Bugün 08 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2401.823
    %0.04
  • Dolar
    32.2594
    %0.00
  • Euro
    34.6419
    %-0.09

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Osmaniye…

25 Şubat 2019 Pazartesi 07:23

Bu hafta sonu Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) davetlisi olarak Osmaniye’ye gittim.  Anadolu’nun kadim kentinde yaşadığım atmosfer ve sıcak karşılama, gerçekten beni oldukça mutlu etti.  Bu sebeple beni toplantıya davet eden KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’e bir kez daha teşekkür etmek isterim. Osmaniye; yaklaşık 600 bin kişinin yaşadığı, nüfusu her yıl artan, Anadolu medeniyetinin beşiği, Türk Edebiyatının Unutulmaz İsmi Yaşar Kemal’in doğduğu, çocukluk yıllarını geçirdiği bir kent. 
Hal böyle olunca, gezi kapsamında Osmaniye’nin önemli turizm yerlerine bir takım ziyaretler gerçekleştirdik. Bu anlamda ilk durağımız Kastabala Antik Kent’iydi. Osmaniye ilçe merkezine 12 km uzaklıktaki bu tarihi yer, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış.  Dünyaca ünlü arkeologların üzerinde çalışma yaptığı antik kent, yaklaşık bin 500 dönümlük geniş bir arazide yer alıyor. 
Kastabala Antik Kenti’nin yanında, Bodrum Kalesi olarak da adlandırılan Kastabala Kalesi yer alıyor.  Karatepe-Arslantaş Kalesi’nde tarihi Asativataya medeniyetine uzun da bir yolculuk yaptık.  Hititlerin başkenti olarak bilinen Asativataya’daki Fenike yazıtları binlerce yıllık medeniyetin tarihine ışık tutuyor.  Gerçekten her gördüğüm kareden çok etkilendim. 
Akşam da Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nin (OGC) 2018 yılı Basın Ödülleri törenine katıldık.  2018 yılında medya dünyasına damgasını vuran isimler, bu gece ödüllerini Osmaniye Valisi ve Osmaniye Belediye Başkanının ellerinden aldılar.   
OGC Başkanı İsrafil Avcı, ödül töreninde Osmaniye’nin ülke ekonomisine katkılarından bahsetti. İlk defa orada kendisinden duydum.  Osmaniye yer fıstığı üretiminde ve satışında Türkiye’nin en önde olan iliymiş. Gecede başkanın dikkat çekici bir talebi de vardı.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniyelilere, Yiğit Osmaniyeliler, Mert Osmaniyeliler diye hitap ettiğini söyleyen başkan Avcı, kentin adının Yiğit Osmaniye, Mert Osmaniye olarak değiştirilmesini talep etti. 
 Bir de kentin içine adım attığınız andan itibaren, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ağırlığını hissetmeye başlıyorsunuz.  Osmaniye’de yerel seçim çalışmaları da bir o kadar net istikamette gidiyor. Gittiğim yerlerde sadece Cumhur İttifakı adayı ve Mevcut Belediye Başkan Adayı Kadir Kara’nın afişlerini gördüm.   Millet İttifakı’nın yerel seçim çalışmalarını yok denecek azdı. 
 Osmaniye’ye ilk gidişimden oldukça memnun kaldım.  Sizlere de bu kente gezi yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Bu yazı toplam 8469 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim