Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Seçimler, vaatler…

12 Haziran 2018 Salı 02:15

 Seçimlere az bir gün kala muhalefet liderlerinin ekonomi ile ilgili vaatleri hız kesmiyor. Kimi Millet kıraathanelerinden bahsediyor, kimi fabrikalar kurmaktan, kimi ise satılan fabrikaların geri alınacağından bahsediyor. Ülke bir sarsıntı halinde ve bu sarsıntının bir an önce atlatılması lazım. Özellikle işadamları geleceğe yönelik son derece kararsız bir tutum içerisindeler. Artan dolar, iğneden ipliğe her şeye zam getirdi. Artık alışverişlerde 100 lira ile bir file bile dolmuyor. Sebzeden meyveye, bakliyata gelen zamlar gelecek adına kaygılanmamız için yeterli. Bu süreç seçimden sonra nasıl devam edecek belirsiz! İşsizlik özellikle genç nüfusta artmış durumda. Gençler ve üniversite mezunları, asgari ücretle de olsa çalışabilecek bir yer arıyor.  Mühendis, doktor,  öğretmen olmuş, iş bulamayanların hali yürek burkuyor.  Sadece bu değil, ülkenin cari açığı her geçen gün artıyor ve bu açığın kapatılması demek yeni vergilerin yeni yeni ödeneklerin cebimizden çıkması demek. Kim iktidar olursa olsun, şuanda söz etmiyor ama seçimlerden sonra zam sağanağının gelmesi kaçınılmaz. 
Seçimlere yaklaşık 13 gün kaldı. 13 gün boyunca siyasilerin seçim mücadelesi devam edecek. Bütün siyasi liderleri ve vaatlerini yakından takip ediyorum. Kimin inandırıcı, kimin inandırıcı olmadığı o kadar fark ediliyor ki! Artık bu işin ülke adına hayırlı sonuçlanmasından başka istediğimiz, isteyeceğimiz bir şey yok. 
Ha bir de geçmişte ne olduğu belli olmayan, paranın kokusunu alıp renk ve şekil değiştirenler var.  Onlardan nefret ediyorum. Para kazanma telaşelerini anlıyorum ve hak da veriyorum. Biraz dillerini diplerine çekip sessiz kalsalar, ne güzel olur.  Olur olmaz kişileri saçma sapan ifadelerle tenkit etmeseler, geçmişlerinden utanıp birazcık onurlu ve saygın gözükmeye çalışsalar fena mı olur? 
Neyse konuyu saptırmayayım…
Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, İyi Parti Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener arasında kıyasıya bir seçim mücadelesi var. Bu mücadele her ne kadar eşit şartlarda devam etmese de, vatandaş seçimlerde kime oy vereceğini şimdiden belirlemiş durumda. 
Özellikle bu seçimlerle ilgili sonuçları merak edenler, televizyon yerine sosyal medyayı takip etsinler. Seçimlerin ikinci tura kalıp kalmayacağını bile sosyal medyadan takip ederek değerlendirebilirler. Takip ettiğim kadarınca söylemem gerekirse, muhalefet liderlerine gözle görülür bir rağbet var.  Muharrem İnce, Meral Akşener’in canlı yayınları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayınlarını takip eden sayısı size seçimlerle ile ilgili birkaç tüyo verebilir. 
Tabi diyeceksiniz ki sosyal medyanın verilerine güven olur mu?
Evet, olmaz ama bu seçimleri diğer seçimlerle karıştırmayın. Bu seçimlerde olağan üstü bir durum söz konusu olmazsa üç aşağı beş yukarı sonuçlar belli gibi. 

Ama ne olursa olsun, kazanan bu ülke için hayırlı olsun. 
Ülkemizin geleceği dünyadaki her şeyden daha önemli…
Ahmet gelmiş, Mehmet gelmiş önemli değil. Önemli olan onların bu durumdan ülkeyi nasıl çıkaracakları…

Bu yazı toplam 4000 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim