Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Döşemealtı Belediyesi’nin, ’Ekolojik Kreşi’ İlgi Görüyor
26 Aralık 2023 Salı 14:48

Döşemealtı Belediyesi’nin, ’Ekolojik Kreşi’ İlgi Görüyor

Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş, okul öncesi, ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için...

Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş, okul öncesi, ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan Uluslararası Eko-Okullar programı çerçevesinde ilkinci kez Yeşil Bayrak ödülüne layık görüldü. 2017 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan kreşte bugüne kadar 720 öğrenci öğrenim gördü.

Döeşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, göreve geldikten sonra yaptırdığı anketlerde vatandaşlardan gelen talepler arasında ilk sıralarda yer alan kreş ihtiyacı için hemen çalışmalara başladı. Projesini kendisi çizen ve Avrupa standartlarında eğitim vermeyi hedefleyen ekolojik kreş henüz ilk yılında 7 ülke ile ortaklaşa yürütülen Avrupa Birliği Projesi "Eco Farm Kindergartens" Ekolojik Çiftlik Kreşleri projesine seçildi. Elde ettiği başarı sayesinde Antalya'da tek Türkiye'de ise örnek proje olan Döşemealtı Ekolojik Kreş'inin başarıları sayısız ödülü beraberinde getirdi. Klasik kreş eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla çocuklara drama, müzik, boyama ve İngilizce eğitimlerinin verilirken, günlük çiftlik hayatının öğretildiği mini uygulama tarlalarında çocuklar domates, biber, kabak, salatalık, marul gibi sebzeler yetiştiriliyor. Kreşte ayrıca tavuk, horoz, eşek, tavus kuşu, tavşan, ördek ve daha bir çok hayvanın bulunduğu mini hayvanat bahçesinde doğa ve hayvan sevgisini öğretiliyor.

"Ödüller topladı"

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen proje yarışmasında "Üst Yapı Çalışmaları" kategorisinde birinci olan Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş, yine Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Kente Önem Katanlar (KÖK) ödüllerinin de sahibi oldu. Elde ettiği başarılarla adını tüm Türkiye'ye ve AB projesi sayesinde 7 farklı ülkeye duyuran belediye kreşi üzerinde bulunan güneş panelleri sayesinde kendi elektriğini üretiyor. Okulda ayrıca çocukların olabilecek sorunların çözümünde destek olması amacıyla bir psikolog ve sağlıklı beslenmelerini sağlamak için diyetisyen görev yapıyor.

"Talep görüyor"

Çıplaklı Mahallesi'nde 3 bin 600 metrekare alan üzerine projelendirilen, kendi elektriğini kendisi üreten ve bu güne kadar 720 öğrenciyi ilk okula hazırlayan ekolojik kreş halktan yoğun talep görüyor. Hiçbir kar amacı gütmeyen ve bölgedeki kadınların çalışarak istihdama katkı sağlamaları, ev ekonomilerine destek olmaları için kurulan kreş, 3 aylık yaz tatili döneminde ise yaz okulu olarak faaliyet gösteriyor. Miniklerin eğlenerek öğrendiği kreş, hem çocuklar hem de aileleri tarafından tam not alıyor.

Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim