Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2392.858
    %-0.09
  • Dolar
    32.3644
    %-0.00
  • Euro
    34.7852
    %-0.01
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alkü’de "Filistin’de Çocuk Olmak" Sergisi Açıldı
30 Ekim 2023 Pazartesi 17:43

Alkü’de "Filistin’de Çocuk Olmak" Sergisi Açıldı

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) ve Doğal Afet Arama Kurtarma İlk Yardım Kulübü (DAKİK) iş birliğiyle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi...

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) ve Doğal Afet Arama Kurtarma İlk Yardım Kulübü (DAKİK) iş birliğiyle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Çarşı Alanı'nda "Filistin'de Çocuk Olmak" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

ALKÜ'de öğrenim gören Filistinli öğrencilerin ailelerinden gelen ve İsrail'in Gazze saldırılarını anlatan fotoğrafların yer aldığı bir sergi açıldı. "Filistin'de Çocuk Olmak" isimli serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akın, Genel Sekreter Hüseyin Er, Genel Sekreter Yardımcıları Onur Ocakdan ve Volkan Avcu, GENÇKONFED Genel Başkanı Doç. Dr. Bilal Okudan, Filistinli ve ALKÜ'lü öğrenciler katıldı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, serginin açılışının ardından Filistinli öğrencilerle birlikte alanı ziyaret etti. Sergide Filistinli öğrenciler Rektör Türkdoğan'a eşlik ederken, Kerem Saleh de fotoğraflar hakkında detaylı bilgi verdi. Saleh, ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akın'a Filistin poşusu hediye etti.

Rektör Türkdoğan, "İsrail tüm dünyanın gözü önünde savaş suçu işleyerek katliam yapıyor. Türk milleti olarak geçmişte olduğu gibi şimdi de Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Filistinli öğrencilerimize ALKÜ olarak sahip çıkacağız ve onların en iyi şekilde öğrenim görmeleri için ellimizden geleni yapacağız. Buradaki sergi, İsrail vahşetini bir kez daha gözler önüne seriyor. İsrail'in zulmünün durması için tüm dünyayı sağduyuya davet ediyoruz. Filistin'de hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Rektör Türkdoğan, serginin ardından Filistinli öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 5 gün boyunca ziyaretçilere açık olan sergi, daha sonra Malatya ve Samsun'daki üniversitelerde de düzenlenecek.

Bu haber toplam 1497 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim