Bugün 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.03
  • Dolar
    32.335
    %-0.05
  • Euro
    34.7427
    %0.01

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Müstakbel Damat İlker Ayrık

19 Kasım 2022 Cumartesi 01:17
 Sanattan kazandığını yine sanata yatıran bir isim. Televizyon tarihine dizilerde aldığı rollerle giren ve birçok yapımda yer alan İlker Ayrık isminden bahsediyorum. Hani böyle tanıdık birisi ile sohbet edersiniz ya sevgili İlker Ayrık böyle bir isim. Müjdat Gezen atölyesinde yetiştim dediğini hatırlıyorum  Rol aldığı filmlerden ve sunuculuk yaptığı programlardan kazandıklarını yine sanata yatırdığını söylemişti. İlk senaryosunu yazdığı Yapışık Kardeşler filmi için. 
  Antalya da Müstakbel Damat filminin gala programı için Antalya'ya geldi.  Bende Agora da film galasına davetliydim.  Seans başlamadan önce ajans tarafından katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. O esnada ben okulumuzdan bahsettim. Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu özel bir okuldur. İlker Ayrık'a da okulumuz öğrencileri ile beraber misafir edersek çok mutlu olacağımızı söyledim. 
  Gösteri Başlamadan önce salonda katılanlarla yine sohbet etti. Bende orada bu hafta içerisinde okulumuz öğrencilerinin sınavları olduğunu söyledim. Ricamızda şu oldu. Sınavlarda başarılar diler misiniz? Benim Anadolu'nun dört bir yanından gelen öğrencilerim için onun Göynük Mutfak Sanatları ile ilgili sözleri hatıra olacak. Ama İlker Ayrık ve ekibi okulumuza gelirse daha güzel hatıra olur. Gala esnasında ilker Ayrık'a sinema ile ilgili düşüncelerimi aktardım. Eğer bizler sinema salonlarında Türk filmlerini tercih edersek ihracaat girdisi olarak sinemamızı desteklemiş oluruz. ABD kökenli filmleri izlediğimiz zaman ülkenin parası ithal oluyor. Bu anlamda mümkün olduğunca ülke sinemasının filmleri tercih edilmelidir.
  Erdal Özyağcılar oyunculuğunu çok beğendiğim bir aktör. Müstakbel Damat filmi konusu Kıbrıs. Kıbrıs şivesi ile güzel bir hatıra olmuş. Erdal Özyağcılar karakter oyunculuğu ve tiyatro kökenli olması filmin içerisinde kendini hissettiriyor. Hele "umut" ile ilgili filmde geçen sahne. Bence o sahneyi kendiniz izleyin. 1960 yıllarında Kıbrıs da "umut" ne demekmiş kısa bir enstantane ile bu kadar güzel anlatılır. Savaş çok istediğimiz birşey değil. Olmasın da 
  Filmde İlker Ayrık yapımcı ve yönetmen olarak karşımıza çıkıyor. Ona tiyatro kökenli isimler eşlik ediyor. Ayça Erturan, Nilgün Kasapoğlu filmde yer alıyor. Kıbrıs şivesi o kadar güzel ki. Ama kabul etmek gerek bizim Antalyamızın şivesi de çok güzel.  Keşke sanat dünyası bizim "ende" "zappırdama" "tüngeme" "metleme" "ebişme" kelimelerimizi filmlerinde kullansalar. Ne güzel olur değil mi?
  Osman Sınav ile yaptığımız sohbette film endüstrisinin ne kadar önemli olduğunu anlamıştım. Pervasız yapım tarafından çekilen Müstakbel Damat filmi de ailece çekinmeden gidebileceğiniz eğlencelik bir film. Hepimizin o çok rahatsız olduğumuz bel altı küfürleri yok. Ayrıca dediğim gibi ülkenin sinema dünyasına harcanan bütçenin mümkün olduğunca bizim ülkemiz ürünleri tercih edilerek Türkiye de kalmasını temenni ediyorum. Bence gülerek izleyeceksiniz
   Filmde Galatasaray Fenerbahçe çekişmesi var. Bizantalyasporuz diyorum:)))))
Bu yazı toplam 647 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim