

'ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI'NDA JÜRİ ÜYELERİ BELLİ OLDU
Jüri başkanlığı görevini Derviş Zaim’in üstlendiği yarışmanın jüri üyeleri Aylin Zoi Tinel, Elif Demoğlu, Fatih Artman, Meryem Uzerli, Sırma Bradley ve Rahman Altın'dan oluştu.
24-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek, Türkiye’nin en köklü film festivali Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda jüri üyeleri belli oldu. Ön jürisini post prodüksiyon şirketi yöneticisi, stüdyo ve yapım koordinatörü Ahmet Seyrekbasan, yapımcı Derya Tarım ve akademisyen Prof. Dr. Zeynep Çetin Erus’un oluşturduğu Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda; 'Artakalan', 'Bekle Bizi Brüksel', 'Bir Anne Hakkında', 'Cinlerin Düğünü', 'Düğün Şarkıcısı', 'Elisa', 'Hakikatin Ölümü', 'Kadim Mavi', 'Ölü Arının İğnesi', 'Selma', 'Taş ve Tüy' ve 'Tatlı Maya' filmleri yarışacak.
JÜRİ BAŞKANI, ÖDÜLLÜ YÖNETMEN DERVİŞ ZAİM
63’üncü Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanlığı görevini altın portakal ödüllü yazar, yönetmen ve yapımcı Derviş Zaim, üstlenecek. Yarışmanın bir diğer jüri üyesi ise farklı disiplinlerde ulusal ve uluslararası ödüllü yüzlerce işin kurgusuna ve post prodüksiyon danışmanlığına imza atan Aylin Zoi Tinel olacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyesi Elif Demoğlu ise çeşitli yapım şirketleri ve televizyon kanallarında muhabir, kurgucu, yönetmen olarak görev aldı, kısa ve belgesel filmler yaptı. Halen 'Satmayrum' adlı belgesel filminin çekimlerini sürdüren Demoğlu, aynı zamanda 'Günümüz Türk Sineması' dersleri veriyor.
MERYEM UZERLİ VE FATİH ARTMAN JÜRİ KOLTUĞUNDA
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyelerinden biri de Almanya ve Türkiye’de çeşitli televizyon, tiyatro ve film projelerinde yer alan oyuncu Meryem Uzerli. Türkiye’de 2011 yılında yayımlanmaya başlayan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde canlandırdığı Hürrem Sultan karakteriyle geniş kitleler tarafından tanınan Uzerli, farklı türlerdeki yapımlardaki oyunculuklarıyla Almanya ve Türkiye’de kariyerine devam ediyor. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın bir diğer jüri üyesi ise dizi ve film oyuncusu Fatih Artman. Bugüne kadar pek çok dizi ve filmde rol alan Artman, 'Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok' filmindeki performansıyla 24’üncü Uluslararası Adana Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü.
FİLM MÜZİKLERİNİN USTA İSİMLERİ DE JÜRİDE
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyesi Sırma Bradley, uzun metrajlı filmler, televizyon dizileri, reklam filmleri, müzik videoları ve sahne yapımları dahil olmak üzere yüzlerce yerli ve uluslararası projede sanat yönetmeni ve yapım tasarımcısı olarak görev yaptı. Bradley, çalışmaları ile Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde de takdir görmüş bir isim oldu. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyesi besteci, şarkı yazarı ve yapımcı Rahman Altın, ise kariyeri boyunca film, televizyon, reklam ve sahne projeleri için 5 binden fazla müzik besteleyen bir isim. Altın; 'Vizontele Tuuba', 'Cenneti Beklerken' ve 'Kelebeğin Rüyası' gibi önemli yapımların müziklerine imza attı ve birçok ödül kazandı. Hollywood çalışmalarında da önemli projelere imza atan Rahman Altın, NBC Universal, Warner Bros., Lucasfilm, HBO, Sony Pictures ve DreamWorks için fragman, teaser ve kampanya müzikleri besteledi ve prodüktörlüğünü üstlendi.
63’üncü Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödüller 31 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan ödül töreninde açıklanacak.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim







































