Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Orta Doğu'nun Kaderi...

18 Mart 2020 Çarşamba 14:40

Dünya tarihine bakınca, Dünya'da ki tüm sosyal,siyasal ve ekonomik olayların değişimi en hızlısı sadece Orta Asya'da gelişmiş ve değişmiştir.

Dünya tarihi, 4-5 milyar yıl.

İnsanlık tarihi, 7-8 milyon yıl.

İnsanın evrimine göre değişimi ve dönüşümü gerçekleştiren insanlık topluluğu ise 10-100 binli yıllardan söz edilir...

İnsanın bir önceki sürece nazaran daha hızlı değişimi; Toprağı ekmekle, avlanmak için av aletleri yapmakla değişime başlaması değişim ve dönüşümü binli yıllara, düşürmüştür.

İnsanların gelişmesi ateş gibi dünya icat tarihinin en önemli buluşlarından biri gibi tekerleğin icadı da Milattan Önce 3-4 bininci yıllarda Batı Asya'da buluşu Orta Doğulunun bundan haberi bile yoktu. Bildiğimiz anlamda ilk tekerlek 1800'lüyılların ortasına doğru icat edilmiştir.

Dünya İmparatorluğu Osmanlı dahi bile; Alman Johann Gutenberg'in 1450 yılında icat ettiği matbaa'yı 300 yıl gecikmeyle ilk devlet matbaa-ı ııı. Selim döneminde kuruldu.

Hep geç kalan ve sonra uyanan bir coğrafya'dır Orta Doğu...

Dünya'da insanlığın ilerlemesi, refahların yükselmesi, yeni icatlar yaratılırken sanayi devrimleriyle devam eden bu gelişmeler, Buhar makineleri yerini  Petrol ile işleyen icatlara yerini bırakmış, uzaya giden araçlarla dünya ilklerini gerçekleştirmişlerdir.

Orta Doğu ise, Mezhep kavgaları, Alevi ,Sünni ayırımı, Şafii, Sünni, Arap, Şii, Kürt, Türk savaşı ve Arap baharı diyerek karşılıklı CİHAD ilan ederek öldürmeye devam ediyorlar. Burası Ortadoğu akıl referansından uzak, kaderciliğin kalesi...

Orta Doğunun Kaderi Mi?

Geneline yakın Müslüman olan, Orta Doğu ülkeleri Suriye, Irak, Katar, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Ürdün, İsrail, Lübnan, İran, Filistin, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kuveyt, Bahreyn, Yemen, Mısır, Afganistan, Pakistan, Tunus, Cezayir, Libya, Sudan, Fas halen mezhepkavgalarıyla Alla-hu Ekber naralarıyla biri birilerini boğazlamaya devam etmektedirler..

Çünkü burası Orta Doğu...

Cehaletin kol gezdiği, cellatların bol olduğu, sürülerle İŞİT Psikopatları yetiştiren ve iç savaş için kullandıkları sözde Müslümanlarla doludur.

Gayet açık ve net yer altında petrol ve yer üstünde madenler var oldukça bu kan emiciler, can alıcılar hep var olacaktır... Ta ki Kadercilik bırakılıp, akıl referans olarak kabul edilinceye kadar bu zulüm sürecektir.

Birinci dünya savaşı emperyalistler tarafından Orta Doğu'yu sömürmek için tasarlanmış ve planlanmış olarak bilinçli yapılmıştır.

Orta Doğuya baktığınızda AMERİKA, ALMAN, RUS ve İNGİLİZLER vardır. Elbette ki yerli hain iş BİRLİKÇİLERİ ile birlikte iç savaşın devam etmesi için ellerinde ne varsa pazara sürmektedirler.

Orta Doğunun kaderini emperyalist güçler tahin etmeye devam etmektedirler.

Ne zamana kadar?

Müslümanların Peygamberi Hz. Muhammet’in buyurduğu gibi;

Her Müslüman diğer bir Müslüman'ı kardeşi olarak kabul edip bağrına basıncaya dek bu kan ve vahşet durmayacak gibi…

Böyle bir kehanet gerçekleşir mi?

Bence bir gün mutlaka olur...

Ama yer üstüyer altı bütün madenler ve altın, petrol ve gaz kalmadığında geldiği gibi giderler ama Müslümanlar açlık ve sefaletle baş başa kaldıkları gibi alışa gelen durum itibariyle bir birlerini yemeye devam edecekler!

Binali EFE

 

 

Bu yazı toplam 1969 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim