Bugün 07 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2401.232
    %-0.44
  • Dolar
    32.2653
    %-0.16
  • Euro
    34.7587
    %-0.21
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Barınma hakkımız engellenemez”
18 Şubat 2024 Pazar 17:17

“Barınma hakkımız engellenemez”

Yüksek enflasyon karşısında kira ücretlerini ödemekte zorlanan kiracılar, taleplerine açtıkları dövizlerle dikkat çekerek “Barınma hakkımız engellenemez” dedi.

Yüksek enflasyon karşısında ekonomik açıdan büyük sıkıntı yaşayan kiracılar bir kez daha meydanlara indi. Attalos Meydanı’nda bir araya gelen Kiracılar Dayanışması Platformu üyesi kiracılar, “Barınmak Anayasal haktır hakkımız elimizden alınamaz” yazılı pankart açtı. Ellerindeki “Vatanımızda mülteci olduk barınamıyoruz, hak-sız mıyız barınamıyoruz, ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya getirilmesin, evden atılmak korkusu ile yaşamak istemiyoruz, yabancılara toprak satışı durdurulsun, yabancılara konut satışı kirası durdurulsun, maaşlarımızın tamamını ev kiralarına vermeye hayır, kira sorunu şiddete dönüyor çözüm istiyoruz, kira sözleşmesi e-devletten taahhütname noterden, tahliye taahhütnamesi kaldırılsın, belediyelerde kira tespit komisyonu istiyoruz” yazılı dövizlerle dikkat çeken kiracılar, “Barınma hakkımız engellenemez” diye slogan attı.

unted-1-copy-001.jpg

“MAAŞ ZAMLARI ELİMİZE GEÇMEDEN TÜKENDİ”

Maaşlara gelen zamların daha ellerine geçmeden tükendiğini söyleyen Platform kurucularından Seda Kul, “Kiralarımızı ödeyemiyor, karnımızı bile doyuramıyoruz . Yine bizleri görmeyen bir iktidar ve muhalefet var ancak onlarda çıkıp halkı tehdit ediyorlar. Çünkü seçim önü seçilememekten korkuyorlar. Halk artık gözünü açmaya başlamıştır diye ümit ediyorum” dedi.  “Ev sahipleri platform kuruyor, arabuluculuk yapan avukat çıkıyor kiracının hakkına giriyor. Bizim ülkemizde neler oluyor? Adalet desen neye göre kime göre var. Zengine adalet her yerde varken garibana adalet nerde var?” diyen Kul, “Soruyorum size evinde yüzü gülen var mı, evladıyla korkmadan yürüyen var mı, evine ekmek alamayıp mutlu olan var mı? Ne oluyor bizlere? Bizi yönetenleri biz seçiyoruz. Onlar sefasını sürerken hayatın bizler neden cefasını, çilesini çekiyoruz? Sabahlara kadar çalışan işçi maaşını aldığında kendine neden bir çorap dahi alamıyor. Bu bizi yönetenler neden müdahale etmiyor?” diye sordu.

untitled-1-y-021.jpg

“BU DÜZENE HEP BİRLİKTE DUR DEMELİYİZ”

“Bizler ev sahipleri ile kiracılar olarak karşı karşıya kalmamalıyız” diyen Kul, şöyle konuştu:

“Tersine bu düzene hep birlikte dur demeliyiz. Emlakçıların da bizleri sömürdüğü yeter demeliyiz. Al garibe vur garibe yapan bu düzeni birlikte durdurmalıyız. Bir lokma ekmek için askıya ekmek bırakılmasını beklememeliyiz. Her şeyden önemlisi bölüne bölüne yok oluyoruz, halk olarak bizleri ayrıştırıyorlar. Bizler ayrıştırılırsak vatan gider elimizden. Unutmayın bir Türkiye daha yok, bir vatan daha yok. Atalarımızın, dedelerimizin ne zorluklarla kazandığı bu toprakları bölünerek kaybetmemeliyiz. Halk olarak haksızlıklar karşısında susmamalıyız. Bu mücadele sonuç alana kadar vazgeçilmeyecek bir mücadeledir. Bizi yıldırmak isteyenlere inat bölünmemeli, mücadelemize hep birlikte devam etmeliyiz. Geçim sıkıntısı çekmeyen kimse kalmadı. Artık aramızda insanlar tefecilerden medet umar hale geldi. Bu insanları görün, bu insanların neler çektiğini duyun.”

untitled-1-copy-181.jpg

“BAŞIMIZA NE GELİRSE CAHİLLİK VE YOKSULLUKTAN GELİYOR”

“Başımızda iki tane bela var. Biri cehalet, biri yoksulluk” diyen Platform kurucularından Cengiz Kul ise, “İnsanlık cahil bırakılıyor, aç bırakılıyor, kullanıma uygun hale getiriliyor ve yıllardır sistem bunun üzerine dayalı bir şekilde işliyor. İstediğimiz yönetimi kurabilmemiz için iktidar ve muhalefet partiye ihtiyacımız yok. Bu iki belayı yok etmemiz gerekiyor. Başımıza ne gelirse bu cahillik ve yoksulluktan geliyor. Bugünkü siyasi kurumlar, bugün gördüğümüz tabelalar, cahilliğimiz ve yoksulluğumuz, bu sömürünün üzerine asılmış tabelaların bizlere yansımasıdır” ifadelerini kullandı. Kiracılar açıklamanın ardından alandan sessizce ayrıldı. HABER: YUSUF KATRAĞuntled-1-copy-003.jpg

Bu haber toplam 750 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim