Bugün 07 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2402.551
    %-0.39
  • Dolar
    32.2602
    %-0.18
  • Euro
    34.7247
    %-0.30

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Yardımlaşma vakti

08 Şubat 2023 Çarşamba 00:57

Merkez üstü Kahramanmaraş olan 7.8 büyüklüğündeki deprem hakikaten ülke olarak hepimizi derinden etkiledi.

Kahramanmaraş ile birlikte çok sayıda ilimizde etkili olan depremde can kayıpları ve yaralılarımızın sayısı sürekli olarak artmakta.

Bu noktadan hareketle can ve mal kayıplarımız artarken bir taraftan da ülke olarak hepimiz bir yardımlaşma seferberliği başlattık.

Kamu kurum ve kuruluşlar böylesi bir depremde yardımlaşmak için adeta birbiriyle yarışmakta.

Ağır kış şartları göçük altında kalan vatandaşlarımızı kurtarma noktasında zaman zaman olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Artçı sarsıntılar diğer illerde de sürerken, koordineli olarak yardımlaşma ise sürmekte.

Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi, kurtarma ekip ve ekipman desteğiyle depremden zarar gören vatandaşların yanında yer alırken, Antalyalılar da büyük bir duyarlılık göstermekte. Büyükşehir Belediyesi tarafından Cam Piramit’te oluşturulan Afet Yardım Merkezi’ne adeta akın eden vatandaşlar giysi, ısıtıcı ve battaniye başta olmak üzere depremzedelere ulaştırılmak üzere yardımda bulundu.

Depremin hemen ardından Cam Piramit’te oluşturulan Afet Yardım Merkezi’ndeki çalışmaları denetleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, Büyükşehir Belediyesi olarak depremzedelerin yanında olabilmek için teyakkuz halinde olduklarını söyledi.

Diğer taraftan insani yardım malzemelerinin toplanması için oluşturulan merkeze Antalyalıların ilk anlardan itibaren akın ettiğini söyleyen yetkililer “Duyarlı vatandaşlarımız ellerinden geldiğince imkanları ölçüsünde yardımlarını bizlere ulaştırmaya çalışıyorlar. Burada toplamış olduğumuz yardımları deprem bölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Vatandaşımızdan isteğimiz bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine gönderileceği için mümkün olduğu kadar eski ve yıpranmış kıyafetleri göndermemeleri. Öncelikli olarak pil, ısıtma aletleri, battaniye, uyku tulumu gibi malzemeleri bize ulaştırmalarını talep ediyoruz. Ayrıca hijyen malzemelerinin de ulaştırılması depremden zarar görmüş vatandaşlarımız için son derece önemli. Bebeklerimiz çocuklarımız için bez, mama gibi malzemelerin gönderilmesi oradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bir nebze olarak giderecektir” dediler.

Bu manada yardım merkezinin gece 24.00’e kadar yardımları kabul edeceğini söyleyen yetkililer “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü imkanlarımızı seferber ediyoruz Antalyalı vatandaşlarımızı da depremden zarar görmüş vatandaşlarımızın yanında görmek istiyoruz” diye seslendiler.

Diğer ilçe belediyelerin yani sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde yardım toplama merkezi olarak belirlediği ATASEM kurs merkezlerine de vatandaşlar depremzedelere gönderilmek üzere yardım malzemesi ulaştırdı.

Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilerken, yaralı vatandaşlarımıza da geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum.

Milletimizin başı sağolsun.

Bu yazı toplam 503 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim