Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2412.135
    %-0.63
  • Dolar
    32.2988
    %-0.62
  • Euro
    34.6561
    %-0.46

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Cem Kotan'ın heyecanı...

06 Mart 2024 Çarşamba 13:26

 

          31 Mart yerel seçimleri yaklaşıyor ve zaman daraldıkça heyecan da tırmanıyor. Sadece seçmen değil heyecanı artan. Siyasi partiler, adaylar, meclis üyesi adayları  ve muhtar adayları…

          Heyecanlı olmak, iletişimi güçlü tutmak, beklentilere göre hizmet üretmek ve projeleri de bu doğrultuda şekillendirmek yerel ve genel seçimlerin temel faktörleri.

          Konyaaltı Belediye Başkan adayı Cem Kotan’ın projelerini paylaştığı basın toplantısına katıldım. CHP Genel Merkezi tarafından adaylığı açıklandıktan sonra tartışmaları da beraberinde getiren Cem Kotan’ın adaylık sürecinde artık taşlar yerine oturmuş durumda ve CHP il ve ilçe örgütleri, tüm teşkilat Kotan’ın başarısı için birliktelik sergiliyor. Bunu Kotan’ın basın toplantısında gözlemleme fırsatı buldum.

   CHP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Cem Kotan proje tanıtım toplantısında göreve geldiklerinde hayata geçireceği projeleri basın mensuplarıyla paylaştı. 41 proje ile Konyaaltı’nın çehresini değiştireceklerini söyleyen Kotan; sosyal belediyecilik anlayışıyla Konyaaltı’nda fark yaratacaklarını söyledi.

          Konyaaltı’nda ihtiyaçlara yönelik olarak gerçekleştirecekleri projelerle bu ilçede yaşayan herkese hizmet odaklı olarak dokunacaklarını söyleyen CHP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Kotan; ‘’Genç ve dinamik ekibimizle çok çalışacağız ve 39 mahallemizde ses getirecek yatırımlar yapacağız. Konyaaltı’nı sanatın, kültürün, bilimin, sosyal belediyeciliğin merkezi yapacağız’’ dedi.

          Evet… Adaylığı parti içi tartışmalara  da neden olan CHP  Konyaaltı Belediye Başkan adayı Cem Kotan,  yüzde 70 oy hedefiyle başladığı çalışmalarını 41 Proje başlığı  altında topladı.  CHP İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, Cavit Arı, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Meral Gündüz, Seçim Komitesi Başkanı eski Milletvekili Tuncay Ercenk ile belediye meclis üyesi adaylarının da katıldığı proje tanıtım toplantısında konuşan Cem Kotan, büyük bütçeli işler yerine halkın ihtiyaçlarına dönük projeleri hayata geçireceklerini söyledi. 

Konyaaltı Belediye Başkan adayı Kotan, sosyal ihtiyaç odaklı  projelerini şöyle özetledi:

‘’Konyaaltı’nı  inovasyonun merkezi haline getireceğiz. Aynı zamanda sanatın, kültürün, bilimin ve festivallerin hayata geçtiği bir merkez yapacağız.   Mahalle kreşlerini en az iki katına çıkaracağız. Etüd merkezlerini artıracağız.  
İlçede dil kurslarını yaygınlaştıracağız. Gençler için inovasyon merkezi yapacağız. Konyaaltı öğrenci yurdu inşa edeceğiz. Öğrenciler için gençlik lokantasını hayata geçireceğiz. 
Kadın danışma merkezi açacağız. Yeni annelerin evlerine sıcak yemek ve temizlik hizmeti sunacağız. Engelsiz yaşam parkları oluşturacağız. Üreticinin ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştıracağız. Halk çamaşırhaneleri kuracağız. Yabancı iletişim birimi oluşturacağız. Organizasyon kompleksi kuracağız. Tarımsal ürünler için soğuk hava deposu yapacağız. Tarımsal  üretime destek vereceğiz. Skooter Park projesi yapacağız.  Konyaaltı Kapalı Yüzme Havuzu ve Kapalı Spor Salonu Kompleksi ile sağlıklı bireyler yetiştireceğiz. Sağlıklı Patiler Veteriner  Kliniği yapacağız. Can Dost  Sonsuzluk Projesi ile evcil hayvan mezarlığı yapacağız. Muhtarlar Meclisi ile doğrudan demokrasiyi hayata geçireceğiz.”

          Kotan’ı dinlerken konuşma esnasındaki heyecanı her halinden belli oluyordu.

          Aslında bu heyecan 41 projenin tamamındaki ‘’uygulanabilirlik’’ ve ‘’anlaşılabilirlik’’ modunun kürsüye vurmuş haliydi.

          Ve Kotan; Konyaaltı’nı yüzde 70 oyla kazanacakları hedefini ortaya koyduktan sonra, sosyal belediyecilik anlayışını tüm mahallelerde etkin kılacaklarının sözünü verdi.

          Siyasette heyecan, iletişim, genç ve dinamik ekiple çalışmanın verdiği sinerji Konyaaltı gibi hızla büyüyen ve gelişen bir ilçe için olmazsa olmazlar…

   Bu arada Konyaaltı Belediye Başkan adayı Cem Kotan'ın seçim propagandası şarkısını beğendiğimi belirtmek istiyorum.

          Kotan’ın farklı ve samimi yaklaşımı, gençliği, gerçekçi söylemleri ile Konyaaltı’ndaki ‘’tanınırlığının’’ artması 31 Mart’a kadar kendisi adına pozitif  havayı daha da arttıracak gibi görünüyor…  

 

Bu yazı toplam 369 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim