Bugün 08 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2401.823
    %0.04
  • Dolar
    32.2594
    %0.00
  • Euro
    34.6419
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yedisu Eğitim Kurumları Makedonya’ya açılıyor
19 Kasım 2017 Pazar 22:15

Yedisu Eğitim Kurumları Makedonya’ya açılıyor

Kurulduğu günden bu yana verdiği eğitimle fark yaratan ve sağlık istihdamına büyük katkılar sağlayan Yedisu Eğitim Kurumları’nın kurucuları, bölge gazetecileri bir araya geldi.

 Kurumun yönetim kurulu başkanı Suat Köksal, Avrupa ülkelerine yaşlı ve engelli bakımı için, nitelikli personel ihraç etme hedefinde olduklarını, çok yakın bir zamanda Makedonya'daki bir Türk Üniversitesi ile birlikte Makedonya’da sağlık meslek yüksek okulu açacaklarını söyledi.

 

EĞİTİME YATIRIMIN DUYGUSU PAHA BİÇİLMEZ

Yedisu Eğitim Kurumları’nın Aksu’daki merkez kampüsünde gerçekleşen basın toplantısına; Kuruculardan Suat Köksal, Mehmet Can ve Halil Eker ve   Özel Yedisu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Veli Celbiş katıldı.  Yedisu Eğitim Kurumları’nın çalışmaları ve projelerinin anlatıldığı toplantıda, ilk sözü kurum kurucularından Mehmet Can aldı. Aksu’da 5 yıldır nitelikli sağlık eğitimi hizmeti verdiklerini söyleyen Can, bu süreçte hem sivil toplum örgütlerinden hem de Aksu ilçesinin önemli kanaat önderlerinden ciddi destek gördüklerini söyledi.  Normalde farklı sektörlerde ciddi para kazanma imkânı varken, eğitime yatırım yapmayı tercih ettiklerini dile getiren Can, eğitimle topluma bir tane insan kazandırmanın, eğitime yatırım yapmanın paha biçilmez bir duygu olduğuna dikkat çekti. Yedisu Eğitim Kurumları kurucularından Mehmet Can: “Aksu’da 5’nci yılımız. Aksu’da çok güzel şeyler yaptık. Aksu’yu çok seviyoruz. Aksu bize kucağını açtı.  Hem sivil toplum örgütleri hem STK başkanları hem parti başkanları olsun Aksu’da yaptığımız her işte önümüzü açtılar.  Yedisu’nun önümüzdeki günlerde en büyük projelerinden birini Aksu’da düşünmüştük ama imar ve 2B sorunu nedeniyle yapamadık. Bu projemiz, Aksu’da yaşlı engelli bakım merkezi kurmaktı. Projemiz, huzurevi tarzında bir projeydi. Normalde kazandığımız parayı şahsi olarak başka şeylerde kullansak çok daha büyük paralar kazanabiliriz. Ama eğitimle bir tane insan kazandırmak bizi çok mutlu ediyor.  Bu anlamda eğitime yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

okul-resmi.jpg

ÖĞRENCİLERE AVRUPA’DA STAJ İMKÂNI

Aksu Sağlık Meslek Yüksek okulu olarak, üç yıldır sürekli Avrupa ülkelerine öğrenci götürdüklerini söyleyen Can; "Bu Aksu Sağlık Meslek Yüksek okulu olarak üç yıldır sürekli Avrupa ülkelerine gidiyorduk. 2 yıl Viyana’ya gittik, 1 yıl Almanya, 1 İtalya, Çek Cumhuriyeti’ne gittik.  Gittiğimiz yerlerde hafta sonları çocuklarımızı Avrupa ülkeleri birbirine yakın olduğu için başka kentlere gezilere götürdük. Macaristan’a gittik kültürel geziler yaptık. Bu yıl da hep Avrupa ülkelerine gitmektense dünyada en önemli üniversiteler hangileri, Orta Asya’da Ahmet Yesevi Üniversitesi ile iletişim kurduk. Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin mütevelli heyetinin davetlisi olarak 21 Mart Nevruz’da Kazakistan’a gideceğiz. Şubat ayında Almanya’da çok büyük bir Türk iş adamının, yaşlı engelli bakım evi üzerine olan işyerine 4 ya da 5 tane çocuğumuzu staja göndereceğiz" diyerek anlatımına devam etti.

sam_0479.jpg

SIRADAKİ PROJE MANAVGAT’A

  Özel Yedisu Eğitim Kurumları Serik Kampüsü’nün temmuz ayında faaliyete başladığını, Serik’te de ciddi portföy yakaladıklarını dile getiren Can, Manavgat’a da kampüs açılması yönünde çalışmalar yaptıklarını, bakanlıkla bu konuda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.  Can, anlatımı şu sözlerle tamamladı: “Serik’te ilk orta ve anaokulu düzeyinde okul açtığımızda, belirli bir öğrenci portföyü yakaladık. İnşallah önümüzdeki dönem daha iyi olacak. Hem Serik hem de Aksu bildiğimiz gibi bizim memleketimiz.  Öğrenciyi gördüğümüz her yerde mutlu oluyoruz. Bizim eğitimdeki anlayışımız bu. Bir de İzmir Selçuk’ta okulumuz var. İzmir Selçuk’taki okulumuz, ilk orta ve ana okul olarak faaliyet gösteriyor. Orada da bir sıkıntımız yok. Manavgat ile ilgili bir düşüncemiz var. Bakanlık ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bir pastaneye gitsek güzel bir tatlı söylesek, bu tatlıyı yediğimizde bu tatlının ağzımızda bıraktığı güzellik bizi ilgilendirir. Bu tatlıyı kim yaptı diye sormayız. Önemli olan o tatlının güzelliğidir. Eğitimde böyle bir şeydir.  İnsanların hafızalarında güzel şeyler bırakıyor”

 

ORTA ASYA ÜLKELERİNDE DE ÖĞRENCİLER STAJ GÖRECEK

Yedisu Eğitim Kurumları kurucusu Mehmet Can’dan sonra sözü Yönetim Kurulu Başkanı Suat Köksal aldı.  Bugüne kadar yer aldıkları Erasmus programlarından bahseden Köksal: “Biz okul olarak Erasmus okuluna dahil olan bir okuluz. Daha önce öğrencilerimizi Avusturya’ya, Viyana’ya, Çek Cumhuriyeti’ne gönderdik. Erasmus programı, devletin öğrencilerin giderlerini karşıladığı bir programdır. Çocuklar sadece pasaport ücretiyle 15 gün boyunca yurt dışında staj görüyorlar. Oradan aldıkları sertifikayı tüm ömür boyu kullanarak işe girmede kullanabiliyorlar.  Biz bu yıl da Erasmus programına dahiliz. Bu sefer Asya ülkelerine gidelim, Asya ülkelerini görelim istedik. O yüzden Kazakistan’a çocuklarımızı göndereceğiz.   10 gün boyunca öğrencilerimiz Kazakistan’da staj görecek. Bizim kurum olarak amacımız, sağlık sektörüne kaliteli ve nitelikli personeller kazandırmak.  Kurumumuzda hem kaliteli ve nitelikli personel yetiştiriyoruz.  İki bölümümüz var; sağlık bakım teknisyenliği ve hemşire yardımcılığı. Şu an 300 öğrenci ile birlikte 118 öğrencimiz geçen yıl mezun oldu. Bu mezun olan öğrencilerden 38’i işe başlamış bulunmakta” diye konuştu.

sam_0481.jpg

YAŞLI VE ENGELLİ SAĞLIK BAKIMI ÇOK ÖNEMLİ

7 senedir Aksu, Serik ekseninde çalışmalar yapmaya devam ettiklerini söyleyen Köksal, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim en önemli özelliğimiz öğretmen oluşumuz. Ben yaklaşık 7 senedir hem Serik hem aksu ekseninde çalışıyorum. Hep akraba eş dost gibiyiz.  Kendimizi Serikli, Aksulu, Antalyalı sayıyoruz. Kurucularımızdan Halil Eker fizik öğretmeni, Kurucularımızdan Ahmet Can hocam edebiyat öğretmeni ben de dershanelerde psikolojik danışman olarak çokça çalıştık. Özel okul işletmeciliğine sağlıkla başladık, sağlıkla devam ediyoruz. Eğitim bir bütündür. Anaokulundan başlayıp bunları bütünleştirdik. Eğitim hayat boyu felsefesiyle devam ediyor.  Sağlık dediğimizde yaşlı bakımı, engelli bakımı konularına el atmak gerekiyor. Bunlar ülkemizde taze konular. Bunları gerçekleştirmek için bayağı bir yol kat ettik. Bu uğurda Avrupa Birliği’ne başvurumuz oldu.  Almanya’nın Gersenkirshen’e kentine gideceğiz. Orada birçok sektörde etkili olan, yaşlı bakımı konusunda da faaliyet gösteren iş adamımız 5-6 öğrencimizin Almanya’da staj görmesine katkıda bulunacak. Yaşlı bakımı konusu çok önemli bir konu. Eğitim veririz ama hepimizin yaşlılığında daha bilinçli hizmet verecek kuşaklar yetiştirmek zorundayız. Türkiye’de artık bu konuda bir bilinç oluşmaya başladı”    

MAKEDONYA’YA SAĞLIK MESLEK YÜKSEK OKULU AÇILACAK

Yedisu Eğitim Kurumları olarak, önümüzdeki dönemde yaşlı ve engelli sağlık bakımı konusunda önemli projelere imza atacaklarını söyleyen Suat Köksal; projelerinin ana hedefinin, Avrupa ve Orta Asya ülkelerine, yaşlı ve engelli bakımı konusunda nitelikli personel ihraç etmek olduğunu söyledi.  Antalya’da sağlık sektörüne yüzde 30’luk istihdam katkısı sağladıklarının da altını çizen Suat Köksal; kurumun sağlık meslek yüksek okulu kurma çalışmalarını da anlattı.   Köksal; “Dünya küçük bir köy. Kendi kabuğumuza çekilip kendi kendimizi övmenin bir anlamı yok.  Uluslararası arenada rekabet edemiyorsak bunun hiçbir anlamı kalmıyor.  Bizim uluslararası arenada Türk insanını hak ettiğini alabilmesi için girişimcilik yapmak.  Bir fakülteye ortak olmak, öğrencileri yurt dışında eğitime göndermek daha mantıklı olarak diye düşünüyoruz. Bu kapsamda yakın bir zamanda inşallah Makedonya’da kampüs açılışımızı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 8115 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim