Bugün 28 Nisan 2024 Pazar
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

ATSO’da seçimin kaybedeni yok!

13 Nisan 2018 Cuma 15:28

 Antalya Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyelerinin oylarıyla belirlenen ATSO Başkanlık seçimleri sabahın erken saatlerinde başladı, mevcut başkan Davut Çetin’in zaferi ile sona erdi.

Sabahın erken saatlerinde ATSO hizmet binasına gelen üyeler,  sırayla oylarını kullandı. Kentin en büyük kuruluşunun başkanlık seçiminde, gün boyu hareketli anlar yaşandı. İki başkan adayını salonda olduğum süre boyunca, yan yana görme fırsatı bulamadım. ATSO Başkan Adayı Ali Bahar;  gün boyu oy verme işleminin yapıldığı salonda sonucu beklerken, diğer aday ATSO Başkanı Davut Çetin uzunca bir süre ortalıkta görülmedi.

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na adaylığı ile çok konuşulan Ali Bahar’ı, bu seçim sürecinin çok yormuş olduğunu gördüm.   “Seçim sonucu ne olursa olsun, bittiğinde gidip tatil yapacağım” diyen Ali Bahar,  sanki seçim sonucunu tahmin etmiş gibi yorgun hem de üzgündü. Kendisi hakkında yapılan haberlere anlam veremiyor, bu haberleri yapanlara karşı kırgınlığını beden diliyle gösteriyordu. Bu seçimin kaybedenin olmadığını, kazananın Antalya olacağını anlatmaya çalıştı. Kendisi üzerinden ATSO seçimlerinin siyasete konu edilmesine ise kızgındı.

 

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar, bu kent için önemli bir değer. Vizyonu, ortaya koyduğu performans, sanayiciler tarafından da takdir görüyor.  Ufak hesaplar peşinde koşmayan Ali Bahar, sanayicilere ve bu ülkeye hizmet etmeyi amaç edinmiş bir işadamı.  Bu yüzden kendisi hakkında ortaya atılan iddialara kızgın olması, son derece normal bir durum değil mi?

Öğle saatlerine kadar sakin devam eden seçimde, bir ara kamera tartışması yaşandı. Seçim kurulunun kararıyla oy verme işleminin yapıldığı yerde kameraların kapatılması, içeride homurtulara neden olsa da, sonuç değişmedi.

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimi, geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Yapılan seçimlerin sonucuna göre değerlendirme yapanlar, mevcut başkan Davut Çetin’in başkan olacağını biliyordu. Ancak Ali Bahar’ın ‘hala favori isim benim’ açıklaması, ‘acaba son dakika sürprizi olabilir mi’ sorusunu biz gazetecilere sordurttu. Oy verme işlemi akşamüzeri sonuçlandı, mevcut başkan Davut Çetin, 67’ye 43 oyla yeniden ATSO başkanlık koltuğuna oturdu.

 

Çetin Osman Budak’tan sonra başkanlık koltuğuna oturan Davut Çetin de bu kent için önemli bir isim. Kente koyduğu katkılar, projeler ortada. Çetin, ülke ve ekonomi konularındaki görüşlerini hep açık yüreklilikle dile getirdi. Yaptığı açıklamalar kimi zaman iktidar partisi üyeleri tarafından eleştirilse de, bildiğinden geri kalmadı, bildiklerini hep söyledi.  

 

Öngörüler, söylentiler, çalışmalar, hesaplar derken; Uzunca bir süredir merak edilen ‘ATSO Başkanı kim olacak’ sorusu sonunda yanıt buldu.  Davut Çetin, birkaç dönem daha Antalya’nın en güçlü kurumunun başında olacak.  Bir dipnotla belirtelim, Ali Bahar’ın aldığı oy oranını da küçümsememek gerekiyor. Onun aldığı oy oranı, mevcut konjonktüre göre önemli ve ciddi bir oy oranı…

Bana kalırsa bu seçimin kaybedeni yok; 

 Bu seçimin kazanını Antalya’dır.

Davut Çetin’in ATSO Başkanlığı, hem kentimize hem de ülkemize hayırlı olsun.

 

Bu yazı toplam 2535 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim