Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okulunun gururu oldu
13 Ağustos 2017 Pazar 15:01

Okulunun gururu oldu

LYS sonuçlarına göre Türkiye 32’ncisi ve Antalya birincisi olan Hacı Dudu Mehmet Gebizli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Nur Barkuş, okulunun gururu oldu. Okul yöneticileri, bu başarının haklı gururunu yaşıyor.

Hacı Dudu Mehmet Gebizli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Nur Barkuş, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) TS2 puanı sonuçlarına göre Antalya birincisi oldu. TS1 sonuçlarına göre de Antalya ikincisi olan Barkuş, Y-YGS4 puanında ise Türkiye 32’ncisi olmayı başardı. Öğrencinin bu başarısı okul yöneticilerini gururlandırdı. Daha önce 2016 yılı LYS’de de Türkiye 156’ncısı çıkaran Gebizli Kız İmam Hatip Lisesi, 2017 LYS’de Y-YGS4 puanında Türkiye 32’nsi, TS1 puanında 105’nci ve TS2 puanında ise Türkiye 109’ncusu çıkarmayı başardı. Okul yönetimi, elde edilen bu başarılarla LYS’de her geçen yıl başarı grafiğini yükseltmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.

İLAHİYAT FAKÜLTESİNİ TAM BURSLU OLARAK KAZANDI

Gebizli İmam Hatip Lisesi’ne çok da iyi olmayan bir TEOG puanıyla girdiğini, ancak öğretmenlerinin emeği ve planlı çalışmayla Türkiye’de derece yaparak 32’nci, Antalya’da ise birinci olmayı başardığını söyleyen Fatma Nur Barkuş, ailesine de büyük bir mutluluk yaşattı. Türkiye genelinde dereceye girerek, Antalya’da ise birinci olarak ailesine, öğretmenlerine ve arkadaşlarına büyük bir mutluluk yaşatan Barkuş, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tam burslu olarak birincilikle kazandı.

“İYİ Kİ BU OKULDA OKUMUŞUM”

Başarısında İmam Hatip okulunda eğitim görmesinin çok büyük bir katkısı olduğunu vurgulayan Barkuş, “İnancımın, okulumun misyonuyla birleşmesi sonucunda daha güçlü bir ruha sahip oldum. Başarının önündeki ders dışı engellerin imam hatip ortamında daha az olması da derslere odaklanmamı sağladı. Burada, bizi birleştiren değerlerimizi rahat yaşadığım bir ortam oldu. İnandığın gibi yaşamak, iyilikte bir adım önde olmak, vatan sevgisini Asımın nesli bilinciyle yaşamak gibi bir sürü farkındalık oluşturacak özelliklerle yetiştim. İmam Hatip lisesinde okumanın, değerlerine sıkı sıkıya bağlı, ilkeli olmak, inandığın gibi yaşamak, hayatımın her alanında örnek olabilecek özellikler edinmek gibi birçok katkıları oldu. Hayatımın her alanında örnek olabilecek özellikler edinmemi sağlayan bir ortam olduğu için kendimi çok şanslı görüyorum. İyi ki bu okulda okumuşum” diye konuştu.

“DERSHANEYE GİTME İHTİYACI DUYMADIM”

Herhangi bir dershaneye gitmediğini ve özel ders almadığını belirten Barkuş, “Okulumuz bize dershanede alacağımız ekstra eğitimi yetiştirme kurslarıyla verdi. Özel ders ihtiyacımı ise hocalarımızla yaptığımız ek dersler ve benimle ilgilenen eğitim koçu öğretmenimiz Bengi Çökele sayesinde karşıladım. Hemen hemen her hafta deneme ve konu tarama testleriyle okulumuz ihtiyacımızı giderdiği için dershaneye gitme ihtiyacı duymadım. Zaten dershaneye gidecek maddi güce de sahip değildik” dedi.

“BAŞARIYI ETKİLEYEN BİRÇOK ŞEY VAR”

Başarıyı yakalamasında birçok şeyin etkili olduğunu ifade eden Barkuş, şunları dile getirdi:

“Başarı değişik etkenlerin uyumuyla gerçekleşiyor. Tek başına okul veya aile demek doğru değil. Ailemden aldığım manevi destek, okuldan ve hocalarımdan aldığım eğitim ile birleşince ortaya başarının çıkması kaçınılmaz oldu. Bence başarının ilk şartı inanmak. Başarabileceğine inanmak, kendini tanımak, ne yapıp yapamadığını bilmek ve ona göre çalışmak. Elinden geleni yaptıktan sonra da tevekkül etmek. Ben hiçbir zaman negatif düşünmedim, umutsuzluğa kapılmadım. Bazen bana yapamayacağımı, başaramayacağımı söyleyenler oluyordu. Diğer insanların olumsuz söylemlerine kulağımı tamamen tıkadım. Sadece olumlu sözleri duydum ve iç sesimi dinledim. Her zaman kendi kendime ‘başaracağım’ dedim. Çalışma stiline gelince yapabildiğim konulardan çok eksikliklerime ve yanlışlarıma yoğunlaştım. Çoğu kişi bu kısmı atlıyor. Testlerde, denemelerde çıkan yanlışları atlıyor ve üstünde durmuyor. Beni başarıya ulaştıran ise bu yanlışlarım oldu. Eksik kaldığım ve yanlış yaptığım konuların doğrularını öğrendim. En önemlisi de kendi çalışma stilimi belirledim. Bunun için insanın öncelikle kendini tanıması gerekiyor. Ben hep daha iyi nasıl öğrenirim, hangi çalışma şekliyle daha iyi verim alabilirimin peşinde oldum. Bunları düşünmeden düzenli ve verimli bir çalışma yapılamaz.”

“PLANLI ÇALIŞIN”

Başarılı olmak isteyen öğrencilere tüyolar da veren Barkuş, “Başarı için en önemli noktalardan birisi planlı çalışmak. Planlı çalışmak başarının olmazsa olmazı. Onun için eğitim hayatı boyunca planlı çalışmayı kendinize prensip edinin. Çünkü eksiklikleri gidermek bazen çok zaman alabiliyor. Özellikle Matematik ve Geometri gibi derslerde konu atlamadan her konuda soru kaçırmamaya gayret etmek çok önemli. Elbette ki vazgeçilmez olan nokta düzenli çalışmak” diye konuştu.

ÖĞRETMENLERİNE TEŞEKKÜR

Başarısında öğretmenlerinin de çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Barkuş, “Bu okulda çok mutlu oldum. Öğretmenlerimiz burada mutlu olmamız için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadılar ve bize hep bir aile sıcaklığı ile yaklaştılar. Bu nedenle Gebizli Kız İmam Hatip Lisesi öğretmenlerime, okul idarecilerime bize sundukları aile sıcaklığı, sevgi ve saygı anlayışı, kaliteli eğitim kısacası her şey için minnettarım. Ömrüm boyunca unutamayacağım dostluklar kazandırdıkları için de çok teşekkür ederim. Bütün öğretmenlerimin başarımda ayrı ayrı yeri var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Hiç birisini unutmayacağım. Hepsi aklımda tatlı bir anı olarak kalacak” dedi.

“BAŞARIDAKİ EN BÜYÜK PAY SAHİBİ ÖĞRETMENLERİMİZDİR”

Okuldaki başarının en büyük pay sahibinin öğretmenler olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Necip Dal ise, “Hukuk, uluslararası ilişkiler, eğitim ve ilahiyat gibi fakülteleri kazanan öğrencilerimiz, herhangi bir dershaneye gitmeden veya özel ders almadan bunu başardılar. Okul içerisindeki akademik çalışmalara, yetiştirme kurslarına, eğitim koçluğu ve deneme sınavlarına katılan öğrencilerimiz bu başarıları elde etti. Bu nedenle başarıdaki en büyük pay, alanında uzman cefakar öğretmenlerimize aittir” diye konuştu.

“BUNDAN SONRA BAŞARILARIMIZ DAHA FAZLA DUYULACAK”

Kendisinin de 28 Şubat sürecinde imam hatip de okuduğunu belirten Okul Müdürü Başyardımcısı Hüseyin Karagül ise, “İmam hatiplerdeki başarı o zaman da göz kamaştırıyordu. Şimdi o başarının da üstüne çıkıldı. Antalya’da en başarılı okullar arasına artık Gebizli İmam Hatip Lisesi de girdi” diyerek bundan sonraki süreçte Gebizli İHL’nin başarısının daha fazla duyulacağını söyledi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇOK SEVİYORUZ”

“Biz bu milletin evlatlarına sevdalıyız. Okulumuzu sahipleniyor, öğrencilerimizi çok seviyoruz” diyen tarih öğretmeni Hacı Bayram Özdemir ise, yarıyıl tatillerinde bile öğrencilere ders vermeye devam ettiklerini ve Yaz dönemi boyunca haftanın 5 günü kurs düzenlediklerini söyledi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 2327 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim