Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

‘Farklılıkların Farkına Var’

30 Mayıs 2022 Pazartesi 03:53
 Hayatımızda engelli bireylerin karşılaştıkları sorunları elbirliği ile ortadan kaldırmak için başlatılan çalışmalar ve etkinlikler büyük önem taşımakta.
 
Hepimizin birer engelli adayı olduğumuz gerçeğini hiçbir zaman unutmadan hareket etmemiz lazım.
 
Engellerin ortadan birer birer kaldırılarak yaşam standardının yükseltilmesi engelli vatandaşlarımızın bu manada en büyük beklentisi.
 
Bu gerçeği de bilerek hareket etmemiz lazım.
 
Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünün kanaatimce en etkili adımı hepimizin empati yapması.
 
Bu manada bugün yararlı bir etkinlikten bahsedeceğim.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi İşbirliği İle Konyaaltı Sahilinde Engelli Empati Parkuru oluşturuldu. ‘Farklılıkların Farkına Var’ sloganıyla engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekilen parkurda vatandaşlar, tekerlekli sandalye, beyaz baston ve koltuk değneği kullanarak empati kurdu.
 
Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için Konyaaltı Sahili’nde empati parkuru kurdu. Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri işbirliğiyle oluşturulan parkurda sağlıklı bireyler, bir süreliğine tekerlekli sandalye, beyaz baston ve koltuk değneği kullanarak engelli vatandaşların yaşadıkları zorlukları bizzat deneyimledi. Yaşadıkları zorlu deneyim sonunda vatandaşlar engeli bireyleri daha iyi anladıklarını ifade ederek, böyle etkinliklerin şehrin her yerinde yaygınlaştırılmasını istedi.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkalığına bağlı Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Fatin Iltar, Antalya genelinde engelli bireylerin sağlıklı ve sosyal ortamda yaşayabilmeleri için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Iltar, “Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle birlikte engelli bireyler ve sağlıklı bireyler arasında empati bağı kurarak onları daha iyi anlamaları amacıyla yaptığımız etkinliğin fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
 
Projenin uygulayıcısı Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Rekreasyon Bölümü öğrencisi
 
Huri Cennet Çelik ise, “Vatandaşların kurduğumuz parkurlarda tekerlekli sandalye, beyaz baston veya koltuk değneklerini kullanarak engelli insanların yaşadıkları zorlukların farkına varmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.
 
Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi temennimle.
 
Esen kalın.
Bu yazı toplam 563 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim