Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2395.066
    %-1.33
  • Dolar
    32.3403
    %-0.46
  • Euro
    34.7603
    %-0.24

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Bilim Köyü etkinlikleri

05 Mayıs 2023 Cuma 17:37

 

Sosyal tesislerin sayısı ve niteliği sonuç itibariyle şehirlerin çekim alanlarıdır.

 
Sosyal donatı alanlarının sayısının yetersizliği ise vatandaşların kültürel, sosyal ve sanatsal etkinlikleri kısıtlı olarak yapması anlamı taşır.
 
Bu sebeple ilimizde ve ilçelerimizde sosyal etkinliklerin geniş kapsamlı olarak gerçekleşebilmesi için somut projelere de gereksinim var.
 
Bilhassa son 10 senede ciddi manada nüfusu artan ilimizde büyüklü küçüklü her proje önem arz ediyor.
 
Bugün Bilim Köyü etkinliklerinden söz edeceğim.
 
Geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bilim Köyü, ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Bilim Köyü’nün ilk konukları izciler oldu. Serik ilçesi Boğazkent “Kuş Cenneti” bölgesinde “Kuş Halkalama Kampı”na katılan izciler kuşlarla ilgili pek çok bilgiyi de öğrenme şansı buldu.
 
Bu manada Bilim Köyü Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirildi. Serik Boğazkent’te bulunan ve atıl olan kamp alanı yeniden düzenlenerek Bilim Köyü haline getirildi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Türker Ahmet Özay, yatak kapasitesi 20’den 50’ye çıkarılan alanın çocuk ve geçlerin bilimsel çalışmalar ile ilgili faaliyetler yapabileceği bir kamp alanı haline getirildiğini söyledi. Bilim Köyü’nün ilk etkinliği ise izcilere yönelik kuş halkalama kampı oldu.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kuş Halkalama Kampı”nda izci öğrencilere kuş halkama ile ilgili eğitim verildi. Halkalama eğitiminde; tür teşhisi, cinsiyet tayini, kanat uzunluğu ölçümü, ağırlık ölçümü ve kuşların göç yönleri hakkında bilgiler edinilebileceği anlatıldı. Eğitime katılan izci öğrenciler halkaladıkları kuşları doğal ortamlarına bıraktı.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği kuş halkalama kampında eğitim veren Alanya Alaeddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Karaardıç, uzun yıllardır yaptıkları çalışmalar neticesinde Boğazkent’in kuşlar açısından çok önemli bir konaklama alanı olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Kuşların göç dinamikleri ile ilgili bilgiler elde edebilmek amacıyla 2016 yılından bu yana Boğazkent Uygulamalı Çevre Eğitimi Kuş Halkalama istasyonunu kurduklarını anlatan Karaardıç, “Kuş göçlerini ve uyguladığımız halkalama metodunun ne olduğunu, kuşları nasıl yakaladığımızı, biyolojik çeşitlilik başta olmak üzere doğayı
 
korumanın önemini anlatmak amacıyla çocuklara yönelik böyle bir etkililik planladık ve gerçekleştirdik” dedi.
 
Öte yandan Bilim Köyü’nde eğitimler belirli periyotlar halinde devam edecek.
 
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 485 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim