Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Antalya Yörük Türkmen Festivali

09 Mayıs 2022 Pazartesi 00:50

   Antalya geride bıraktığımız hafta sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yaptı.

        Bunlardan birincisi Büyükşehir Belediyesi’nin tertiplediği Antalya Yörük Türkmen Festivali. Diğeri ise Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Hıdırellez Şenliği.

       

        Bugün sizlere Antalya Yörük Türkmen Festivali’nden söz etmek istiyorum.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali göç duası ve temsili Yörük göçü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından başlayan göç yürüyüşünde geleneksel kıyafetleri ve deva kervanı ile Yörükler, renkli görüntüler oluşturdu.

Antalya’da 3 gün boyunca yaşanan  Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali büyük bir coşkuya sahne oldu.  29 ülke, 11 büyükşehir, 28 ilçe belediyesi, 128 dernek ve 68 kadın kooperatifinin katkılarıyla düzenlenen Antalya Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali Yörük göçü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı-Karaalioğlu Parkı arasında yapılan temsili Yörük göçü öncesinde çelenk sunma töreni düzenlendi.

   Öte yandan temsili göç, büyük coşkuya sahne oldu. Uluslararası Antalya Yörük Festivali’ne katılan konuk ülkeler ve Yörük derneklerinin geleneksel kıyafetlerle katıldığı Yörük göçü, festivali Antalya caddelerine taşıdı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan Yörük göçü, Atatürk Caddesi boyunca devam etti. Başkan Muhittin Böcek, kortejin en önünde yer aldı. Antalyalılar göç güzergahı boyunca alkışlarla festivale ve korteje destek verdi. Develer üstünde geleneksel kıyafetleriyle Yörükler, Antalyalıların ve turistlerin meraklı bakışları eşliğinde Karaalioğlu Parkı’na ulaştı.

  Temsili Yörük Göçü yürüyüşü, Karaalioğlu Parkı’ndaki Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı önünde tamamlandı. Başkan Muhittin Böcek burada korteje katılanları tek tek selamladı ve fotoğraf çektirdi.

        Mayıs ayı bu manada birbirinden renkli görüntülere sahne olmakta.

        Bahar ayları ile birlikte bilhassa yerel belediyelerin tertiplediği bu tarz etkinlikler, festivaller, şenlikler ve piknikler dayanışmayı ve kaynaşmayı artırmakta.

        Esen kalın.

Bu yazı toplam 605 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim