Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

En güzel bahçe yarışması

15 Nisan 2024 Pazartesi 00:06

İlimizin önemli özelliklerinden bir tanesi şüphesiz yeşil alanlarının nispeten standartların üstünde olması.

            Her ne kadar önceki senelerdeki doğal alanlar artık yok olsa da tüm ilçelerindeki yeşil alanlar, doğal gezi ve dinlenme alanları korunabilmekte.

            Bilhassa evlerdeki çevre düzenlemesi de bu anlamda önem arz ediyor.

            Geçtiğimiz senelerde belediyelerin yeşil dokuyu koruma, yeşil alanları teşvik etmek ve geliştirmekle ilgili yaşadığımız meskenlere dönük bir yarışma ortaya çıkarıldı.

            Bildiğiniz üzere bu yarışma ‘En Güzel Bahçe, Balkon ve Teras Yarışması’

            Söz konusu yarışmada çevre bilincini geliştirme ve gelecek kuşaklara aktarma hususunda farkındalık amaçlanmakta.

   Bu noktadan hareketle Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenecek olan ‘En Güzel Bahçe, Balkon ve Teras Yarışması’na başvurular başladı.

   “Çevremizi Birlikte Güzelleştiriyoruz” sloganıyla düzenlenecek toplam 256 bin TL para ödüllü yarışma için son başvuru tarihi 24 Mayıs 2024.

  Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerini kapsayan “En Güzel Bahçe, Balkon, Teras Yarışması”, çevre bilincini ve sevgisini arttırmayı amaçlıyor. 24 Mayıs tarihine kadar sürecek başvurular, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne elden teslim edilebilecek ya da bahcebalkonyarismasi.antalya.bel.tr. adresinden online olarak yapılabilecek.

 

  Söz konusu yarışmanın Seçici Kurulu Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Antalya Kent Konseyi, Antalya Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği ile Antepe İnşaat ve Ticaret A.Ş temsilcilerinden oluşacak. Seçici Kurul mekânın genel tasarımı, mekânın estetik görünüşü ve bakımlılığı, mekânın işlevselliği, bitki kompozisyonu, kullanılan yapı ve dekorasyon elemanlarının uygunluğu, kullanılan yapısal ve bitkisel malzemelerin uyumu ve kurakçıl peyzaj bitkilerinin ve materyallerinin birbirleriyle uyumlu kullanımı konularını değerlendirecek.

  7'nci En Güzel Bahçe, Balkon, Teras Yarışması'nda en güzel balkon (açık balkon, kapalı balkon), en güzel bahçe (konut bahçesi, apartman bahçesi, site bahçesi, iş yeri bahçesi, hobi bahçesi) ve en güzel teras olmak üzere toplam 8 kategori yer alacak. Her kategorinin birincilerine 15 bin TL, ikincilerine 10 bin TL ve üçüncülerine 7 bin TL olmak üzere toplam 256 bin TL para ödülü dağıtılacak.

            Bu tarz farkındalık oluşturacak, çevre bilincini geliştirecek olan yarışmalar ve etkinliklerin sayısı artması lazım.

            Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 182 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim