Bugün 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.03
  • Dolar
    32.335
    %-0.05
  • Euro
    34.7427
    %0.01

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Tarımsal destekleme çalışmaları

07 Ekim 2022 Cuma 05:20
Tarımsal projelerde çok daha fazla yatırımlara gereksinim olduğu ortada.
 Bilhassa hayatımızda büyük sıkıntılar yaşatan pandemi döneminde üretmenin ne kadar önem arzettiğini hep birlikte görmekteyiz.
 Üretimi geliştirmek, üreticilere destek olmak hakikaten çok önem taşıyor.
 Yerel belediyeler vasıtasıyla da yapılan olumlu çalışmaları görmekteyiz.
 Mesela bunlardan birisi de Antalya Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde  Serik’in kırsal mahallelerinden Aşağıoba ve Hacıosmanlar’a hamur yoğurma makinesi hibe etti.
Kırsal kalkınmanın sağlanması ve tarım sektörünün desteklenmesi için yürüttüğü projeler kapsamında  Antalya Büyükşehir Belediyesi, özellikle kadınlara yönelik üretim odaklı ekipman desteklerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca “Unu sizden yoğurması bizden” kampanyası kapsamında Serikli kadınlara hamur yoğurma makinesi teslim edildi.
Büyük Kolaylık
Hamur yoğurmanın fiziki olarak zor ve zahmetli bir iş olduğunu dile getiren kadınlar, sırt ağrısı, kol ağrısı, boyun ağrısı çektiklerini belirterek kendilerine bu kolaylığı sağlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.
Aynı şekilde Serik Aşağıoba Mahallesi sakinleri  “ Biz köy kadınları olarak birçok uğraşın altına elimizi koyuyoruz. Tarlada, evde, serada… Hal böyle olunca beden olarak yoruluyoruz ama emeksiz, ekmeksiz de olmuyor. Hamur yoğurmak zahmetli ve zor. O yüzden hamur yoğurma makinesi bizim için büyük bir kolaylık olacak.
Kadınlar olarak inanın buna çok ihtiyacımız vardı. Mahalle kadınları olarak hepimizde diz ağrısı, bel ağrısı birçok rahatsızlık söz konusu. O yüzden hamur yoğurma makinesi bizim için büyük bir kolaylık olacak. Hem zaman hem de sağlık açısından. Başkanımıza bütün köy hanımları adına çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun var olsun” diyerek bu konu ile alakalı yararlı işlere olan desteğini gösterdiler.
Malumunuz üzere bizim geleneğimizde yardımlaşma, imece usulü çalışmak ve dayanışma oldukça mühim. Bu tarz yenilikler ve desteklerle imece kültürünün daha da artacağını düşünmekteyim.
   Darısı diğer ilcelerimizde oluşturulacak küçüklü büyüklü çalışmalara.
  Sağlıcakla kalın ve her zaman dayanışma içinde kalın.
Bu yazı toplam 434 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim