Bugün 07 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2400.893
    %-0.46
  • Dolar
    32.2647
    %-0.16
  • Euro
    34.6857
    %-0.36
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“50 yıllık Kepez’i inşa edeceğiz”
06 Şubat 2024 Salı 17:51

“50 yıllık Kepez’i inşa edeceğiz”

Küçük küçük planlarla çarpık bir kentleşme yaratıldığını belirten DEVA Partisi Kepez Belediye Başkan adayı Emre Karaşin “Biz, 50 yıllık Kepez’i inşa etmek için yeni göçler, mevcut teknolojiler, sosyo-ekonomik düzeyin durumu gibi bütün verileri baz alarak

Küçük küçük planlarla çarpık bir kentleşme yaratıldığını belirten DEVA Partisi Kepez Belediye Başkan adayı Emre Karaşin “Biz, 50 yıllık Kepez’i inşa etmek için yeni göçler, mevcut teknolojiler, sosyo-ekonomik düzeyin durumu gibi bütün verileri baz alarak master bir planla yürüyeceğiz” dedi.

 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kepez Belediye Başkan adayı Emre Karaşin, gazeteciler ve partililerle Kepez İlçe binasında bir araya geldi. Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer, Aksu Belediye Başkan Adayı Hakan Halim Okudan, Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Şafak Çelik, Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Mehmet Eser ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yaşanan elektrik kesintisi “Trafoya kedi gerdi, karanlıktan aydınlığa çıkacağız, kendi ışığımızla tüm karanlıkları aydınlatacağız” şeklinde esprilere neden oldu. Seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları anlatan Karaşin, 50 yıl sonraki Kepez’i inşa edeceklerini kaydetti. Kepez’i 1.1 sürümden 2.1 sürüme çıkaracağı iddiasında olduğunu söyleyen Karaşin, kepezdenal.com platformunu kurarak büyük mağazaların karşısında küçük esnafın dayanmasını sağlayacaklarını açıkladı. Evlenecek gençler için düşüncelerini de paylaşan Karaşin, “Kepez yuva lojmanları” ile yeni evlenecek çiftlerin 3 yıl boyunca kira ödemeyeceğini kaydetti.

img-9190.jpg

“GÜVENLİK HER ŞEYDEN DAHA DEĞERLİ”

Toplantı için 6 Şubat tarihini özellikle tercih ettiklerini söyleyen Karaşin, adeta önceki gün “Uyarılarını dikkate alan politikacı bulamadıklarını ve depreme karşı dirençli kentler vaat eden adaylar göremediklerini” belirten JMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Karancı ve İMO Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan’ın çağrılarına karşılık verdi. “Türkiye’deki belediye başkan adaylarının üzerine düşen çok ciddi bir sorumluluk olduğunu düşünüyoruz” diyen Karaşin, “Bu sorumluluk, yönetmiş olduğu veya yöneteceği kentte, ilçede yaşayan vatandaşların can güvenliğinin her şeyden daha değerli olduğunu unutmamak. Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli depremlerde resmi kayıtlara göre 53 bin 618 kişi hayatını kaybetti. Bir makamı veya belediyeyi almak ya da almamak çok önemli değil ama küçük bir görevde bile vatandaşın can güvenliğini, sağlığını ve huzurunu muhafaza etmek zorunda olduğumuzu düşünüyoruz. Biz DEVA Partisi belediye başkan adayları olarak mottomuz budur. Güvenlik her şeyden daha değerlidir” ifadelerini kullandı.

img-9170iiiiii.jpg

“TASARRUFU KÜLTÜR HALİNE GETİRMEMİZ GEREKİYOR”

Seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Karaşin, “Türkiye ekonomik olarak derin bir darboğazın içerisinde. Artık çok büyük paralarımız, israf edecek gücümüz yok. Bir yönetici kamuda tasarrufa gidilmesi gerektiği gibi yönettiği vatandaşlara da ekonomik olarak fayda yaratacak projeler üretmek zorunda. Biz, milli sermayenin çoğunun dışa bağımlı olarak yönetildiği bir ülkedeyiz. Altınımız, doğal gazımız, büyük madenlerimiz yok. Dolayısıyla tasarrufu bir kültür haline getirmemiz gerekiyor. Biz, kamunun malını israf etmeden dikkatli bir şekilde vatandaşa hizmet olarak götürme bilincindeyiz” dedi.

 

“GÜÇLÜNÜN YANINDA DEĞİL, HAKLININ VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA OLACAĞIZ”

Karaşin, “Her zaman aynı şeyi söyleyen, aynı şeyi tekrar eden siyasetçilerden sıkıldığımızı, yeni şeyler söylemenin zamanının geldiğini, yeni umutlar yeşertmek, yeni hedefler belirlemek zorunda olduğumuzu hissettireceğiz. Güçlünün giderek güçlendiği, güçsüzün ise güçlülerin altında hak ve hukuk açısından giderek zayıfladığı bir hal alıyoruz. Biz güçlünün yanında değil, haklının ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız” diye konuştu.

img-9173.jpg

“50 YIL SONRASINI ÖNGÖRECEĞİZ”

Kepez’de olmasını arzu ettiği şeyleri proje olarak daha sonra kamuoyuna ayrıntılı olarak açıklayacağını belirten Karaşin, “Projelerimin tamamı, sosyal devlet ve sosyal belediyecilik kültürüne uygun, vatandaşa ferahlık getirecek projelerdir” diyerek bazı örnekler verdi. 50 yıl sonrasını planlayan bir Kepez hayalinde olduğunu belirten Karaşin, “50 yıl sonraki ihtiyaçları şimdiden öngören ve bu ihtiyaçlara yönelik büyük bir master plan yapan bir belediye olacağız. Bir belediye başkanının kanuni süresi 5 yıldır ama 50 yıllık bir vizyon yaratmak zorundadır. Küçük küçük planlarla çarpık bir kent yarattık ama biz, 50 yıllık Kepez’i inşa etmek için yeni göçler, mevcut teknolojiler, sosyo-ekonomik düzeyin durumu gibi bütün verileri baz alarak master bir planla yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞLAR DAHA FAZLASINI İSTEMELİ”

Yol, asfalt, altyapı, sosyal donatı ve imar planı gibi işlerin belediyelerin asli görevleri olduğunu vurgulayan Karaşin, şunları dile getirdi:

“Bu konulardaki problemleri zaten çözeceğiz. Bugün Kepez’in yüzölçümünün sadece 3’te biri kullanılıyor ve büyük bir master planı yok. Adayların kısa vadeli allayıp pullayarak sunduğu şeylerin yeterli olmadığını düşünüyorum. Vatandaşların belediye başkanlarından beklentilerini artırması lazım. Kepezliler bana asfalt, yol, drenaj, park için oy verecekse bu yeterli değil. Benden daha fazlasını istemeliler. Benden doğa ile kentin entegrasyonunun sağlandığı, nüfusun ve teknolojinin artmasıyla yığılmanın olmadığı bir Kepez istenmeli. Mesela belediye başkanlarının çoğunda seçime 1 yıl kala inanılmaz bir hizmet aşkı doğuyor. Siz 1 yılda birçok problemi çözebilecek güce sahipseniz neden 4 yıl bekleniyor? Bunun sorgulanması gerekiyor. Ben seçildikten sonra seçime 1 yıl kala değil, seçimden 1 gün sonra gece-gündüz çalışmaya başlayacağım. Biz bütün problemleri hemen çözecek, son 3 yılda ise bozulmuş, sıkıntılı bir şey varsa onu çözeceğiz.”

untitled-1py-021.jpg

“KEPEZ 2.1 SÜRÜMÜ İDDİASINDAYIM”

Kendisinden önceki başkanlar döneminde Kepez’in 1.1 sürüm olarak inşa edildiğini söyleyen Karaşin, “Ben Kepez 2.1 sürüm iddiasındayım. Bunun için farklı bir bakış açısı yaratacak ve güncelleme yapacağız” şeklinde konuştu.

 

“VATANDAŞIN CEBİNDEKİ YÜKÜ AZALTMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

Ekonomik darlık ortamında vatandaşın cebindeki yükü azaltmak gerektiğini vurgulayan Karaşin, çatıların tamamını güneş panelleriyle kaplamaya teşvik etmek için çalışacaklarını söyledi.

 

“EVLENECEK ÇİFTLER 3 YIL KİRA ÖDEMEYECEK”

Ekonomik sıkıntılardan dolayı gençlerin evlenemediğine değinen Karaşin, “Kepez yuva lojmanlarını kuracağım. Aile lojmanları yapacağım. Yeni evlenecek çiftler 3 yıl boyunca kira ödemeyecek. Ekonomik olarak zorluk içinde olanlara belli standartlar doğrultusunda yuva kuran bir belediye başkanı olacağım” açıklamasında bulundu.

 

“KEPEZ’DEKİ ESNAFI KORUYACAĞIM”

İlçedeki küçük esnaflara yönelik de projesi olduğunu açıklayan Karaşin, “Artık küçük esnaf bitmiş durumda. Kirayı mı, elektriği mi, sigortayı mı, personel maaşlarını mı ödesin, mal mı alsın? Ben Kepez’deki esnafı koruyacağım. Onun için küçük esnafın, mikro ölçekteki işletmelerin tamamının ilan ücreti olmadan kullanabileceği kepezdenal.com platformunu kuracağız. Onların ürünlerinin kuryeliğini de  ilçedeki işsiz gençler yapacak. Böylece büyük mağazaların karşısında küçük esnafımız dayanabilecek” şeklinde konuştu.

 

“ADAYLARIMIZIN HEPSİ TEMİZ BELEDİYECİLİK İLKELERİNE İMZA ATTI”

Belediye başkan adaylarının açıklanmaya devam edileceğini ve ay sonuna doğru Genel Başkan Ali Babacan’ın Antalya’ya geleceğini bildiren DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer ise, “Tüm teşkilatlarımız belediye başkan adaylarımızın arkasında çalışıyoruz ve Antalya’da varlığımızı gösterme konusunda iddialıyız. Adaylarımızın her biri temiz belediyecilik ilkelerinin altına imza atarak aday oldu” diyerek ‘DEVA Belediyecilik İlkeleri’ni sıraladı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 781 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim