Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2420.766
    %-0.24
  • Dolar
    32.4438
    %0.01
  • Euro
    34.797
    %0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Her çocuğun istediği okulu tercih etme hakkı var”
31 Mayıs 2018 Perşembe 16:10

“Her çocuğun istediği okulu tercih etme hakkı var”

Öğrencilerin liseye geçişte istedikleri okula gidebilmesi gerektiğini vurgulayan VELİ-DER Antalya Şube Başkanı Füsun Sarsılmaz, “Her çocuğun istediği okulu tercih etme hakkı vardır” dedi.

Öğrenci Veli Derneği (VELİ-DER) Antalya Şubesi tarafından, liseye geçişte tercih sınırlamasına tepki gösterildi. Bugün dernek binasında bir açıklama yapan Antalya Şube Başkanı Füsun Sarsılmaz, “Her çocuk değerlidir ve her çocuğun istediği okulda eğitim görme hakkı vardır” diye konuştu.

 

“ARTIK YETER DİYORUZ”

Eğitim sisteminin yap boz tahtasına çevrildiğini söyleyen Sarsılmaz, şunları dile getirdi:

“Bize rağmen, bize ve çocuklarımıza sorulmadan eğitim sisteminin, çocuklarımızın ve memleketin geleceğinin yap boz tahtasına çevrilmesine artık yeter. Devlet okullarına bütçe değil, özel okullara milyonlarca teşvik ayrılmasına, laik ve bilimsel eğitimin yok edilmesine, bilimin değil cihat müfredatının çocuklarımıza dayatılmasına, çocuk istismarlarına ve ölümlerine artık yeter diyoruz. Hep birlikte 1 gün içerisinde 1 kişinin kararıyla sınav sisteminin değişebileceğine tanıklık ettik. Hangi ülkede 1 milyon 200 bin çocuğun geleceği hakkında 1 gün içinde karar verilebilir? Telafisi olmayacak bir sınav nasıl olur da sınava aylar kalmasına rağmen değiştirilebilir?”

 

“NİTELİKLİ EĞİTİM HAKKINI YOK SAYAN BİR SİSTEM”

TEOG’dan sonra getirilen sistemin çocukların tercihlerini yok sayan ve onları istemedikleri okul türlerine gitmeye zorlayacak bir sistem olduğunu savunan Sarsılmaz, “Okulları nitelikli ve niteliksiz diye ikiye ayıran, çocuklarımızın eşit, nitelikli eğitim hakkını yok sayan bir sistemdir. Çocuklarımızın evine veya okuluna en yakın liseye kaydı üzerinden yapılan düzenlemelerin hiçbir karşılığı yoktur. Bu sistem çocuklarımızı, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin belirlediği okula gitmeye mahkum etmektedir. Yaşamımızın en değerli varlıkları olan çocuklarımızın biraz daha iyi bir eğitim almasını istediğimizde karşımıza yüklü servis ücretleri, özel okul ücretleri çıkaracak bir sistemdir” dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN MÜCADELE ETME ZAMANI”

Yerleştirme kılavuzunun açıklanmadığını ve 25 Haziran’a ertelendiğini hatırlatan Sarsılmaz, “Yerleştirme kılavuzunda çocuklarımızı istemedikleri okul türüne zorunlu yerleştirecek maddelere karşı hemen harekete geçmeliyiz. Henüz hiçbir şey bitmedi. Çocuklarımız için mücadele asıl şimdi başlıyor. Çocuklarımızın istediği okullara yerleştirilmesi için mücadele etmenin, çocuklarımıza sahip çıkmanın tam zamanı” ifadelerini kullandı.

 

“ÇOCUKLARIMIZ TERCİHE ZORLANMAMALI”

“Çocuklarımızın 9 okul arasında 5 okulu tercih etmeye zorlanmasına karşı çıkalım” diyen Sarsılmaz, sözlerini şöyle noktaladı:

“Tercihte çocuklarımıza tercih sayısı konusunda bir sınır konulmamalı. Ortaokullarla liselerin adres bölgesi üzerinden eşleştirilmesine karşı çıkalım. Her öğrencinin adres sınırı olmadan istediği okulu tercih etme hakkı vardır. Her çocuk değerlidir ve her çocuğun istediği okulda eğitim görme hakkı vardır. Çocuklarımız ve geleceğimiz için çığlık olalım.” HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 51340 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim