Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Münih Türkgücü'ne Irkçı Saldırılar

23 Kasım 2022 Çarşamba 10:46
Köşe yazılarımızda yurtdışında yaşayan tanıdıklarımızın sorunlarını çalışmalarını da kaleme alıyoruz. Bu bağlamda geçtiğimiz yıllarda kaleme aldığımız yarım kalan bir hikaye var. Münih Türkgücü takımı profesyonel anlamda 3. Lige yükselmiş sonra maalsef şansızlıklar yaşamıştı. Türkgücü’nün taraftar grubu lideri Yavuz Minaz ile ara ara görüşüyoruz. Kendisi hatta Antalya’dan dev bir Türk Bayrağı yaptırıp Almanya’ya götürmüştü. Geçtiğimiz günlerde talihsiz bir olay yaşamıştı. Geçmiş olsun demek için kendisini aradım. Kendisine yapılan ırkçı saldırının haricinde Bayern Münih B takımının taraftar grubunun yaptığı densizliği söyledi. Maalesef Bayern Münih b takımı içerisinde bazı taraftarlar PKK Pankartı asmışlar. Kanunen yasak olan böyle bir olayın önlenmesi için çok çaba harcadıklarını söyledi. Kendisinin başına gelen olayı da Minaz’dan dinledim
 
Yavuz Minaz’a saldırı Bavyera’nın Schweinfurt kentinde oynanan maçta oluyor. Minaz ve taraftar grubu Türkgücü armasını mümkün olduğunca yalnız bırakmıyor. Yavuz Minaz maalesef eşi ile darp edilmiş. “Anlaşılan o ki beni takibe alıp tuzak kurmuşlar” dedi. Minaz, “Olayı polis fark edip müdahalede bulunmasaydı gözü dönmüşler daha fazla zarar verebilirdi” diye konuştu. Bu arada Yavuz Minaz kalp operasyonu da geçirmiş bir arkadaş. “Bir grup sorunlu Schweinfurt taraftarı, flamalarımızın olduğu bir çantayı çaldı. Yavuz Minaz ve eşi çantanın peşine düşünce de bizi önceden takip ederek tuzağa çekip üzerimize saldırdılar”
 
Yavuz Minaz ve Kulüp Yönetiminin bu olayla ilgili olarak üzüldükleri konular var. Örneğin yeterli güvenlik önleminin alınmamış olması talihsizlik. Kulüp örneğin bu talihsiz olayla ilgili basına yansıyan açıklaması şu şekilde “Bizim için olay iki açıdan üzücü. Birincisi; bir deplasman maçında hem taraftarlarımıza hem de çalışanlarımıza saldırılmış olması bizi üzdü. İkincisi de; ev sahibi takımın bölgesel lig kurallarına uymayarak riskli bir maçta yeterince güvenlik önlemi almadığını görüyoruz. FC Schweinfurt yönetimi, taraftarları arasındaki bu saldırgan grubu biliyor. Maçtan önce takımımızın uyarılması gerekirdi. Taraftar gruplarının ayrılması gerekirdi. Ancak tribünlerde taraftar grupları birbirine karıştırıldı. Maçtan sonra takım otobüsümüzün etrafı sarıldı. Öngörülen güvenlik önlemleri alınmadı. Buna rağmen taraftarlarımız, ev sahibi takımın taraflarından ayrı oturdu.” Burada hemen şunu belirteyeyim Yavuz Minaz olası tehlikeyi farkederek arkadaşlarını uyarıyor. Güvenlik görevlilerine de bizim taraftarları ayrı oturtun diye müdahalede bulunuyor.
 
Yavuz Minaz’ın eşi de saldırı esnasında kocasını korumak için araya giriyor. Maalesef o da darp ediliyor. Eşi için daha üzücü bir durum. Sonuçta bir kadına vuracak kadar gözlerinin dönmesi üzücü. Yavuz Minaz Azerbeycan ekibi Karabağ’ı da desteklemek için Nürnberg’e gittiklerini ve son yıllarda artan ırkçılığa karşı çok dikkatli davrandıklarını söylüyorlar.
 
Münih Türkgücü başkanı Taşkın Akkay da olayla ilgili basına yansıyan sözlerini aktarıyorum, “İşimiz gereği birçok deplasmana gittik. Oralarda da sıkıntılarla karşılaşırdık. Ancak burada ev sahibi takımın tehlikeleri hafife aldığını görüyoruz. Türkgücü Münih olarak şimdiye kadar güvenlik önlemlerini en ileri seviyede uygulamak için elimizden geleni yaptık. Bu olayın ardından hem kendi takımımız hem misafir kulüplerin iyiliği adına daha sıkı uygulayacağız” dedi. Akkay’ın bir çağrısı da taraftarlara yönelikti. “Birlikten güç doğar” sözünü hatırlatan Akkay, “Bizim maçı izleyen daha fazla taraftarımız olsaydı kimse takımımıza saldırmaya cesaret edemezdi. Dolayısıyla takımımıza da taraftarlarımıza da ancak birlik içinde sahip çıkabiliriz. Bu yüzden taraftarlarımıza çağrımız, tribünleri doldurmaları ve birlik içinde olduğumuzu herkese göstermeleri” diye konuştu.
Bu yazı toplam 668 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim