Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00

Ergün Efe

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ergün Efe

Vahhabi Kültür Emperyalizmi

23 Şubat 2019 Cumartesi 11:04

Evvelinde Batı hakında bir tespitte bulunmak isterim. Batı’yı iki temel noktadan ele alarak irdelemek icap eder. Birincisi kendi halklarına sağladığı hak hukuk, ikincisi de gelişmemiş veya gelişmekte olan ülkelerin yeraltı ve yerüstü madenlerini kendi çıkarı için acımasızca kullanması v.s. sömürmesi. Batı kendine melek dışarıya felek olan bir dinazordur. İşte, Batı emperyalizmi nasıl bir gerçeklik ise, bu coğrafyada Vahabı Kültür Emperyalizmi’de en az o kadar bir gerçektir.

Arap Vahabı’lerin ülke insanımız üzerinde oynamaya çalıştığı oyun en az Batı emperyalizmi kadar tehlikeli. Şöyle ki, ‘sözde’ İslam dini altında topraklarımıza onyıllardır dozajını her gün az daha arttırarak kendi kültürlerini ‘taşeronlar’ aracılığı ile enjekte etmektedirler. Konu hassas, yanlış anlaşılmak istemem, ırkçı bir insan değilim. Yunus Emre’mizin “Severiz Yaratandan ötürü” felsefesini güden insanlarız. Her millete değer verir ve onları sayarız. Lakin, Vahabiler Türk olmaya can atmazken bizlerin özelikle son yıllarda ki bu Arap’laşma (başkalaşma) sevdası nedir? Siz de farketmişsinizdir, artık muhtelif yerlerde dükkanların tabelaları bile Arapça dil ile. Öyle büyük harfl erle önce Türkçe ve anlamayanlar da anlasın diye altında da Arapça çevrisi ile v.s değil, doğrudan Arapça!.. Oysa Din başka, Kültür başkadır. Mesela, İspanyol’da, Alman’da, Fransız’da Hristiyandır, ama sırf Hz. İsa Yahudi imiş diye Yahudi kültürü ediniyorlar mı? Elbette HAYIR! İslam dinine mensup olmak ayrı, Arap Vahabı kültürü edinmek ayrıdır. Batılılaşmamak adına daha vahim bir hataya düşüp Vahabi K ü l t ü r ü edinmek, ona yeşil ışık yakmak çok daha büyük tehlikedir, adeta Japon harakirisi gibi olur.

“Anadolu toprağını arablaştırma gayreti ciddi şekilde Batı oyunun bir parçasıdır.” ‘Çözüm’, dünyanın evrensel değerlerine ters düşmeden kendi kültürüne sahip çıkmakta gizlidir. Çağdaş medeniyetin teknolojisini kullanacağız, insancıl hukukunu sahipleneceğiz hiç gocunmadan, çünkü insanımıza en güzeli, en iyisi yakışır, ama bunun olabilmesi için başkalaşmak gerekmiyor. Fazla gündem işkal etmesede, bu geniş Coğrafya’da “Vahabi Kültür Emperyalizmi” diye bir gerçeklik var. Vahabı Kültür Emperyalizmi Batı emperyalizminden çok daha tehlikelidir. Tekrar etmekte fayda var; Medeniyetin icaplarına sahiplenmek bizleri gelişen Dünya’ya entegre eder ve tam da bu sebepten de kültürümüzü sürekli geliştirmeliyiz. ‘Demokrasi’, ‘İnsan hakları’, ‘Evrensel Hukuk Normları’ gibi kavramlar üst İdari kavramlardır. Bunun için Batılı olmak gerekmez. Çok karıştırılsa da batılı olmak ile batıcı olmanın aynı şey olduğu gibi. Hele, hele bunun içim Vahabi kültürü edinmek hiç gerekmez!

 

Bu yazı toplam 8212 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim