Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2395.066
    %-1.33
  • Dolar
    32.3403
    %-0.46
  • Euro
    34.7603
    %-0.24

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Fuarlar ve kitap tutkusu…

30 Kasım 2023 Perşembe 00:05

 

            Antalya’nın gelenekselleşen fuarlarından bir tanesi de Kitap Fuarı…

            Edebiyatımızın özgün isimlerinin ve eserlerinin gözlemlenebildiği, okurlarla yazarların ve  şairlerin buluştuğu bu fuarın geleneksel hale gelmesi her şeyden önce büyük bir kazanım.

            Anımsanacağı üzere ilk başlarda Konyaaltı Belediyesi’nin üstlendiği bu etkinlik son yıllarda Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştiriliyor.

            Okuma alışkanlığımızın her geçen gün tükendiği günümüzde edebiyatımızın özgün eserlerini okurlarla buluşturmak ve bunu bir görsel aktivitelerle desteklemek kitap okuma alışkanlığını teşvik etmesi açısından değerli buluyorum. 

   Tam da bu noktada Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Antalya Kitap Fuarı hafta sonunda ziyaretçi akınına uğradı.

   Kitapseverler sevdikleri yazarlara kitaplarını imzalattırabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 13. Antalya Kitap Fuarı yoğun geçiyor.  204 yayınevinin ve birbirinden ünlü yazarların katıldığı Antalya Kitap Fuarı hafta sonunda ziyaretçi akınına uğradı. Kitap Fuarı 7’den 70’e Antalyalıların ziyaret noktası oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de fuar alanındaki stantları tek tek gezerek yazarlara 13. Antalya Kitap Fuarı’na katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan Muhittin Böcek, fuarın konuklarından Moskova Güney İdari Yönetimi Başkan Yardımcısı Aleksey Yeroşin ile Moskova Yayınevi standında bir araya geldi.

  Öte yandan 13. Antalya Kitap Fuarı etkinliklerinde geçtiğimiz gün fuarın onur konuğu olan polisiye romanlarıyla büyük bir hayran kitlesine sahip Ahmet Ümit okurlarıyla buluştu. Ahmet Ümit, okurlarına kitaplarını imzalayarak bol bol fotoğraf çektirdi. Kitaplarını imzalatmak isteyen okurlar uzun kuyruklar oluştururken, Ahmet Ümit yaklaşık dört saat süresince kitaplarını imzaladı.

Aynı şekilde Kitap Fuarı’nda gazeteci-yazar Yılmaz Özdil de okurlarıyla bir araya geldi.  Yazarlar, Bülent Demircioğlu, Ümit Zileli, Çağatay Çakır, Hakan Günday, Nilay Şanlı, Nurullah Genç, Ömür Kurt, Sinan Yağmur, Yeşim Kaya, Zekiye Yüksel, Ahmet Telli, Anooshirvan Miandji ve Yoshinori Moruwaki fuarda kitaplarını imzaladı. Ünlü şair Ataol Behramoğlu “Şiir Hayatın Neresinde?” konulu söyleşiyle Antalya Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu. Kitapseverler sevdikleri yazarlara kitaplarını imzalattırabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

            Böylesi etkinliklerin farkındalık oluşturma noktasında belirleyici olduğunu düşünüyorum.

            Özellikle Antalya’nın tanıtımına da pozitif katkı sunuyor.

 

Bu yazı toplam 436 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim