Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Tekin’den Burdur’a 24 proje sözü
22 Mart 2024 Cuma 20:18

Bakan Tekin’den Burdur’a 24 proje sözü

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Burdur'a yapılacak 24 projenin müjdesini vererek, "Şu an itibariyle bizim tarafımızdan onaylanmış durumda. Proje bedeli...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Burdur'a yapılacak 24 projenin müjdesini vererek, "Şu an itibariyle bizim tarafımızdan onaylanmış durumda. Proje bedeli 1 milyar 754 milyon TL inşallah Burdur'a hayırlı olur" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, birtakım ziyaretlerde bulunmak ve toplantı düzenlemek üzere Burdur'a geldi. Bakan Tekin ziyaretlerine Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Orta Okulu ile devam etti. Burada bayrak törenine katılan Bakan Tekin öğrencilerin yoğun sevgisi ile karşılaştı. Milli Eğitim Bakanını karşısında gören öğrenciler, koşarak sarıldı etrafında çember oluşturdu. Öğrenciler valilik makam aracı TOGG'a büyük ilgi gösterdi.

İstiklal Marşı okunmasının ardından başlayan tören, Necip Fazıl Kısakürek konferans merkezinde Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen müzik konseri ile devam etti.

Bakan Tekin'den Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine müjde

Burdur Güzel Sanatlar Lisesi orkestrası ile bir süre sohbet ederek lise hakkında bilgiler alan Bakan Tekin öğrencilere daha Burdur Güzel Sanatlar Lisesi'ni yeni yatırım programına aldıklarının müjdesini verdi. Güzel Sanatlar Lisesinin sınıf yetersizliğinden kaynaklı yeni yatırım programına alındığını duyuran Bakan Tekin öğrencilere, "Öğrencilerimizin rahatça ders yapabileceği, bol sınıflı, lisemizi yatırım programına aldık. Sizler bu liseye yetişemeyebilirsiniz ama yeni yaptığımız liseye inşallah öğretmen olarak atanıp göreve başlarsınız" dedi.

Bakan Tekin, ziyaretlerinin ardından İl Eğitim Yöneticileri toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Tekin göreve geldiği ilk günden itibaren il seyahatleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Eğitim öğretim alt yapısı itibarıyla bütün problemleri masaya yatırıp çözüm üretmeye çaba sarf ettiklerini vurgulayan Bakan Tekin, "Milletvekillerimizin, valimizin ve il milli eğitim müdürümüzün bizimle paylaştığı eksiklikler ihtiyaçlarla ilgili olarak zaten buraya gelirken çalışarak geldiğimiz için buradaki değer durumunu görerek kararlarımızı alıp ayrılıyoruz. Ben bu süreçte bize katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Bugün de bu Burdur seyahatimizi yaptık. Bir de biz seyahatimizi yaparken gittiğimiz ile bakanlıktaki birim amirlerimiz, genel müdürlerinizle birlikte gidiyoruz ve bakanlıktaki genel müdür arkadaşlarımız sadece il merkezini değil ilçeleriyle beraber bütün il genelinde böyle değerlendirme toplantısı yapmış oluyoruz. Şu anda da merkez teşkilatıyla birlikte geldiğimiz arkadaşlarımız ilçelerdeler, birazdan birlikte olacağız onların getirdikleriyle beraber nihai değerlendirmelerimizi yapmış olacağız" dedi.

"Türkiye'deki bu anlamda eğitim öğretim alt yapısı açısından çok ciddi bir mesafe kat etmiş durumdayız"

Bakan Tekin, Türkiye'deki 922 ilçenin tamamını ziyaret ettiklerini belirterek hepsinin her hangi bir talebi, yatırıma ilişkin önerisi, görüldüğünü ve değerlendirildiğini söyledi. Bakan Tekin, "Burdur'da bu çerçevede eğitim öğretim alt yapısı ile biz sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'deki bu anlamda eğitim öğretim alt yapısı açısından çok ciddi bir mesafe kat etmiş durumdayız. Ben bir çok yerde söyledim ama bunun bilinmesi açısından bir kez de burada söylemek istiyorum. 2002 yılında Cumhuriyetin 100. yılında mektuplar başlığıyla bir proje yapıyor dönemin başbakanlığı PTT üzerinden yürütüyor ve PTT'de Cumhuriyetin 100. yılında yaklaşık 20 yıl önce yazılan mektupları ilgili bakanlıklara dağıttı. Bizim Milli Eğitim Bakanlığına da o dönem öğretmen arkadaşlarımız, eğitim müfettişlerimiz, yöneticilerimiz hatta öğrenciler tarafından yazılan yüzlerce mektup bize ulaştırıldı. Mektupları değerlendirdiğimizde o gün öğretmen arkadaşlarımızın dilek ve temennilerinin kat ve kat üstünde bir noktada olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Bir öğretmenimiz mektubunda şöyle diyordu; Cumhuriyetin 100. yılında inşallah 60 kişilik sınıfta ders anlatmayız. Başka bir öğretmenimiz diyor ki inşallah elektriği ve suyu olan bir sınıfta ders anlatırım. Bir başka öğretmenimiz ise farelerin cirit atmadığı bir okulda ders anlatırım, bir başka öğrencimiz diyor ki inşallah cumhuriyetin 100. yılında kılığından kıyafetinden dolayı eğitim öğretim hakkından mahrum edilmediği bir durumda yaşarız diyordu. Bunlar kurgu şeyler değil. Bunlar 20 yıl önce yazılmış ilgili kişilerin mektupları çok şükür şu an geldiğimiz nokta itibarıyla bunların hiç birisini tartışmadığımız bir dönemdeyiz" dedi.

"Bütün okullarımızda internet erişimi alt yapısı mevcut"

Eğitim öğretim anlamında fiziki alt yapı olarak sınıf başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla şu an ortalamaya eriştiklerini söyleyen Bakan Tekin, "Eğitimde teknolojik alt yapının kullanılması açısından baktığımızda Türkiye'de yaklaşık 700 bin civarında, 700'e yakın dersliğimizde etkileşimli tahtalar var ve bu tahtaların her birisi internet erişimine sahip. Demek ki bütün okullarımızda internet erişimi alt yapısı mevcut, böyle bir Türkiye de yaşıyoruz çok şükür. Öğretmen arkadaşlarımız derslerle ilgili ihtiyaç duydukları görsel dokümana ders kitaplarının QR kodlarla okutularak animasyonlar üzerinden izlenebildiği EBA bilişim ağına milyonlarca içerik var. EBA'da dolayısıyla böyle bir teknik teknolojik alt yapı olarak böyle bir noktaya gelmiş olmaktayız. Daha iyi olması için, içeriğinin, niteliğinin arttırılması için çaba sarf ediyoruz. Bugün bu minimalde milletvekillerimizle, valimizle ve il milli eğitim müdürümüzle bir değerlendirme süreci de yaptık onunda gereğini en kısa zamanda yapacağız" diye konuştu.

"1.5 yıl içinde tamamlamayı düşündüğümüz Burdur'da 24 tane proje var"

Burdur'da gerçekleştirilecek yeni projelerden bahseden Bakan Tekin, "2024 yılı içerisinde önümüzdeki günlerde ihale edilip, maksimum 1.5 yıl içinde tamamlamayı düşündüğümüz Burdur'da 24 tane proje var. İlkokul, Anaokulu, Ortaokulu, Güzel Sanatlar Lisesi, Anadolu lisesi, Spor lisesi, Mesleki ve Teknik Lise, Çok Programlı Lise, Özel Eğitim Uygulama merkezi, Orta Öğretim Pansiyonu ve ihtiyaç çerçevesinde Anadolu Üniversitesi toplamda 24 tane projemiz şu an itibariyle bizim tarafımızdan onaylanmış durumda. İnşallah en kısa zamanda burada ihaleleri yapılarak proje süreçleri tamamlanır. Bunların yaklaşık bugünkü proje bedeli 2 milyara yakın bir miktar 1 milyar 754 milyon TL inşallah Burdur'a, Burdur'daki çocuklara, öğretmenlerimize ve eğitim öğretim camiasına hayırlı olur" açıklamalarında bulundu.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1170 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim