Bugün 28 Nisan 2024 Pazar
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Garibanları rahat bırakın zabıtalar!

28 Nisan 2018 Cumartesi 00:55

 Son zamanlarda sosyal medyadan, belediye zabıtalarının yarattığı şiddet videolarını izliyorum.  Evet, onların garibanlar üzerinde yaptığı, tek kelimeyle şiddet!  Ekmeğini kazanmaya çalışan, bunun için çok zor koşullarda mücadele verenlere öylesine şiddet, öylesine zorbalıkta bulunuyorlar ki, akıl alır gibi değil. Allah’a çok şükür ki, bu tarz videolara Antalya’nın belediyelerinde şuana kadar rastlamadık. En azından ben görmedim, umarım bundan sonra da görmem. 


El arabasıyla çöp toplayanları, sokakta kısmetini arayan garibanları rahat bırakın beyler!  Bu hayatta tek sahip olduğu şeyi, onurlarını elinden almak yerine, onlara yol gösterin. Onların derdine, sıkıntısına çare olmaya bakın. El arabasıyla çöp toplayan garibanın arabasına inatla ve öfkeyle el koymak size neyi verecek? 
Neden kendinizi bir an olsun o insanın yerine koymuyorsunuz? 


Sokakta mısır satan, çöp toplayan garibanların arabalarına el koyacaksınız da o insan ne yapacak? Hırsızlık mı yapsın, arsızlık mı yapsın, gaspçı mı olsun, kapkaççı mı olsun? 
Ne istiyorsunuz beyler gariban vatandaşların dünyalarından? 

İnanılır gibi değil…


Allah’ım, sen dar olanların yardımına koş, onların çaresizliklerinden, gözyaşlarından güzellikler ve hayırlar çıkar. Evlerine, barklarına, çoluk çocuklarına helal paralar kazanmayı nasip eyle.  Belediye zabıtalarının zorbalıklarına karşı öfkemiz belli. Peki ya bu görüntülerin sosyal medyada çokça izlenmesinden rahatsız olmayan ilgili belediye başkanlarına ne demeli? 


Arabasını, tezgâhını gasp ettikleri vatandaşlardan nasıl oy isteyecekler? Yoksa belediye başkanlarının verdiği talimatla mı yürütülüyor bu zorbalıklar? 

Böyle olmaz!
Böyle bir hizmet, böyle bir insanlık olmaz!
O insanın bütün mal varlığına el koyuyorsanız, o insana ya iş vereceksiniz ya da işini yapması için bir yol açacaksınız. O insan ister miydi işportacı olmayı, sokaklarda çöp arabasıyla çöp toplamayı? 
Sosyal medyada yayınlanan görüntülere sessiz kalan belediyeler, insanların zihinlerinde çok kötü bir imaja sahipsiniz. Eğer bu imajı düzeltmek istiyorsanız, hemen harekete geçin! Harekete geçmişseniz, bunu yine halkınıza doğru bir biçimde anlatın. 
Bu devlet, bu belediyeler sadece zenginin değildir. 
Fakirin, garibin, yetimindir! 

 

 

Bu yazı toplam 1658 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim