Bugün 08 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2400.636
    %-0.01
  • Dolar
    32.257
    %-0.03
  • Euro
    34.6756
    %-0.11

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Biz de bedava elektrik istiyoruz!

18 Şubat 2019 Pazartesi 04:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç sahiplerine ‘bedava elektrik’ uygulamasını başlatıyor.  Sosyal yardım alan kişilerin 80 liraya kadar olan elektrik ihtiyacı,  bundan sonra devlet tarafından karşılanacak.  Hazine ve Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarının birlikte geliştirdiği modelden faydalanabilmek için Türk vatandaşı olmak gerekiyor.  Düzenli yardım alan hak sahiplerinin bu uygulamadan faydalanabilmesi için maaşlarını PTT’den kimlik ibraz ederek alması gerekiyor olacak.   
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘bedava elektrik’ uygulamasında devletin karşılayacağı tutarın 40 ile 80 lira olacağı söyleniyor. Yardım olanağı hanede yaşayan kişi sayısına göre değişiklik gösterecek.  2.5 milyon hanede toplam 10 milyon kişiye sağlanacak yardımlar, faturadan düşülecek. 
Söz konusu tutarın ay içinde kullanılması, başka bir aya devredilmemesi gibi bir durumu var. 
Buraya kadar güzel… 
Yani ihtiyacı olan ailelere sosyal devlet kapsamında yapılan yardımlar,  kabul edilebilir bir durum. Ancak devlet, elektrik faturaları konusunda sadece ihtiyacı olanlara değil, tüm vatandaşlara yönelik, alkışlanacak bir uygulamaya girmeli. 
Bakın gerçekten samimiyetle söylüyorum; bizim millete böyle bir çalışma yapılsın, seçimde oy garanti! Elektrik faturalarında tüketim miktarı, TRT katkı gibi tuhaf gider kalemlerini devlet çıkarsın, inanın ihtiyaç sahiplerine düzenleme yapmasına gerek kalmayacak. 
Her ay vatandaştan elektrik faturaları aracılığı ile alınan paralar, haksız bir kazanç olduğu kadar vatandaşın beline inanılmaz bir yük getiriyor.  Bu ay kime sorduysam elektrik faturalarından şikayetçi. Kimi faturada bu ay rekor kırmış, kimi yeni rekorlarına rekorlar eklemek korkusuyla yaşamını devam ettiriyor. 
Devlet madem 2,5 milyon hanede toplam 10 milyon kişiye 80 liralık katkı yapabilecek durumda, o zaman faturalarda alınan ekstra gider kalemlerini de almayabilir. Mesela Doğu ve Güneydoğu’daki kaçak elektrik oranlarını görmezden gelmeyi bırakarak, gelir kalemlerini artırma yoluna gidebilir. Dünyanın hiçbir yerinde namussuz insanların bedelini namuslu insanlar ödemez değil mi? 
Yazıktır, günahtır. 
 Belki farkında değilsiniz ama söyleyeyim, girdiğiniz kul hakkıdır…
Kul’un hakkını kul’a teslim edin…

Bu yazı toplam 4853 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim