Bugün 07 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2401.232
    %-0.44
  • Dolar
    32.2653
    %-0.16
  • Euro
    34.7587
    %-0.21
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünya bisikletçileri Antalya’da
07 Şubat 2024 Çarşamba 17:36

Dünya bisikletçileri Antalya’da

Dünyaca ünlü bisikletçiler, Tour of Antalya Powered By Akra 2024 Uluslararası Bisiklet Yarışına katılmak için Antalya’ya geldi. 8-11 Şubat tarihlerinde 16 ülkeden 25 takım ve 175 bisikletçi Antalya’da pedal çevirecek. Yarın Side’den start alacak yarışa

Dünyaca ünlü bisikletçiler, Tour of Antalya Powered By Akra 2024 Uluslararası Bisiklet Yarışına katılmak için Antalya’ya geldi. 8-11 Şubat tarihlerinde 16 ülkeden 25 takım ve 175 bisikletçi Antalya’da pedal çevirecek. Yarın Side’den start alacak yarışa Türkiye’den 4 takım katılıyor.

 

2018 yılında ilki gerçekleştirilen ve hem pandemi hem de deprem nedeniyle 2 yıl gerçekleştirilemeyen Tour Of Antalya Powered By Akra 2024 Uluslararası Bisiklet Turu’nun bu yıl 5’incisi 8-11 Şubat tarihlerinde yapılacak. 16 ülkeden 25 takım ve 175 bisikletçinin katılacağı bisiklet yarışı 4 etap halinde gerçekleştirilecek.  Tour Of Antalya’nın lansmanı dün Akra Otel’de yapıldı. Işık gösterileriyle başlayan lansmanda yarışlarla ilgili ayrıntılı bilgi verilirken sporcuların giyeceği yeşil, turuncu, sarı ve magenta renkli mayolar tanıtıldı. Lansmanda, yarışın kent turizmine katkılarına dikkat çekildi.

tour-of-antalya-4.jpg

“HEDEFİMİZ ANTALYA’NIN BİSİKLET DESTİNASYONU OLMASI”

Yaklaşık 8 yıl önce bir çam ağacının altında hayal ettikleri Tour Of Antalya’nın bu yıl 5’incisini gerçekleştiriyor olmanın heyecanı içerisinde olduklarını söyleyen Proje Direktörü Haluk Özsevim, “Bu bizim için bir proje. Tour Of Antalya’yı sadece bir bisiklet yarışı olarak görmek doğru olmaz. Bizim hedeflerimiz var. Bu hedefler Antalya’nın turizm destinasyonu olmasının dışında bisiklet destinasyonu olmasına da katkı sağlamak. İkinci hedefimiz bisiklet sporunun ülkede tanıtımını yapmak ve sporcuların yetişmesine vesile olmak. Hedefimizin en önemlisi hem Antalya’nın hem de ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak” şeklinde konuştu.

haluk-ozsevim.jpg

“GEÇTİĞİMİZ YIL ANTALYA’YA 2 BİN 800’E YAKIN SPORCU GELDİ”

Bu yıl 2 bin kişilik dev bir ordu olarak yarışlara start vereceklerini söyleyen Özsevim, “Geçtiğimiz yıl 125 farklı ülkeden yüzlerce takım Antalya’ya gelerek kamp yaptı. 2 bin 800’e yakın bir sporcuyu ağırladık. Antalya hem profesyonel hem de bireysel sporcuların kamp yaptığı bir şehir haline geldi. Takımları bu şehre getirmeyi başardık. Tour Of Antalya artık talep edilen bir yarış” dedi.   

 

“2010 YILINA KADAR PROFESYONEL TAKIMIMIZ YOKTU”

Bisiklet sporunda farklı bir boyuta gelindiğini söyleyen Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise, “4 tane profesyonel takımımız burada yarışıyor. Daha önce 2010 yılına kadar profesyonel takımımız yoktu. Ülkemizde bir çok bisiklet turu düzenleniyor artık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu ‘Yeni yüzyıl’ vizyonuna bisiklet ailesi olarak bizde yeni yüzyılda neler yapacağımızın temelini atmış oluyoruz. Artık dünya markası oluyoruz. Çünkü, 4 tur dediğimiz takımlar burada ve çok fazla talep var. Antalya ülke çapında değil dünya çapında bir marka ortaya çıkarıyor” açıklamasında bulundu.    

emin-muftuoglu.jpg

“ANTALYA ÖNEMLİ AVANTAJLAR SUNUYOR”

Antalya’nın önemli bir spor şehri olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, “İklimi, doğası, ulaşım imkanları, nitelikli konaklama tesisleri ve spor olanakları bakımından Antalya sporculara ve spor takımlarına önemli avantajlar sunmakta. Antalya’mız, başta futbol ve golf turizmi olmak üzere birçok spor branşına ev sahipliği yapan önemli bir spor şehridir. Antalya artık spor dallarına bisikleti de eklemiştir” ifadelerini kullandı.

 

“TOUR OF ANTALYA’YA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen bisiklet takımlarının Antalya’da uzun süreli kamplar yaptığına dikkat çeken Böcek, “İlerleyen dönemde bu kamp sayıları daha da artacaktır. Geçen yıl bisiklet sporu kapsamında 80 ülkeden yüzlerce takım ve 2 bin 800 sporcu Antalya’da kamp yaptı. Bu nedenle Tour Of Antalya’ya sahip çıkmaya ve desteklemeye devam edeceğiz. Bu yarış bizim bisiklet dünyasındaki yüzümüz, spor turizmindeki değerimizdir” diye konuştu.

muhittin-bocek-001.jpg
“HEDEFİMİZ BİSİKLET DOSTU ŞEHİR OLMAK”

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak hem amatör hem de profesyonel anlamda bisiklet dostu bir şehir hedefiyle daha fazla ön plana çıkmayı önemsediklerini kaydeden Böcek, “Coğrafi şartları, iklimi ve birbirinden güzel rotaları ile Antalya’mızı bisiklet camiasında çok önemli bir noktaya getireceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

 

 “BİSİKLET YOLU AĞINI GENİŞLETİYORUZ”

Vatandaşların ulaşımlarını bisiklet ile sağlamaları, sağlıklı ve sürdürülebilir yaşamın desteklenmesi adına bisiklet yolu ağlarını genişletmeye çalıştıklarını belirten Böcek, Alanya ve Gazipaşa ilçelerini birbirine bağlayan sahil yolunda, ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapması, doğa ve deniz turizmini hareketlendirmesi amacıyla hayata geçirilen 13 kilometre uzunluğundaki Alanya-Gazipaşa bisiklet yolunun tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

img-9216.jpg

“BİSİKLET KULLANIMINI TEŞVİK ETMEK İSTİYORUZ”

Konyaaltı 2. Etap Sahil Yolu, Boğaçayı Rekreasyon Alanı, 100. Yıl Yaşam Alanı, Altıntaş Kentsel Dönüşüm gibi yeni proje alanlarına bisiklet yollarını dahil ettiklerini kaydeden Böcek, “Hizmete açmayı planladığımız yeni bisiklet yollarının yanı sıra verdiğimiz bisiklet kullanma eğitimleri, hayata geçirdiğimiz doğa bisiklet yolu parkurları, toplu taşım araçlarına taktırdığımız bisiklet taşıma aparatları ve benzer çalışmalar ile vatandaşlarımıza bisiklet sevgisini aşılamak ve bisiklet kullanımını teşvik etmek gayretindeyiz” dedi.

img-9198.jpg

“BU ŞEHRE SPOR ÇOK YAKIŞIYOR”

Tour Of Antalya’nın turizmin başkenti olan kentin sporun da başkenti olacağına işaret eden önemli bir marka olduğunun altını çizen Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin ise, “Antalya dinamik ve enerjisi yüksek bir şehir. Bu şehre spor çok yakışıyor. Burada pedal çeviren bisikletçiler de şehrimizi dünyaya tanıtıyor” dedi. Sezgin, Valilik olarak her zaman sporun içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

yalcin-sezgin.jpg

YARIŞMANIN ETAPLARI, HALK SÜRÜŞÜ DE YAPILACAK

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2023 Elit Erkekler Uluslararası Yol Bisikleti takviminde 2.1 kategorisinde yer alan ve 4 gün 4 etaptan oluşan uluslararası bisiklet yarışı “Tour Of Antalya Powered By AKRA”da dünyaca ünlü bisikletçiler Antalya’nın cennet yollarında birbirinden güzel 4 etapta 601,7 kilometre pedal basacak. Bugün 137,7 kilometrelik Side - Antalya etabıyla başlayacak olan yarışlar, Cuma günü 141,9 kilometrelik Demre – Antalya, Cumartesi günü 136,7 kilometrelik Kemer - Tahtalı etaplarıyla devam edecek. Yarışlar en uzun etap olan Pazar günü gerçekleştirilecek 185,4 kilometrelik Antalya – Antalya etabıyla sona erecek. Ayrıca Pazar günü saat 13.30’da Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar 1 buçuk kilometrelik halk sürüşü yapılacak. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

tour-of-antalya-2.jpg

Bu haber toplam 760 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim