Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Elban, Korona Virüs Denetimde Şalgamın Önemine Dikkat Çekti
11 Ağustos 2020 Salı 10:28

Vali Elban, Korona Virüs Denetimde Şalgamın Önemine Dikkat Çekti

İçişleri Bakanlığının talimatıyla bugün sabah Adana'da maske ve sosyal mesafe denetimlerinin ikincisi başladı.

İçişleri Bakanlığının talimatıyla bugün sabah Adana'da maske ve sosyal mesafe denetimlerinin ikincisi başladı. Adana Valisi Süleyman Elban'ın nezaretinde başlayan denetimlerde vatandaşlar maske ve mesafe konusunda uyarılırken şalgam satıcısıyla Vali Elban'ın sohbeti ilgi çekti. Vali Elban, şalgam suyunun korona virüsün ilacı olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün yaptığı "Salı günü tüm Türkiye'de korona virüsü tedbirleri ile ilgili yüksek yoğunluklu bir denetleme gerçekleştireceğiz" açıklamasının ardından Adana Valiliği tarafından il merkezi ve ilçelerde denetimler gerçekleştirildi. Bu kapsamda Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci ve polislerle birlikte Seyhan ilçesine bağlı Ali Münif Yeğenağa Caddesi'ne gitti.

Burada Vali Elban, vatandaşları sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralına uymaları yönünde uyardı. Polisler tarafından da maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtıldı.

Vali Süleyman Elban, cadde üzerinde bir şalgam satıcısının yanına uğrayarak sohbet etti. Şalgamcının duvarında yazan, "Şalgam korona virüsün ilacıdır" dövizine dikkat çeken Elban, "Bu dönem şalgam çok önemli biliyorsun değil mi. Şalgam korona virüsün gerçekten ilacı" dedi.

Öte yandan Vali Elban, sabah saati olması nedeniyle şalgamcının ikramını geri çevirdi.

"El birliğiyle inşallah bu salgını atlatacağız"

Cadde üzerinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Adana Valisi Süleyman Elban, "İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ve talimatlarıyla bugün bizler de denetime katıldık. Esnafımızla sohbet ediyoruz. Onlara bu konunun önemini anlatıyoruz. 4-5 aydan bu yana vatandaşlarımız iyi bir sınav verdi. Bakanlıklarımızın aldıkları tedbirlere vatandaşlarımızda uydular. Bu kadar emek sarf ettik. Bu emeklerin zayi olmaması için de biraz daha gayret diyoruz. Sağ olsunlar esnaf ve vatandaşlarımız bu kurallara uyuyor. El birliğiyle inşallah bu salgını atlatmış oluruz" diye konuştu.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 340 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim