunluluktur.

Dünyada kendini demokratik rejim olarak adlandıran hiç bir idare yurttaşlarının vatanseverliğini kendi ideolojik yakınlığına göre belirleyemez. 82 milyona yazıktır, yapmayın, etmeyin. 

Geçmişte de Ergenekon denilerek  insanlar içeri tıkıldı, vatan haini ilan edildi. O yüzden insanlar intihar etti, kimileri kanser, aileler ise perişan oldu. Ama, atlı ay önce Yargıtaydan, Ergenekon diye bir örgütün varlığı tespit edilememiştir, diye karar çıktı. 

Sayın Kılıçdaroğlu'na saldırı bile bu nefret siyasetinin bir sonucu değil mi? Yumruğu atan saldırganın ne dediğini hatırlayalım, Kılıçdaroğlu'nun PKK destekçisi olduğuna dair söylemleri beni etkiledi!, demedi mi?

Hiç bir yurttaş demokratik anayasal düzeni hedef almadıkça Terörist diye nitelendirilemez. Kin tohumu ekerek toplumsal barışın sağlandığını tarih yazmamıştır.

Bu yazı toplam 1790 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim