




Burdur’da Öğretmenevi Bahçesindeki Kazıda İnsan Kemikleri Bulundu
Burdur Öğretmenevi'nde çevre düzenlemesi sırasında kanal açan işçiler insan kemiklerine rastladı. Polis ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sonrası kemikler müze yetkililerine devredilecek. Buluntuların eski bir mezarlığa ait olabileceği ve yaklaşık 80-90 yıl öncesine dayandığı tahmin ediliyor.
Burdur merkez Bahçelievler Mahallesinde faaliyet gösteren Burdur Öğretmenevi bahçesinde peyzaj düzenlemesi yapılıyor. Bugün yapılan düzenleme çalışmalarında kanalizasyon için kanal açan işçiler insan kemikleri ile karşılaştı. Birden fazla kemiğin çıkması üzerine polis ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken olay yeri inceleme ekipleri alanda çalışma başlattı.
Kazı alanını genişleten olay yeri inceleme ekipleri birden fazla kemiğe ulaşınca bölgenin eski mezarlık olabileceği kanısı üzerinde durulmaya başlandı. Bulunan kemiklerin de yaklaşık 80-90 yıl öncesine ait olduğunu değerlendiren ekipler müze yetkililerine haber verdi.
Burdur'daki eski Müslüman mezarlıklarının şehrin bir başka tarafında olduğundan bölgenin eski bir Rum veya Ermeni mezarlığı olabileceği ön görülüyor.
Kemiklerin ne zamandan kaldığı ve neden orada olduğu ise müze ve antropoloji ekiplerinin çalışmaları sonrası ortaya çıkacak.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- HATAY’DA TARİHİ VALİLİK BİNASINDA RESTARASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- KURDUĞU SİSTEMLE DEPOLADIĞI YAĞMUR SUYUNU EVDE KULLANAN VATANDAŞ SOSYAL MEDYADA İLGİ ODAĞI OLDU
- BALÇIĞA SAPLANAN EŞEK VİNÇLE KURTARILDI
- AYDINLATMA DİREĞİNE ÇARPAN OTOMOBİLİN TAKLA ATTIĞI ANLAR KAMERAYA YANSIDI
- DEPREMZEDE AİLENİN YAŞADIĞI KONTEYNER ALEVLERE TESLİM OLDU: ANNE VE 2 EVLADI DUMANDAN ETKİLENDİ
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim