Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Parklar ve yeşil alanlar

03 Eylül 2020 Perşembe 00:16
 
Şehrimizde yeşil alan miktarı ne kadar fazla olursa o kadar çok güzel olur. Yeşil alan miktarının fazla olması düzenli yapılaşmayı da beraberinde getirecektir.
Dahası; yeşil alan ve parklar yaşam alanları ve dinlenme yerlerimiz olarak vazgeçilmez unsurlardır.
Malumunuz üzere şehir merkezimizdeki parklar da vatandaşlarımızın oturup dinlendiği mekanlar olarak dikkat çekiyor.
Bunlardan bir tanesi de Kızılsaray mahallemizdeki Büklüdere parkımız.
Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılsaray Mahallesi Büklüdere Parkı’nda gerçekleştirdiği yenileme çalışmasında sona gelindi. Büyük oranda tamamlanan park daha yeşil ve modern görünümüyle vatandaşlara hizmet verecek.
    Bu manada Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Antalyalıların kent merkezinde dinlenip soluk alabildiği yeşil alanlardan biri olan Büklüdere Parkı’nı revize ederek yeniden yaşam alanına dönüştürüyor.
   Vatandaşların ferahlayıp, soluk alabildiği yeşil alanlardan biri olan Büklüdere Parkı’nda etap etap gerçekleştirilen yenileme çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. Muratpaşa İlçesi Kızılsaray Mahallesinde bulunan ve zamanla yıpranan Büklüdere Parkı’ndaki yenileme çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi ekipleri, parkta bulunan yıpranmış oyun grupları, oturma grupları, banklar ve aydınlatma sistemini tamamen yeniledi.
   Gördüğüm kadariyle oyun gruplarında oluşabilecek kazalara karşı çocukların korunabilmeleri adına oyun grubunun zeminine kauçuk esnek zemin kaplaması yapıldı. Fitnees aletlerinin de yerleştirildiği park vatandaşların rahatlıkla spor yapabileceği bir hale getirildi. Parkın zamanla yıpranan ve bozulmalar olan yürüyüş yoluna kayrak taşları döşendi. Ekipler ayrıca parkın sulama alt yapısı ile köprüleri de yeniledi. Ekipler parkta peyzaj çalışması gerçekleştirerek, yeşil alan miktarı da arttırıldı.
Yıpranan, oturma bankları kırılan, parke taşları deforme olan Büklüdere parkının yenilenmesi yerinde bir çalışma.
Esen kalın.
Bu yazı toplam 624 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim