Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2240.804
    %-0.16
  • Dolar
    32.337
    %0.08
  • Euro
    35.1052
    %-0.23

Ergün Efe

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ergün Efe

Okurlarımıza merhaba

18 Ekim 2018 Perşembe 09:32
Antalya Son Haber Gazetesinde ilk makalemi kaleme almanın ve sizlerle olacağımı bu nedenle de mutlu olduğumu ifade etmek isterim.
   
Kısaca kendimi tanıtayım: Ozanlık ve âşıklık geleneğine uygun şiirler yazıp besteleyen bir THM sanatçısıyım. Beni şimdiye kadar birebir tanımamış olsanız da türkülerim sizlere hiçte yabancı gelmeyeceğini düşünüyorum. Mesela, “Dağlarına dargınım”, “Aşk kitabi”, “Yine sen”, “Nerden düştüm ben bu aşka”, “Farz bize” gibi eserlerin söz/ müzik veya bestecisi, 2007 yılı piyasaya sürülen “Haberin var mı?” eserinin ise ilk icracısıyım.
 
Siz değerli Antalya Son Haber okuyucuları yurtiçi ve yurtdışı, sosyal, kültürel veya siyasal konular hakkında fikirlerimi paylaşacağım. Mesela, Avrupa’da 70 yıldır ikamet eden ama hala “Ausländer“ ( Yabancı) veya “Gastarbeiter”, ( Misafir İşçi) ülkemizde ise ‘Gurbetçi’ veya Almancı diye tanımlananların Batı’ya olan bakış açıları, Batı’nın da onlara olan bakış açıları, Entegrasyon sorunu (uyum sorunu) v.s hakkında bilgiler paylaşacağım. 
   
Yurtiçi konularında ise ülkemizin özelikle son yıllarda idari alanda ki “eksen kayması” siyasal olarak Batı’ya nasıl yansıdığına, nasıl algılandığına da zaman zaman değineceğim. 
   
İdeolojiler üstü olan bilim ve bilgiye önem veren, Avrupa’da okumuş, ama Türkiye ile de bağını hiç bir vakit koparmamış biri olarak iki tarafın da siyasal ve kültürel dokusunu iyi tanıyan biri olmamdan ötürü, analizlerimin ideolojik değil bilimsel ve objektif olacağı okuduğunuz da bana hak vereceğinizi düşünüyorum.
   Son 25 yıl -hem yurtiçi hem de yurtdışı - konserlerim, kuliste birçok görüşte olan insanlarla muhabbetlerim, farklı siyasal düşünceler ve onların siyasi temsilcileri ile de fikir alışverişleri, çeşitli federasyon ve dernek toplantıları, gençliğimden beri hayatın birçok alanını kapsayan farklı sempozyumlarda  da olabildiğince kaçırmamamın bir sonucu olarak...
   
Tabi bir de ailem. Özelikle babam Binali Efe’nin çok yönlü ve aktif bir insan olması sebebi ile onun nasihat ve tecrübelerinden de çokça istifade etmekteyim. Çocukluğumdan beri uzun müddet babamın sayesinde bir müddet ticaret ile uğraşmamın da temel fikirlerimin oluşumunda etkili olduğu kanısındayım.
   
Gerçek bir Ozan’ın en temel özelliği nefsin ona değil, o nefsine hükmetmesindendir. Bir Ozan yeri gelir pamuk kadar yumuşak, yeri gelir kurşun gibi kalbe saplanacak sözler edebilir, ama bölücü değil yapıcı, eksiltici değil tamamlayıcı, parçalayıcı değil gümleyici olması gerekir.
 
Ülkemizde gelenek olarak “Halkın sağduyusu, vicdanı Ozanlar ve Âşıklardır” rahatlıkla diyebiliriz.
Bir dahaki makalemde buluşmak dileği ile. O zamana kadar, kalın sağlıcakla...
Ergün Efe 
ergunefe@live.de
Bu yazı toplam 8709 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim