Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünyaca ünlü sahili kuşbakışı gören seyir alanındaki çöpler profesörü çileden çıkardı
24 Şubat 2024 Cumartesi 11:43

Dünyaca ünlü sahili kuşbakışı gören seyir alanındaki çöpler profesörü çileden çıkardı

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ni kuş bakışı gören seyir terasının etrafındaki çöpler, çoğu dalışında denizden poşetler dolusu çöp...

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ni kuş bakışı gören seyir terasının etrafındaki çöpler, çoğu dalışında denizden poşetler dolusu çöp çıkaran profesörü kızdırdı. "Manzarayı seyrederken buranın kirletilmesini izah edemiyorum" diyen profesör, çöplerin uçurumda olduğuna da dikkat çekerek, "Bu çöpü atan insanlar, burayı temizleyecek personelin hayatını da riske atmış oluyor" dedi.

Her yıl milyonlarca yerli, yabancı turiste ev sahipliği yapan Konyaaltı Sahili'ni, kuş bakışı baştan sona gören Seyir Terası etrafına duyarsız vatandaşlar tarafından atılan çöpler tepki topladı. Çoğu dalışında denizden poşetler dolusu çöp çıkaran Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, falezlerin uçurum kısmındaki yeşillik alana atılan çöpleri görünce adeta çileden çıktı.

"Çok şey söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum"

Prof. Dr. Gökoğlu, "Antalya'nın en güzel noktasındayız. Burası seyir tepesi. Buranın güzel olduğu kadar çok da çirkin bir durumu var. Manzarayı seyrederken buranın kirletilmesi kadar kötü bir şey yok. Maalesef insanlarımız duyarsız. İnsanımızın manzarayı seyrederken burayı kirletmesini izah edemiyorum. Tüm şehrin kirliliği, insanların her türlü kirliliği denize de gidiyor. Düşündürücü olan kaza olarak atılması olabilir ama düşündürücü olan bilerek atılması. Bu manzarayı görünce üzülüyorum, içimden bir şeyler kopuyor. Çok şey söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum" dedi.

"Temizleyecek personelin hayatını da riske atmış oluyor"

Prof. Dr. Gökoğlu, çöplerin olduğu alanın uçurum olduğuna da dikkat çekerek, "Bu çöpü atan insanlar, burayı temizleyecek personelin hayatını da riske atmış oluyor" diye konuştu.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 729 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim