Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2395.066
    %-1.33
  • Dolar
    32.3403
    %-0.46
  • Euro
    34.7603
    %-0.24

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Görüntü kirliliği inanılmaz!

11 Temmuz 2023 Salı 00:05

 

            Antalya’nın ne yazık ki bildik görüntülerinden birisi de görüntü kirliliği…

            Bu sorun bazen bir mahallede, bazen bir iş merkezinde, bazen mahallelerin tamamında.

            Antalya gibi büyük hedefleri olan bir şehrin görüntü kirliliği ile anılıyor olması ise son derece düşündürücü…

            Zaman zaman Kepez’de bulunan Akdeniz Sanayi Sitesi’ne işim gereği ya da arkadaşlarımı ziyaret amacıyla gidiyorum. Her defasında da bir türlü çözümlenemeyen çöp atıkları ve yığınları ile karşılaşıyorum.

   Tam da bu noktada Kepez ilçesinde Antalya’nın en işlek ticari noktalarından birisi olan Yeni Sanayi Sitesi’ndeki görüntü kirliliği ile yollara kadar taşan çöpler vatandaşların tepkisine neden oluyor.

  Kepez’de Şafak mahallesinde  bulunan  Antalya’nın en işlek noktalarından birisi olan ve yüzlerce dükkanın bulunduğu Akdeniz Yeni Sanayi Sitesi’ndeki görüntü kirliliği ile zamanında toplanmayan çöpler vatandaşların en çok şikayetçi olduğu sorunlardan bir tanesi! Ve bu durum büyük tepkilere neden oluyor.

  Dükkan önlerinde aylardır toplanmayan çöp atıkları  ile görüntü kirliliği görenleri hayrete düşürürken, bu konuda acilen  önlemler alınması isteniyor.

            Dünya kenti diye tanımlanan Antalya’da görüntü kirliliğinin boyutu her geçen gün artarken, Kepez ilçesindeki özellikle kent merkezinde en eski yerleşim birimlerinden birisi olan Akdeniz Yeni Sanayi Sitesi’nin bu yönüyle kaderine terk edilmiş hali tepki çekiyor.

             

            Bildiğiniz üzere Şafak mahallesinde bulunan, sadece Antalya’nın değil, ülkemizin de en büyük sanayi iş merkezlerinden birisi olan Akdeniz Sanayi Sitesi’nde ilk gözüme çarpan çöp atıkları ve bir türlü toplanmayan çöpler…

   Bu yönüyle araç tamir, bakım ve onarımından ağaç işleri ve mobilya tasarımına kadar yüzlerce dükkanın bulunduğu Akdeniz Sanayi Sitesi’ndeki görüntü kirliliğinin düşündürücü boyutta olduğunu söyleyen Antalyalılar, kaderine terk edilen bu büyük ticaret merkezinin görüntü kirliliği kıskacından kurtarılması gerektiğini belirtiyorlar doğal olarak.

            Kepez’deki bu binlerce esnafın çalıştığı ticari merkezdeki görüntü kirliliğinin her geçen gün artarak devam etmesi ise dikkatlerden kaçmıyor.   

            Bu görüntüler gerçekten hiç hoş değil. Her gün neredeyse aynı görüntülerle karşı karşıyayız. Son zamanlarda görüntü kirliliği bu çarşıda ön planda. Sanki kaderine terk edilmiş bir görüntü var. Özellikle dükkan önlerinde aylarca toplanmamış atıklar var. Sanayi Çarşısının ortasından geçen su arkları bakımsızlığa terk edilmiş durumda. Ticaretin ve sirkülasyonun çok yoğun olduğu bu tip sanayi çarşılarının periyodik aralıklarla temiz tutulması gerek. Özellikle iş yoğunluğunun bittiği saatlerde geniş kapsamlı olarak çöpler ve atıklar temizlenmeli. Bu görüntü kirliliği ve ilgisizlik Antalya’ya yakışmıyor…

Bu yazı toplam 479 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim