Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Hizmet etmiyorsak sevinsenize”
08 Ağustos 2022 Pazartesi 17:52

“Hizmet etmiyorsak sevinsenize”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısında önceki toplantılarda olduğu gibi AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin ile Başkan Muhittin Böcek arasında gerginlik yaşandı. Çetin, hizmet üretilmediği yönünde eleştirilerde bulunurken

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısında önceki toplantılarda olduğu gibi AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin ile Başkan Muhittin Böcek arasında gerginlik yaşandı. Çetin, hizmet üretilmediği yönünde eleştirilerde bulunurken Böcek’ten, “Hizmet etmiyorsak sevinsenize” cevabı geldi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, dün belediye meclis salonunda Başkan Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirildi. Önergelerle birlikte toplam 186 maddenin görüşüldüğü toplantıda Alanya Hali ile ilgili 6. Madde dairesine geri gönderilirken 25 ve 26. maddeler gündemden geri çekildi. Toplantıda Başkan Muhittin Böcek ile AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin arasında yine gerginlik yaşandı. Haziran ayı devam meclisini hatırlatan Çetin, Böcek’e sert sözlerle yüklenerek hizmet üretilmediğini söylerken kavga etmek istemediğini belirten Böcek’ten “Sevinsenize” cevabı geldi.

 

“BORÇ EDEBİYATI YAPMAK HİÇ YAKIŞMIYOR, HİZMET YERİNE MAZERET ÜRETİLİYOR”

Gündem dışı konuşma gerçekleştiren AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, Başkan Muhittin Böcek’e sert sözlerle yüklendi. Vatandaşlar adına sordukları sorulara karşı, alaycı tutum ve üslupla tavırlar sergilendiğini ileri süren Çetin, “Eleştirilerimizi dikkate almak, sorularımıza cevap vermek yerine sergilediğiniz tavırlar, kaçamak cevaplar, gündemi ve konuları saptırmaya yönelik gayretler, ulusal siyasi konulara girerek Antalya gündemini, belediyenin çalışmalarını ve çalışanların sıkıntılarını kapamaya yönelik gayretler, her defasında borç edebiyatı yapmalar hiç yakışmıyor. 3 buçuk yıldır Antalya’nın sıkıntılarına çözüm üretilmiyor. Hizmet etmek, proje üretmek yerine mazeret üretilmeye devam ediliyor” dedi.

untitd-1-copy-002.jpg

“SİZİ KINIYORUM”

Haziran ayı devam meclisinde konuşmasının mikrofon kapatılarak kesildiğini hatırlatan Çetin, “AK Parti Grup Başkanvekilinin konuşmasını kesmeye çalışan, sizden onay almadan haddini aşan mikrofonu kapatan, kapatılmasına göz yuman anlayış konuşulanları duymak istemeyecek kadar ileri boyuta ulaşmıştır. Karşınızda ne Antalya’ya yapılan yanlışlarla ilgili susacak bir AK Parti grubu, ne de susturabileceğiniz AK Parti Grup Sözcüsü var. Konuşmacının sözünü keserek, emir kipiyle konuşarak her defasında ‘siyaset yapma’ derken siyasetin kralını yapmaya çalışarak sergilediğiniz tutum ve davranıştan dolayı şahsım, grubum ve partim adına sizi kınıyorum. Hangi parti grubu olursa olsun gündemle ilgili konuşurken sözünü kesmeye çalışmak, mikrofonu kapatmak ancak bu anlayışa yakışır” şeklinde konuştu.

 

“KABAHATİ NİYE BİZE YÜKLEDİNİZ?”

17 Haziran devam meclisinin ikinci oturumuna taraflarına bilgi verilmeden getirilen bir madde nedeniyle katılmadıklarını da hatırlatan Çetin, “Öncesinde bilgi verilmeden, 5 dakika ara denilerek komisyona havale edilen, bizim de ‘bu maddede eleştiriler var, müzakere edilmeli’ dediğimiz konuyu 5 dakika komisyonda görüşülerek karar alınmasını ve grupların müzakere zamanı bulamadığı, içeriğini tam olarak bilmediğimiz konuların geçirilmeye çalışılmasını ve bunun üzerinden siyaset yapılmasını kınıyoruz” dedi. İtilaflı olan bir maddenin oldu-bittiye getirilmeye çalışıldığını öne süren Çetin, Böcek’e çeşitli sorular da yönelterek, “Oldu-bittiye getirilmesine tepki olarak ayrıldığımız mecliste, arkamızdan meclisi açamayarak oturuma geçememenizin kabahatini bize niye yüklediniz? İttifak olarak çoğunluk elinizde olduğu, MHP de mecliste olduğu halde kendi getirdiğiniz gündem maddelerine yine kendinizden arkadaşların katılmamasıyla oturumu açamadığınız meclisin sorumlusu olarak bizi niye yapmaya çalıştınız? Bizi meclisi terk ettiler diye eleştirirken, kendiniz daha önce ASAT meclis toplantısında millet ittifakı olarak terk edip meclisin açılmamasına sebep oldunuz mu, olmadınız mı?” diye konuştu.

 

“ARKADAN ATIP TUTMAYLA SİYASET YAPILMAZ”

“Öyle arkadan atıp tutmayla siyaset yapılmaz” diyen Çetin, “Yapacaksanız siyasetinizi de hizmetinizi de size ve Antalya’ya yakışır bir şekilde ve üslupla yapın. Antalya sizden hizmet bekliyor” ifadelerini kullandı.

 

“BU MECLİSLER ÇOK ŞEYLER YAŞADI, BIRAK MİKROFON KAPATMAYI, ZABITAYLA ATMAYA ÇALIŞANLAR OLDU”

Çetin’e cevap veren Başkan Muhittin Böcek ise, şunları dile getirdi:

“Bugün kavga edecek değilim. 23 senedir Antalyalı için, kent adına çalışmalarıma devam ediyorum. 5 yılı siyasi parti başkanlığı olmak üzere 28 yıllık siyasi hayatımda 20 yıldır muhalefetteyim. Bugünlerime çalmadan, çaldırmadan, önce Allah’a sonra da tüm kurum kuruluşlardaki müfettişler, Sayıştaycılar dahil olmak üzere yasa, yönetmelik, mevzuatlara uygun olarak çalışmalarıma aynı azim ve kararlılıkla devam ediyorum. Bu meclisler çok şeyler yaşadı. Bırak mikrofon kapatmayı buradan zabıtayla dışarı atmaya çalışanlar, ben onları yapmadım. Bundan sonra arkadaşlarımız dikkat eder. Mikrofon kesmek bizim alışık olduğumuz bir konu değil. Biz haddimizi biliriz ama herkes de haddini bilmelidir.”     

untitled-1-py-015.jpg

“BURADA KİMSE BABASININ PARASINI HARCAMIYOR”

“Biz dertlere derman olmak için geldik” diyerek “Siz sokağa çıkıp köylüyle dertleşmiyor musunuz?” sorusunu yönelten Böcek, “Elektrik parası ASAT’a 20 küsur milyon gelirken bu ay 128 milyon lira geldi. ASAT’ın 1 aylık elektrik faturası. Cumhurbaşkanımız KDV’mizi yüzde 8’den yüzde 1’e düşürdü. Satışımızdan 73 milyon lira zararı var ama biz Türkiye’de ilk uygulayan belediyeyiz. Borç lügatı şundan çıkıyor; Siz 3. hafif raylı sistemde otogara bile gelemediniz. Seçim öncesi şovla açılış yaptınız, 1 Nisan’da göreve geldim durdurdunuz. ‘Böcek’e oy verdiniz durdu’ dediniz. Burada kimse babasının parasını harcamıyor. Geçmiş dönemdekilerin doğru olan projelerine devam ediyoruz. Zor şartlarda doğru olanları destekliyor, devam ediyoruz. Yangınlar, Covid-19, ekonomik zorluklar dahil olmak üzere” şeklinde konuştu.

 

“SEVİNSENİZE”

“Muhittin Böcek hizmet etmiyorsa sevinsene” diyen Böcek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Gelecekte öyle bir umudun var ama çok beklersiniz. Burada siyaset yapacağız, yazıp gelip okuyacağız bunları geçtik. Ben hizmetime bakıyorum. Biz halka hizmetin Hakka hizmet olduğunu bilerek geldik. Şaşalı döneminizde sandığa gömdüğümüz dönemi unutmayın. Doğru yapılanlar için teşekkür ettik ama bunu her mecliste hiç iş yapmıyorsunuz. Sevinsenize biz iş yapmıyoruz diye. Biz Gazipaşa’dan Kaş’a kadar köylüsüyle, kentlisiyle beraberce çalışıyoruz. Genel seçim yaklaşıyor. Boyunuzun ölçüsünü orada da alacaksınız. Yaptığımız çalışmalarda hepinizin gurur duyması lazım. Biz doğru projelerin hepsini alkışlıyor ve destekliyoruz. Benim hizmet yapıp yapmadığıma siz karar veremezsiniz. Hakka ve halka rağmen hiçbir şey olmaz.”

untitled-1py-008.jpg

“ALANYA HALİNE 188 MİLYON LİRA HARCANDI”

Ali Çetin ve Muhitin Böcek arasındaki tartışma bir müddet karşılıklı olarak devam ederken, konuşmaların ardından meclis gündemlerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya İlçesi Türkler Mahallesi 369 ada 2 parselde yapımı süren Alanya Toptancı Halinin 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Kanuna tabi olan 193 adet işyerinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre satışı ve kiraya verilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi gündeme geldi. Konuyla ilgili söz alan Alanya Belediyesi meclis üyesi Mehmet Ali Kiriş, yaklaşık yüzde 60-65 civarında tamamlanan hal için yüksek bedelle 10 yıllık kiranın 1 yıl içinde istendiğini belirterek kiralama veya satış için yeterince istişare edilmediğini söyledi. Böcek, maddenin tekrar görüşülmek üzere gündemden çekilmesini istedi. Yapılan oylamada madde dairesine geri gönderildi. Alanya Hali için 188 milyon lira harcama yapıldığını bildiren Böcek, projeyi ellerinde bulduklarını söyleyerek bir kez daha değerlendirme yapacaklarını kaydetti.

 

ANTALYASPOR’A REKLAM DESTEĞİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanında bulunan Serik, Gazipaşa, Akseki, Gündoğmuş, İbradı, Korkuteli, Elmalı, Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerindeki anayollar, cadde, meydan, bulvarlar ile D-400 karayolunda bulunan otobüs duraklarının, raket, duvar vitrini, bilboard gibi reklam materyallerinin Antalyaspor Derneği’ne verilmesi, Antalyaspor Derneği tarafından onarımları yapılacak ilgili materyallerin kullanım haklarının yüzde 50’sinin belediyede kalması için ortak proje protokolü yapılması, 5 yıl süre ile işletme hakkının verilmesi gündeme geldi. Protokol için Genel Sekretere yetki verilmesi teklif edildi. Antalyaspor’a destek olanlara teşekkür eden Başkan Muhittin Böcek, hayırlı olmasını diledi. İlgili komisyona sevk edilen teklifin önümüzdeki toplantıda karara bağlanması bekleniyor. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3093 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim