Bugün 24 Eylül 2025 Çarşamba
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    5011.741
    %0.05
  • Dolar
    41.394
    %0.08
  • Euro
    48.8622
    %0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EN BÜYÜK TEHDİT, SİBER ZORBALIK
22 Eylül 2025 Pazartesi 10:07

EN BÜYÜK TEHDİT, SİBER ZORBALIK

TÜKONFED Siber Güvenlik Komisyonu Başkanı Muharrem Baki, yeni eğitim yılıyla birlikte çocuklar için en büyük tehdidin okul kapısından değil, cep telefonlarından girdiğini söyledi. Baki, “Siber zorbalık yalnızca bir çocuğu değil, bir nesli kaybettirebilir"

TÜKONFED Siber Güvenlik Komisyonu Başkanı Muharrem Baki, okulların açılmasıyla birlikte dijital güvenlik risklerinin de arttığını kaydetti. Siber zorbalığın eğitim sisteminin görünmez güvenlik açığına dönüştüğünü aktaran Baki, “Artık saldırılar yalnızca sunuculara değil, insanlara da yapılıyor. Çocuklar sosyal medyada sahte profillerin mesaj bombardımanına ve tehditlerine maruz kalıyor. Bir fotoğraf, bir paylaşım yanlış ellere geçtiğinde psikolojik silaha dönüşebiliyor. Çocuklar için en büyük tehdit artık okul kapısından değil, cep telefonlarından giriyor" dedi.

ogrenci-icin-artik-en-buyuk-tehdit-sib-925329-274875.jpg

'ÇOCUKLARIN DİJİTAL GÜVENLİK DUVARI OLMALI'

Muharrem Baki, şirketlerin güvenlik duvarlarıyla korunmasına benzer şekilde çocukların da güçlü gizlilik ayarları ve dijital farkındalık eğitimleriyle korunması gerektiğini ifade etti. Baki, “Ebeveynler cihaz güvenliğini güncel tutmalı, okullar ise güvenlik protokollerine dijital şiddet başlığını eklemeli. Siber zorbalığı sadece bir suç olarak ya da yaşanan bir sorun değil, önlenebilir bir tehdit olarak görmeliyiz" diye konuştu.

'ZAYIF HALKA ÖĞRENCİNİN CEBİNDE OLABİLİR'

Siber saldırganların hedef seçmediğini, zayıf noktaları bulmaya çalıştığını kaydeden Baki, “Aradıkları açık bazen sunucuda değil, öğrencinin cebinde olabilir. Siber zorbalık yalnızca bir çocuğu değil, bir nesli kaybettirebilir. Bu eğitim yılı en önemli ödevimiz çocuklarımızı hem sınıfta hem de siber dünyada korumak olmalı" dedi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 338 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim