Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2395.066
    %-1.33
  • Dolar
    32.3403
    %-0.46
  • Euro
    34.7603
    %-0.24

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Belediyelerde sosyal tesisler

05 Nisan 2023 Çarşamba 09:48

Nüfusu 3 milyona doğru yaklaşan ve her sene ciddi manada kalabalıklaşan ilimizin yerel belediyecilik anlamında hizmetleri devam etmekte.

Söz konusu hizmetler baktığımda bilhassa yaşlılarımıza yönelik olan huzurevi hizmet birimleri ile alakalı çalışmalar ayrı bir önem taşımakta.

Emekliler kahvesi, taziye evi ve huzurevi gibi faaliyetler günümüzde artık mutlak surette olması gereken çalışmalar.

Bugün Kepez ilçemizde yer alan Kütükçü’de bulunan bir tesisden bahsedeceğim.

Bu manada Kepez Belediyesi’nin Şefkat ve Huzurevi sakinleri farklı alanlardaki atölye çalışmalarına katılarak keyifli vakit geçiriyorlar. Yaşlılara kalıcı ve geçici süreli hizmet sunan Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzurevi sakinleri, çeşitli alanlarda yapılan atölye çalışmalarına katılarak hoşça vakit geçiriyor. Kütükçü Mahallesinde modern sosyal belediyecilik anlayışıyla inşa edilen Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzurevi, misafirlerine sunduğu atölye çalışmalarıyla ilgi alanlarını keşfetmelerini ve becerilerinin farkına varmalarını sağlama imkânı sunuyor. Kendilerine güven duygularının gelişmesini sağlamak amacıyla her gün çeşitli atölye çalışmaları düzenleyen Şefkat ve Huzurevi, alanında uzman hocalarla birlikte ince kas motor becerilerini korumayı amaçlıyor. Şefkat ve Huzurevi bu amaçla misafirlerinin duygu ve düşüncelerini eserlere yansıtmayı, el, göz, kulak ve beynin koordinasyonlarının devamını sağlamayı, bilek kaslarının hareket kabiliyetlerini ve parmak fonksiyonlarını kullanabilme yeteneklerini de korumuş oluyor. Bu noktadan hareketle, Kütükçü Mahallesi Şelale Caddesi üzerindeki 2400 metrekarelik alan üzerine kurulu Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzurevi, ikişer kişilik odaları ile 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunuyor. Şefkat ve huzurevinde, televizyon odaları, hobi atölyeleri, kütüphane, dinlenme ve sohbet mekânlarının yanı sıra, bahçeli kafeterya, revir, hemşire odası, ibadethane, yemekhane, psikolog ve diyetisyen odaları, çamaşırhane, idari ofisler ile 50 yatak kapasiteli ikişer kişilik yatak odaları bulunuyor.

Yazımın başında da ifade ettiğim gibi sosyal tesisler ne kadar çok ve geniş kitlelere hitap ederse bence o kadar yararlı olacaktır.

Yaşlı vatandaşlarımızın da huzurevinde zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmeleri için etkinliklerin artması lazım.

Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 541 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim