Bugün 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.03
  • Dolar
    32.335
    %-0.05
  • Euro
    34.7427
    %0.01

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Seçim sloganları ve adaylar…

26 Şubat 2024 Pazartesi 02:38
 Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Antalya’da Büyükşehir Belediye başkanlığı gerçekten çok çekişmeli ve bir o kadar da heyecanlı geçeceğe benziyor.
 
Büyükşehir Belediye başkan adaylığında CHP adayı Muhittin Böcek, ‘’Herkesin başkanı’’ sloganıyla yerel seçimlere hazırlanırken, Cumhur İttifakı adayı Hakan Tütüncü ise, ‘’Antalya Altın Çağı’nı Yaşayacak’’ sloganıyla seçim çalışmalarını sürdürüyor.
 
Geçtiğimiz hafta Cumhur İttifakı adayı Hakan Tütüncü Antalya’da görev yapan gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelmiş ve ‘’Antalya Altın Çağı’nı Yaşayacak’’ sloganının nasıl şekillendiğinden söz etti.
 
Hakan Tütüncü’nün basın toplantısına katıldım ve meslektaşlarımızın sorduğu sorulara verdiği yanıtları analiz ettim.
 
Ulaşım, trafik ve Altın Portakal ağırlıklı geçen soru – cevap denkleminde geçtiğimiz günlerde yaşadığımız sel felaketinde Kepez ilçesinin büyük zarar görmesinin sorumlusu olarak ASAT’ı gösteren Tütüncü; alternatif güzergahlar oluşturulması gerektiğinden hareketle, ulaşım sorununun çözümünde metro olgusunun da ‘’değerlendirilebileceğini’’ söyledi.
 
Ben bu yaklaşımdan anladığım üzere metro konusu yakın zamanda gündeme gelecek gibi görünmüyor.
 
Hem Muhittin Böcek, hem de Hakan Tütüncü ulaşım ve trafik sorununun çözümü ile ilgili olarak metroyu çok fazla gündemde tutmak istemiyor.
 
Daha çok üst geçitler, köprülü kavşaklar, battı – çıktı diye tanımlanan yarı metro ve tramvay seçeneğiyle sorunu çözme düşüncesi hakim.
 
Evet… Bir yanda CHP’nin Büyükşehir adayı Muhittin Böcek, diğer tarafta Cumhur İttifakı adayı Hakan Tütüncü…
 
Her ikisi de deyim yerindeyse yerel siyaset konusunda ‘’benzer’’ özellikler sergiliyor.
 
Daha önce de bir yazımda vurguladığım üzere ‘’Ben sizden biriyim, bu toprakların insanıyım’’ yaklaşımıyla seçmenle iletişim kurmaya çalışıyor.
 
Anımsayacağınız üzere siyasi tecrübe anlamında her iki isim de çok genç yaşlarda siyasete atıldı ve deyim yerindeyse olgunluk dönemine çok erken dönemlerde geçiş yaptılar.
 
Anketler, saha çalışmaları, temayül yoklaması, yazılı – görsel basındaki etkinlikleri ve seçmene bunların yansımasının sonuçları için asıl ‘’gerçekçi’’ etkileşim yoğunlaşmaya başladı.
 
Sloganlar ise; ‘’Herkesin Başkanı Böcek’’ ve ‘’Antalya Altın Çağını Yaşayacak’’
 
31 Mart seçimlerine artık 34 gün gibi bir zaman var.
 
Bu süreci en iyi ve verimli kullanan aday; ilçe adaylarının da ‘’performansıyla’’ seçimi kazanmaya daha yakın olacak.
 
İttifaklardaki birlik ve beraberlik, ya da ‘’uyumsuzluk’’, siyasi çekişmeler, stratejik hamleler ve en nihayetinde adayların seçmene dokunuşu karşılığını bulacak.
 
Yerel siyaset yapış tarzı olarak birbirine çok ‘’’benzeyen’’ iki ismin Büyükşehir yarışı gerçekten çok heyecanlı ve nefes kesecek gibi görünüyor.
 
Projelerin çok fazla konuşulmadığı, daha çok seçmenle buluşma proğramlarının düzenlendiği bu kısa seçim dönemi en azından seviyeli ve olgun geçiyor.
 
Anketlere bakınca başa baş bir yarış bizi bekliyor…
Bu yazı toplam 373 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim