Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2391.91
    %-1.46
  • Dolar
    32.3216
    %-0.58
  • Euro
    34.6843
    %-0.51

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Balbey’in sorunları ve…

18 Mart 2024 Pazartesi 00:05

 

   Antalya’nın tarihi semtlerinin başında gelen Balbey’deki yıllardır gündemden hiç düşmeyen sorunlar her geçen gün artarken, adeta kaderine terk edilen mahallede nihayet kararlı adımlar atılıyor.

        Tarihi Balbey semti; bir dönem çocukluk yıllarımın geçtiği bir semt…

            70’li yılların sonunda kirada oturduğumuz bu semt o yıllarda öylesine güzel, öylesine farklı bir semtti ki kısa da olsa en güzel yıllarım burada geçti diyebilirim.

            Balbey o yıllarda Antalya’nın kendine özgü ve yerel dokusunda komşuluk ilişkilerinin doruk noktaya ulaştığı, huzurlu, sevimli, aranılan ve seçkin bir yerleşim birimiydi.

            Yıllar geçtikçe maalesef bu yerleşim alanı o eski kimliğinden yavaş yavaş uzaklaştı.

                        Bu anlamda Antalya’nın en eski yerleşim birimlerinden birisi olan Balbey mahallesindeki en önemli sorun olarak görüntü kirliliği gösterildi.

                        Görüntü kirliliği başta olmak üzere otopark ve çöp toplama sorunlarının eksik olmadığı Balbey mahallesinde oturan vatandaşlar çöplerin zamanında toplanmamasından yakındı.

            Görüntü kirliliğinin revaçta olduğu Balbey’de özellikle otoparka dönüşen ara sokaklarda yürümenin neredeyse imkansız hale gelmesi her zaman gündemdeki yerini korudu.

            Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili gelişmelerin yaşandığı Antalya’da nihayet çözüm adına adımlar atıldı.

  Tam da bu noktada  Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Balbey Mahallesi'nde hayata geçirilecek Balbey Kentsel Yenileme Projesi’nin temeli geçtiğimiz hafta  törenle atıldı.

   Büyükşehir Belediyesi, söz konusu projeyle Balbey Mahallesi’ni tarihi dokusuna uygun şekilde düzenleyerek, Antalya’nın değerlerinden birini daha kent hafızasına sahip çıkarak yeniliyor.  Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE tarafından yürütülen projede, 22 bin metrekare inşaat alanında kazı çalışmalarının ardından temel için ilk beton Şubat ayında dökülmüştü. Toplam maliyeti yaklaşık 500 milyon lira olan Balbey Kentsel Yenileme Projesi 1. Etabı’nda, 125 hak sahibine 72 bağımsız bölüm teslim edilecek.

   Proje bünyesinde 49 ofis, 15 konut, 33 dükkan ve 2 adet günübirlik konaklama tesisi ile 200 araçlık kapalı otopark ve yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve süs havuzlarını barındıran toplam 5 bin metrekarelik peyzaj alanı yer alıyor.

  Anımsayacağınız üzere tarihi Balbey mahallesi sorunu, Büyükşehir Belediyesi’nin mahalle halkıyla uzlaşı ve inşaat sözleşmelerin imzalanmasının ardından çözüme kavuşmuş, ilk kazma vurularak inşaat çalışmaları başlamıştı. Balbey’i modern bir yaşam alanına dönüştürecek proje kapsamında ilk olarak alan içerisinde tescilli olmayan harabeye dönmüş, köhneleşmiş, işgale uğramış yapılar yıkılmıştı.

            Şimdi Balbey için yeni bir süreç başlamış oldu.

            Söz konusu projenin Antalya’nın kent kimliğine yeni bir soluk getirmesi dileğimle.

Bu yazı toplam 247 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim