Bugün 07 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2404.901
    %-0.29
  • Dolar
    32.2673
    %-0.17
  • Euro
    34.8046
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Antalya’yı sağlık turizminin prestijli merkezi yapacağız”
09 Şubat 2024 Cuma 17:13

“Antalya’yı sağlık turizminin prestijli merkezi yapacağız”

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜRSAB Sağlık Turizmi İhtisas Başkanı Hatice Öz, “Bizler tüm birikim ve avantajlarımızı en iyi şekilde değerlendirerek Antalya’yı sağlık turizminin prestijli merkezi yapmak istiyoruz. Kentimizin sahip olduğu eşsiz imajın, ülke

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜRSAB Sağlık Turizmi İhtisas Başkanı Hatice Öz, “Bizler tüm birikim ve avantajlarımızı en iyi şekilde değerlendirerek Antalya’yı sağlık turizminin prestijli merkezi yapmak istiyoruz. Kentimizin sahip olduğu eşsiz imajın, ülkemizin sağlık turizminde marka değerini artırmada kilit rol oynayacağına inanıyoruz” dedi.

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Ticaret Bakanlığı desteğiyle “Sağlık Turizminde Antalya Markası ATSO Vizyon Buluşmaları” etkinliği düzenledi. Şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Alperen Kaçar, Antalya Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve ATSO Başkanı Ali Bahar, çok sayıda davetli ve sektör temsilcileri katıldı. Almanya, Rusya, Fransa, Slovakya ve İsveç’ten sağlık turizmi aracı kuruluş temsilcilerinin de bir araya gediği toplantıda, sağlık turizmi alanında Antalya'nın güçlü yönleri ve geliştirilmesi gereken alanlar değerlendirilerek, ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliği imkanları ele alındı ve ortak çözümler üretilmeye çalışıldı. Toplantıda, Antalya’nın sağlık turizminde lider ve marka olabileceğine dair inanç dile getirildi.

img-9252.jpg

“BÖLGEYİ SAĞLIK TURİZMİNDE MARKA HALİNE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Toplantının açılışında konuşan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜRSAB Sağlık Turizmi İhtisas Başkanı Hatice Öz, kentin geleceğini şekillendirecek önemli bir vizyon çalışması başlattıklarını söyledi. Bu çalışmayla bölgede ve Türkiye’de gelişen sağlık turizmine hizmet eden tüm taraflara fayda sağlamanın yanı sıra, bölgeyi bu konuda prestijli bir marka haline getirmeyi amaçladıklarını bildiren Öz, “Bu çalışma sadece sorunları dillendirmek ve yazıya dökmek değil, aynı zamanda aksiyonlarla somut sonuçlar elde etme amacını taşımakta” dedi.

img-9255.jpg

SAĞLIK VE TURİZM SEKTÖRLERİNİN KUCAKLAYICILIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

Sağlık ve turizm sektörlerinin kucaklayıcı yönüne dikkat çeken Öz, “Sağlık ve turizm, Antalya için yüksek katma değer sağlayan sektörlerdir. Kentimiz otel kapasitesi, eşsiz doğası, kültürel mirası ve iklimiyle uzun yıllardır misafir ağırlıyor. Bunun yanı sıra üst düzey sağlık hizmetleri veren hekimlerimiz, hastanelerimiz ve sağlık kuruluşlarımızla gelen turistlerin sağlığına hizmet etmekteyiz. Bizler tüm bu birikim ve avantajlarımızı en iyi şekilde değerlendirerek Antalya’yı sağlık turizminin prestijli merkezi yapmak istiyoruz. Kentimizin sahip olduğu eşsiz imajının, ülkemizin sağlık turizminde marka değerini artırmada kilit rol oynayacağına inanıyoruz. Ulaşım olanakları, profesyonel sağlık ekibi, uzman doktorlar, modern teknolojiyle donatılmış kaliteli sağlık kuruluşları, lüks konaklama hizmetlerinin yanı sıra tedavi öncesi ve sonrası destekleyici konaklama hizmetlerimiz de mevcut” diyerek işbirliği ve kararlılıkla Antalya’nın sağlık turizminde lider hale geleceğini söyledi.

img-9263.jpg

“SAĞLIK TURİZMİ BİR MEMLEKET MESELESİ”

Rekabetçi bir sektör gibi görünse de kimsenin kimseye rakip olmadığını söyleyen Öz, rakiplerin diğer destinasyonlar olduğunu kaydetti. Sağlık turizminin bir memleket meselesi olduğunu dile getiren Öz, “Bu nedenle birlikte çalışarak, fayda yaratarak ve üreterek başaracağız” ifadelerini kullandı.

 

“TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRMEMİZ GEREKİYOR”

Konuşmasına gerçekleştirdiği çok sayıda organ nakli ile bu alanda Türkiye ve Antalya’yı dünyaya duyuran ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden bilim insanı Prof. Dr. Alper Demirbaş’ı anarak başlayan ATSO Başkanı Ali Bahar ise, 6 Şubat depremlerinin üzerinden de bir yıl geçtiğini hatırlatarak, Türkiye’yi derinden sarsan böylesine büyük afetlerin bir daha yaşanmamasını diledi. Göreve başladıklarından bu yana şehrin güzelliklerini tanıtmak, Antalya’yı her alanda marka değeri yüksek bir noktaya ulaştırmak inancı ile çalıştıklarını ve bu hedef doğrultusunda da büyük çaba sarf ettiklerini söyleyen Bahar, şunları dile getirdi:

“Antalya 2 milyar doları aşan ihracatı ile dış ticaret fazlası veren, ülke ekonomisine önemli miktarda döviz girişi sağlayan güçlü ve müstesna bir şehir. Sahip olduğumuz bu ekonomik güç ve yarattığımız bu katma değer her geçen gün artarak devam etmekte. 2023 yılında 16 milyona yakın turist ağırlamış olmamız ve bu yıl için de 20 milyon gibi hedef belirlemiş olmamız bu gücün en büyük kanıtlarından birisidir. Bu başarı hepimizin başarısı. Ancak bu başarının sürdürülebilir olması ve daha da yukarılara taşınabilmesi için turizm faaliyetlerimizi çeşitlendirmek, zenginleştirmek ve özellikle kaliteyi en üst düzeye çıkartmamız gerekmekte. Sadece resort ve kongre değil, Antalya’mızı sağlık turizmi alanında da dünya ölçeğinde tanınan ve tercih edilen en prestijli kentlerden birisi yapabilmek için var gücümüzle çalışmamız gerektiği hepimizin malumu.”

img-9271.jpg

“SAĞLIK TURİZMİ EN HIZLI BÜYÜYEN SEKTÖRLERDEN”

Yaklaşık 100 milyar dolarlık pazar hacmine sahip sağlık turizminin, dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri haline geldiğini kaydeden Bahar, “Bu büyüme büyük bir pazar oluşturmuş ve dünya ülkeleri bu pazardan pay alabilmek için büyük bir rekabet içerisine girmişlerdir. Sağlık turizmi sektörü ülkemiz ekonomisi için katma değeri en yüksek sektörlerden biridir. Sağlık nedeni ile ülkemize gelen turist sayısı 1.4 milyon ve turistlerin harcaması toplam 2,3 milyar dolar. Toplam turizm gelirimizin yalnızca yüzde 4’ü.  Şehrimizde ne kadar büyük bir potansiyel var, gelin buradan hesap edelim. Bir de Türkiye’ye tatil için gelen bir turist ortalama 950 dolar harcarken, sağlık turizmi için gelen hasta 1.600 dolar harcamakta” açıklamasında bulundu.

 

“DÜNYA ÇAPINDA BİR MARKA OLACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Coğrafi konumu itibarı ile Ortadoğu, Avrupa, Balkanlar ve Asya’nın ortasında stratejik bir konumda bulunan Türkiye’nin, turizmdeki yüksek tecrübesi ve başarısının, sahip olduğu iyi yetişmiş hekim ve sağlık çalışanlarının, ulaşım kolaylığının, birçok ülke ile vizesiz seyahat imkanı ve yüksek sağlık teknolojisi sayesinde sağlık turizminde öncü ülkelerden birisi olabilecek potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Bahar, “Antalya’mızın potansiyelini etkin kullanmamız ve önümüzdeki fırsatları doğru değerlendirmemiz durumunda sağlık turizminde dünya çapında bir marka olacağımıza bütün samimiyetimle inanıyorum” diye konuştu.

img-9277.jpg

“ANTALYA SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNCÜ OLMAYI FAZLASIYLA HAK EDİYOR”

Antalya’nın, Türk doktorlar tarafından kentte gerçekleştirilen başarılı yüz, kol, rahim, karaciğer, böbrek, kalp nakilleri ile kanser tedavileri, obezite ve ortopedik protez çalışmalarıyla sağlık turizmi alanında dünya genelinde adından söz ettiren bir şehir olduğunu da dile getiren Bahar, “Antalya ayrıca estetik uygulamalar, diş ve göz sağlığı, saç ekimi ve diğer uygulamalarındaki başarısı ile de dikkat çekici boyutlara ulaşmış durumda. 2023 yılı itibariyle Antalya’da sağlık turizmi yetki belgesi almaya hak kazanmış toplam 313 sağlık kuruluşu ve 96 aracı kuruluş bulunmakta. Türkiye genelinde sağlık turizmi yetki belgesine sahip kuruluşları ve aracı kuruluşları iller bazında incelediğimizde Antalya, İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü sırada yer almakta. Antalya’mız sağlık turizmi konusunda öncü olma konumunu fazlasıyla hak etmekte” ifadelerini kullandı.

img-9278.jpg

“SAĞLIK TURİZMİ TERCİH EDİLİR HALE GELDİ”

Turizmin Türkiye’nin milli gelirinin en önemli gelir kaynaklarından birisi olduğunu söyleyen Antalya Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu ise, “Dünya insanlarının özellikle gitmek istediği yerler arasında İstanbul ve Antalya 10 şehir arasında. Süreç içerisinde ilk sıralara doğru yaklaştığımızı görüyoruz” şeklinde konuştu. Son yıllarda sadece deniz ve kültür turizmi değil, sağlık turizminin de tercih edilir hale geldiğini söyleyen Tanrıkulu, “Bu pasta gittikçe büyüyor. Büyümeyi sürekli kılmak ve birinciliği elde edebilmek için kaliteli hizmet verme süreçlerinin çok iyi denetlenmesi gerekmekte. Bu pasta büyürken kimi zaman hizmette olumsuz yansımalar olduğunu görüyoruz. Özellikle büyümenin sürekli kılınmasının önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Öncelik olarak para kazanmak değil, her kim olursa olsun dünya insanını mutlu etmeye odaklanmamız gerekiyor. Bunu yaptığımızda kaliteyi koruyabilecek ve sürdürülebilir kılacağız” diye konuştu. Tanrıkulu, sağlık turizminin genellikle yaz aylarındaki yoğunluğu kış aylarına taşıma açısından önemli olduğuna da dikkat çekti.

img-9283.jpg

“ANTALYA ÖNEMLİ BİR DESTİNASYON”

Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Alperen Kaçar ise, sağlık turizmine verilen desteklerle ilgili bilgi aktardı. Antalya’nın sağlık turizminde marka olma hedefinin önemli bir vizyon olduğunu kaydeden Kaçar, bunun altının doldurulması gerektiğini söyledi. Kentin potansiyeline de dikkat çeken Kaçar, “Antalya önemli bir destinasyon. Bölgesel ve coğrafi olarak engelli ve yaşlı bakımı ile medical hizmeti bir arada getirecek entegre bir hizmet verme kapasitesi var” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 877 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim