Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Yerel seçimler…

06 Eylül 2018 Perşembe 15:15
 Yerel seçimlerin yapılmasına bir yıl kadar bir zaman var. Bu süre içerisinde hem muhalefet hem de iktidar partisi,  adaylarını belirleme konusunda son sürat çalışmalarını sürdürüyorlar.  Belediye başkanlığına aday olacak kişilerden bazıları, şimdiden adaylıklarını ilan etmiş durumda.  Doğrudan adaylıklarını ilan edemeyenler ise temennilerini sosyal medya üzerinden dile getirmeye çalışıyor. 
 
Yerel seçim dönemi, hem muhalefet hem de iktidar partisi için zorlu bir süreç. Muhalefet ve iktidar partisi ellerindeki belediyeleri kaptırmamak için kıyasıya bir yarışın içine girecek. İktidar partisinin Antalya’daki belediye başkan adayları hemen hemen belli gibi…  Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş,  daha önce gazetecilerle bir araya gelmiş, bazı belediye başkanları ile yola devam edileceği sinyalini vermişti.  Bunun kuşkusuz en somut örneği, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü.  Taş, Muratpaşa’da Belediye Başkan Adaylarının kim olacağı konusunda isim vermemiş, ‘demokrat ve CHP kökenli olacak’ demekle yetinmişti. 
 
Özellikle İbrahim Ethem Taş’ın ısrarla 25 bin oyu referans göstermesi, benim aklıma ilk Süleyman Evcilmen’i getirdi. CHP’den aday gösterilmeyen Süleyman Evcilmen, o dönem yerel seçimlere DSP’den girmiş, tek başına yaklaşık 17 bin oy almıştı. Ak Parti yeni dönemde bunu bir fırsat olarak görebilir, Evcilmen’e adaylık teklifinde bulunabilir.  Ak Parti için bir diğer önemli ilçe Konyaaltı. 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti Remzi Sadi’yi aday olarak göstermiş ancak istediği sonucu alamamıştı. Döşemealtı, Kemer, Manavgat, Alanya, Serik’te belediye başkan adaylığına talipliler var ama henüz seslerini çıkarmıyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün yaptığı konuşmada Cumhur İttifakını devam ettirmek istediklerini, bu konuda MHP ile görüşmeye hazır olduklarını söyledi. MHP’den Erdoğan’ın teklifine henüz bir net yanıt gelmese de, anlaşılan yerel seçimlerde de Cumhur ittifakı sürecek gibi. Cumhur İttifakı yerel seçimde devam ederse, ilçelerde MHP’nin adayları ile merkezde ise Ak Parti’nin adayları ile yola devam edilir diye düşünüyorum.  Böyle olmasa bile, MHP’nin mevcut adaylarının yerini koruyabileceğini düşünüyorum. 
 
 
Ak Parti’nin ilçelerde en büyük şansı, mevcut milletvekilleri. Bu milletvekilleri dağ taş demeden ilçeleri geziyor, halkla toplantılar yapıyor. Antalya milletvekillerinin büyük bir çoğunluğu ilçelerde oldukça iyi tanınıyorlar. Bu yıl milletvekili olamayan isimlerin ilçelerden gösterilme durumu bana göre çok yüksek. Mesela, Gökçen Enç bana göre favori isimlerden bir tanesi. Henüz şuan ismini duymuyoruz, çalışmalarından haberdar değiliz ama büyük ilçelerden birine aday olduğunu duyarsak sürpriz olmaz.
 
27’nci dönem için milletvekili adayı olan ama seçilemeyen isimler de ilçelerde değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Kuşkusuz bu konuda belirleyici isimler, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel olacaktır. 
 
 
 
Bu yazı toplam 2371 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim