Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2391.91
    %-1.46
  • Dolar
    32.3216
    %-0.58
  • Euro
    34.6843
    %-0.51

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Değişmeyen görüntüler…

15 Mart 2024 Cuma 00:05

 

            Her yerel ve genel seçim öncesi ‘’bildik’’ görüntülerle baş başa kalırız! Görüntü kirliliği doruk noktaya ulaşır, seçim propaganda araçlarından çıkan son ses müzik ise neredeyse kaderimiz olmuştur.

            Duvarlarda, elektrik direklerinde, panolarda ve billboardlarda ise boy boy aday resimleri ise hiç eksik olmaz!

            31 Mart seçimleri bu kez Ramazan ayına denk geldi ve bu görüntü ve gürültü kirliliğinin yanı sıra bir de Ramazan ayında sayıları daha da artan başka bir sorun ile yüzleşiyoruz. Onlar da Ramazan ayını ‘fırsat’’ bilen dilenciler!..

            Maalesef  Dünya şehri diye anılan ve her yıl hedefini biraz daha yükselten Antalya’da artan nüfus ve kozmopolit yapının uzantısında artık bildik görüntülerle karşılaşır olduk!

             Sayıları hızla artan dilencilere tanıklık ediyoruz bugünlerde…

            Öyle bir noktaya geldik ki; sayıları giderek artan ve neredeyse her marketin önünde bekleyen dilenciler, duraklarda, trafik ışıklarının yanında adeta mesken tutuyor.

            Cami önünde bekleyenleri zaten söylemeye gerek yok.

            Dilencilik; artık bir meslek (!) haline geldi…

            Gelelim asıl üzerinde durulması gereken ayrıntıya… Dikkatimi çeken bir diğer husus ise; yardıma muhtaç olduğunu söyleyerek gazetelerde haberlerini yaptırmak isteyen, haberini yaptırdıktan sonra çıkan gazete haberi örneğiyle dilenen insanları gördükçe hem üzülüyorum, hem de insanların acıma duygularını suistimal eden bu kişilerin neden bu kadar rahat hareket edebildiklerine şaşırıyorum…

            Denetim yok, cezai yaptırım yok, şikayet yok!

            Köşe yazılarımı takip eden okurlarım anımsayacaklardır; bu konu ile ilgili olarak Antalya’nın “Dilenciler şehri” haline geldiğini daha önceki yazılarımda zaman zaman dile getirmiştim…

            Her market önüne konuşlanan, her trafik ışığının yanını mesken tutan dilencilere şimdiler Suriyeli dilenciler eklendi ve bu halka giderek büyüyor maalesef…

            Öyle bir noktaya gelmiş durumda ki; dilenci istilasından pek çok kişi rahatsızken, bir dilencinin üzerinden ciddi miktarlarda para çıkabiliyor.

            Bununla ilgili haberlere sık sık rastlıyoruz zaten…

            Dilencilerin üzerinden çıkan paralar neredeyse dudak uçuklatırken, işlek cadde ve sokaklardan sonra neredeyse şehrin tamamında dilenciler artık boy gösteriyor.

            Seçim döneminde olduğumuz Antalya’da her geçen gün biraz daha “hissedilen” dilenciler, seyyar satıcılar sorunu, olumsuz yansımalarını göstermeye maalesef devam ediyor.

            Bir taraftan yerel seçimler nedeniyle rahatsız edici boyutu iyice artan görüntü ve gürültü kirliliği, bir yandan da dilenciler şehri olmuş bir Antalya gerçeği!     

            Antalya bu görüntülerle kendi içinde çelişkiler yaşayan bir şehir görüntüsü veriyor… 

 

 

Bu yazı toplam 253 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim