Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Türkiye, sosyal medya cephesini boş bırakmamalı

01 Kasım 2019 Cuma 01:02

Amerikan Temsilciler Meclisi’nin Türkiye aleyhine aldığı haksız karar, pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Türkiye’nin terör koridorunu dağıtması ile başlayan bu gergin ilişki, gelecekte de devam edecek gibi görünüyor.  Amerikan Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen sözde “soykırım” kararı, Türkiye’nin bu konuda artık bir şeyler yapması gerektiğinin açık göstergesidir.  Özellikle o dönemde meydana gelen olayları anlatacak, arşivleri dünyaya açacak, Türkiye’ye yönelik gerçekleştirilen algı operasyonlarını kıracak bir iletişim stratejisinin bugünden devreye alınması gerekiyor.

Dünya iletişim çağını yaşarken; ülkeler, sosyal medya üzerinden birbirlerinin seçim süreçlerine müdahale ederken, bizim kendimizi anlatmaya çalışmamız biraz garip kaçmıyor mu? 

Önceki gün haber kanallarında gazetecilerin bu karar hakkındaki görüşlerini dinliyordum. Birkaç gazeteci; Türkiye’nin ne yaparsa yapsın bu algıyı kıramayacağını, kendisini ifade edecek yayın organını ABD’de bulamayacağından bahsetti. Özellikle Amerikan medyasında Türkiye aleyhtarı haberlerin çoğaldığını, Amerikan kamuoyunun bu yalanlara inandığını sözlerine ekledi. Amerika’da özellikle terör örgütü YPG’ ye karşı inanılmaz bir sempati varmış. 

Böylesi bir süreçte Türkiye’nin mengeneye sıkışmış halini anlamıyorum. Bu çaresizlik, sürekli kendimizi anlatma hali, bence Türkiye düşmanlarına büyük güç ve moral sağlıyor. Bir sonraki iletişim stratejilerine de büyük dayanak sağlıyor. 

Türkiye, bütün dünyayı karşısına aldığı şu günde, sosyal medyayı yurt dışında aktif kullanacak sosyal medya ordusunu bugünden tezi yok kurmalı. Rusya taaaa Kremlin’den Amerikan seçimlerine nasıl müdahale ettiyse, Türkiye’de Ankara ya da Türkiye’nin belli stratejik noktalarından bu kötü algıya doğrudan sosyal medya aracılığı ile müdahale etmeli.

Edemez mi?

Elbette edebilir hatta fazlasını yapabilir.

Türkiye kendisini sosyal medyada iyi anlatabilen bir sosyal medya ordusunu kurabilirse, ben inanıyorum ki YPG’ ye inanmayı tercih eden kitleyi yolundan döndürebilir.  Türkiye bu strateji sayesinde, yanıltılan Amerikan kamuoyuna gerçekleri anlatmayı başarabilir.

 

En nihayetinde hepimiz insanız. Yalanlara karşı doğru sosyal medya propagandalarıyla insanların vicdanlarına el uzatmamız gerekiyor. 4 milyon Suriyeliye  yüreklerimizi açtığımızı, Afrin’de yöre halkına huzur getirdiğimizi, terör örgütü YPG’nın halka çektirdiği çileyi  güçlü sosyal medya ordusu ile anlatılabiliriz. Bunu başarabilirsek, Amerikan basını inanıyorum ki bu görmezden gelmeyi sona erdirecektir. 

 

Bakın YPG ya da PKK, yurt dışında insanların nasıl aklını çeliyor?

Doğru olmayan, yalan haberleri sosyal medyada paylaşarak yapıyor bunu. Karşınızda ciddi bir trol ordusu var.

 

Hal böyle iken, biz cephelerde başarı üstüne başarı kazanırken, insanlık havuzunun yer aldığı sosyal medya cephesini neden boş bırakıyoruz? Neden kendimizi anlatmayı başkalarının insafına bırakıyoruz?  

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi Başkanı Fahrettin Altun acilen bu konuda bir adım atmalı.

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, yurt dışı propagandası için güçlü bir sosyal medya ekibi kurmayı başarabilirse ve sosyal medya reklamları aracılığı ile dünya kamuoyu doğru bilgilendirilebiliriz. Bunu başarabilirsek inanıyorum ki cephede kazandığımız başarıyı gönüllerde taçlandırırız.

 

Evet, yapabiliriz bunu…

 

 

Bu yazı toplam 1063 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim