Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Değerlendirmelerin ne kadar adil olacağı tartışmalı”
14 Ocak 2021 Perşembe 18:04

“Değerlendirmelerin ne kadar adil olacağı tartışmalı”

İlkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyecek olmasının doğru bir karar olduğunu belirten Türk Eğitim Sen Antalya 1Nolu Şube Başkanı Oğuz

İlkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyecek olmasının doğru bir karar olduğunu belirten Türk Eğitim Sen Antalya 1Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, uzaktan eğitim araçlarından yoksun olduğu için canlı ders etkinliklerine katılamayan önemli sayıda öğrenci olduğu göz önüne alındığında yapılacak değerlendirmelerin ne derece adil ve gerçekçi olacağının tartışmalı olduğunu söyledi.

 

Geçen haftadan itibaren ortaokullarda notla değerlendirmenin doğuracağı muhtemel sorunlarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunduklarını hatırlatan Türk Eğitim Sen Antalya 1Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, MEB’in Çarşamba gece saatlerinde illere gönderdiği yazıyla konuya açıklık getirdiğini kaydetti. İlkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyecek olmasının, ortaya çıkacak adaletsizlikleri önleyecek olması bakımından doğru bir karar olduğunu belirten Öztürk, uzaktan eğitim araçlarından yoksun olduğu için canlı ders etkinliklerine katılamayan önemli sayıda öğrenci olduğu göz önüne alındığında yapılacak değerlendirmelerin ne derece adil ve gerçekçi olacağının tartışmalı olduğunu söyledi. Memura ek zam talebinde ısrarcı olduklarının da altını çizen Öztürk, bugün Antalya ve bütün illerden Cumhurbaşkanlığı’na ek zam talebini içeren mektup göndereceklerini bildirdi.

 

“YÜZ YÜZE SINAVLAR PUAN DEĞERLENDİRMESİNE DAHİL EDİLMEYECEK”

Öztürk, MEB’den yapılan açıklamayı şöyle aktardı:

“İlkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavlar dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyecek. Ancak isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları halinde yapılmış olan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek. Ortaokullarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak. Salgın koşulları nedeniyle birinci dönemde karne basımı ve dağıtımı yapılmayacak, karneler elektronik ortamda erişime açılacak.”

 

“NE DERECE ADİL VE GERÇEKÇİ OLACAĞI TARTIŞMALI”

Yazılı sınavların değerlendirmeye alınmayacak olmasının, doğacak adaletsizlikleri önleyecek olması bakımından doğru bir karar olduğunu belirten Öztürk, “Ancak, ülkemizde uzaktan eğitim araçlarından yoksun olduğu için canlı ders etkinliklerine katılamayan önemli sayıda öğrencimiz olduğu göz önüne alındığında yapılacak değerlendirmelerin ne derece adil ve gerçekçi olacağı tartışmalıdır. Aslında yapılması gereken, liselerde olduğu gibi ortaokullarda da ikinci dönem gerçekleştirilecek yüz yüze sınavlarla puan değerlendirmesinin yapılmasıydı. Böylelikle öğretmenlerimizi gereksiz tartışmalara da sürüklememiş olacaktık” dedi.

 

MEB’E ÇAĞRI

MEB’e çağrıda da bulunan Öztürk, “Bu sene adrese dayalı lise yerleştirmelerinde orta öğretim puanı belirlenirken, birinci dönem puanları hesaba katılmasın. Aksi taktirde telafi edilemeyecek adaletsizliklere neden olunacaktır” diye konuştu.

 

EK ZAM İÇİN MEKTUP GÖNDERİLECEK

Memura ek zam talebinde ısrarcı olduklarını da vurgulayan Öztürk, bugün eş zamanlı olarak Antalya ve tüm Türkiye’de  ek zam talebini içeren mektupları Cumhurbaşkanlığı'na göndereceklerini bildirdi. Öztürk, devletin salgınla birlikte çok değişmiş olan ekonomik koşullara binaen memurlar için de ekonomik tedbirleri hayata geçirmesini istediklerini kaydetti. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 7131 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim