Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Ak Parti’nin adayları

29 Ocak 2019 Salı 14:08

 31 Mart yerel seçimlerine 2 ay kala Ak Parti’nin Antalya belediye başkan adayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı listede sürpriz isimler dikkat çekerken,  genel anlamda kamuoyunda adı geçen isimlerin aday olarak karşımıza çıktığını görüyoruz. Antalya 31 Mart’ta inanılmaz bir seçim atmosferi yaşayacak. Cumhuriyet Halk Partisi ve Ak Parti’nin Antalya’daki çekişmesini seçim süresince hissedeceğiz.

Ak Parti’nin yerel seçimlerde yarışa girecek adayları şöyle; Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, Akseki'de İbrahim Özkan, Aksu'da Halil Şahin, Demre'de Süleyman Topçu, Döşemealtı'nda Emre Efecan, Elmalı'da Ümit Öztekin, Gazipaşa'da Adil Çelik, Gündoğmuş'ta Mehmet Özeren, İbradı'da Hatice Sekmen, Kaş'ta Mutlu Ulutaş, Kepez'de Hakan Tütüncü, Konyaaltı'nda Gaye Doğanoğlu, Kumluca'da Hüsamettin Çetinkaya, Manavgat'ta Hasan Öz, Muratpaşa'da Gökçen Özdoğan Enç, Serik'te Enver Aputkan…

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yerel seçimlerde aday yapılacağı zaten bilinen bir durumdu. Erdoğan’ın açıklamasıyla malumun ilanı oldu.  Türel, 2014 yerel seçimlerinde tekrar başkanlık koltuğuna oturdu.  Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana hiç boş durmadı. Çalıştı, Antalya’ya kalıcı eserler bırakmanın peşini bırakmadı. Bu anlamda Ak Parti’nin Antalya’daki en güçlü isimlerinden biri Menderes Türel, yeniden 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı oldu. 

Listeler açıklanmadan önce aylarca Ak Parti’nin aday listesine ilişkin pek çok söylenti dolaştı.  Mesela Aksu Belediye Başkan Adayı Halil Şahin’in değiştirileceği konuşuluyordu.  Milliyetçi Hareket Partisi’nin dâhil olduğu Cumhur ittifakı kapsamında, bu ilçenin MHP’ye verileceği sanılıyordu.  Öyle olmadı. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, yeniden Ak Parti’nin adayı olarak karşımıza çıktı. Aksu’da Halil Şahin’in oldukça şanslı bir dönemde olduğunu düşünüyorum. DSP’den Aksu Belediye Başkan Adayı olacağı söylenen İsa Yıldırım’ın Aksu’da Millet İttifakı’nın oylarını böleceği kesin.  MHP ve Ak Parti’nin birlik olduğu Aksu’da Halil Şahin koltuğunda oturmaya devam eder.

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, yeniden aday gösterildi. Demre’de oldukça sevilen ve sözü geçen Topçu’nun yeniden başkan adayı olması bana sürpriz gelmedi.  Döşemealtı’nda Nurettin Tursun’un tekrar aday gösterileceğini düşünenler yanıldı. Emre Efecan, Döşemealtı’nda yarışa girecek isim oldu. Elmalı'da Ümit Öztekin, Gazipaşa'da Adil Çelik ismi değişmedi. Bu isimler de genel anlamda 2014-2019 yerel seçimleri süresince Ak Parti’nin memnun olduğu isimlerdi.  

Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Gökçen Özdoğan Enç ve Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Gaye Doğanoğlu’un aday olacağı da bilinen bir durumdu. Kamuoyu eğilim yoklamalarında iki adayın adları üst sıralarda yer almıştı. Ak Parti’nin kadın aday konusundaki cömertliğini bu yerel seçimde net gördük. Cumhuriyet Halk Partisi’nde biliyorsunuz kadın adayların esemesi bile okunmuyor.  CHP’de daha çok kadın adayları meclis üyeliklerinde görebiliyoruz.

Bu yerel seçimlerde beni en çok şaşırtan isim Serik Belediye Başkan Adayı Enver Aputkan oldu. Serik ile ilgili pek çok duyum almıştık. Gökçen Özdoğan Enç’in de Serik’te adı geçmişti.  Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık’ın bu yerel seçimlerde tercih edilmemesi açıkçası bana sürpriz oldu. Ben, Ramazan Çalık’ın yeniden aday olarak gösterileceğini zannediyordum.

Ne diyelim, vatana millete hayırlı olsun. Hak eden kazansın…

Bu yazı toplam 2905 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim