Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

‘Sosyal Market-Butik’

23 Şubat 2023 Perşembe 11:36
Depremzede vatandaşlarımıza yönelik yardımlar hız kesmeden devam etmekte.
Ülkemiz Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin izlerini silmek ve acıları azaltmak için adeta seferber olurken, farklı  etkinliklerle afetzedelerin temel ihtiyaçlarını gidermek maksadıyla oluşturulan birimlere desteklerini sürdürmekte.
İlimizdeki belediyeler de farklı etkinliklerle yaraları sarıyor.
Bu belediyelerden birisi de Konyaaltı Belediyesi’nin  ‘Sosyal Market-Butik’  hizmeti.
   Konyaaltı Belediyesi’nin Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi içerisinde oluşturduğu ‘Sosyal Market-Butik’ hizmetinden bu güne kadar 1902 afetzede aile ücretsiz olarak yararlandı.
Bu manada Konyaaltı Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 şehirde etkili olan depremin ilk saatlerinden bu yana hem afet bölgesi hem de Antalya’ya gelen afetzedeler için yardım çalışmaları yürütüyor. Hayırsever yurttaşların Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’ne getirdiği yardımları ilk günden itibaren afet bölgesine sevk eden Konyaaltı Belediyesi, bir yandan da Antalya’ya gelen afetzede vatandaşlar için çalışmalar yapmakta.
   Söz konusu çalışmalar kapsamında Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’ne kurulan sosyal market ile Antalya’ya gelen afetzedelerin günlük ihtiyaçları karşılanırken, belediyeye bağlı kreşler ve etüt merkezlerinde de çocuklar ve üniversiteye hazırlanan gençlerin eğitimlerinin aksamaması için çalışmalar yapılıyor.
  Öte yandan hepimizi derinden etkilene ve acıya sevk eden  afetin yaşandığı ilk günden itibaren 41 yardım tırını afet bölgesine ulaştıran Konyaaltı Belediyesi, 16 adet nakliye aracı ve 7 adet otobüs desteğiyle de afetzede vatandaşlar için seferber oldu. Özellikle çok fazla yardım gitmeyen uzak köylere ulaşan ekipler, vatandaşlara ve sokak hayvanlarına ihtiyaç malzemelerini ulaştırdı. 62 sivil savunma personeli, 3 adet iş makinesi, 3 adet lowbed, 7 adet 4x4 pikap ve 4 adet binek araç ile bölgede olan Konyaaltı Belediyesi ekipleri, afetin ilk gününden bu yana bölgede olan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in bizzat koordinasyonu ile arama kurtarma faaliyetleri gerçekleştirdi. Bölgeye gönderilen yardım kalemlerinin içerisinde 13 adet konteyner ev, 30 adet jeneratör, 120 adet tüp, 1 adet ağaç motoru ve 155 koli ilk yardım seti bulunduğu bildirildi.
İlimize gelen afetzede vatandaşlar için de çalışmalar yapan Konyaaltı Belediyesi, Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi içerisine kurduğu ‘’Sosyal Market-Butik’’ ile afetzede vatandaşlara destek olmayı sürdürmekte.
Bu kapsamda giyimden yiyeceğe, hijyen malzemelerinden atıştırmalıklara kadar bir çok ürünün yer aldığı ve yardım taleplerinin devam ettiği sosyal marketten 1902 ailenin ücretsiz bir şekilde faydalandığı bildirildi. Ayrıca, Sosyal Market-Butik’in hizmete açıldığı 9 Şubat tarihinden bu yana Halk Masa üzerinden gelen 453 yardım talebinden (kıyafet, gıda, ulaşım, konaklama, diğer) 380 tanesinin sonuçlandırıldığı, kalan taleplerin ise işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.
Bu tarz yardımlaşma ile acılarımızın azaldığını düşünüyorum.
Bu soğuk günlerde depremzede vatandaşlarımıza  bilhassa giyim yardımı çok önemli.
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 446 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim