Bugün 28 Nisan 2024 Pazar
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Hestourex ve Antalya

11 Nisan 2018 Çarşamba 00:28

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşen Dünya Sağlık Spor ve Turizm Fuarı Hestourex sona erdi. Türkiye’de turizm çeşitliliğini artırmak için gerçekleştirilen fuar, bu yıl 160’ın üzerinde ülke ve 6 binin üzerinde satın alma heyetini ağırladı. Antalya’da turizmin 12 aya yayılması anlamında umut vaat eden bu fuarın ilki, geçtiğimiz yıl Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun fikri önderliğinde gerçekleşmişti.

Antalya, turizm konusunda oldukça zengin olanaklara sahip bir kent… 

Bugüne kadar deniz, güneş ve kumla idare eden Antalya, artık kullanmadığı turizm olanaklarından faydalanmak istiyor. Spor ve sağlık turizmi konusunda ise Antalya, son yıllarda ciddi bir çıkış yakaladı. Özellikle sağlık konusunda bilinirliğini gün geçtikçe artırmaya devam ediyor.

Doktorlarımız, dünyaca ünlü golf ve spor sahalarımız, bizi dünyada görünür kılmaya şimdilik yeter de artar. Hestourex, bu olanakların öne çıkarılması konusunda stratejik öneme sahip. Bu işin akıl edilmesi, kurgulanması ve uygulanması hem Antalya’ya hem de Türk turizmine ciddi katkı sağlayacak.

Fuara ilk açıldığı gün gittim. Kentin tüm ileri gelenleri bu açılıştaydı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Bakanı Davut Çetin, AKTOB Başkanı Dr. Erkan YAĞCI ve ilçe belediye başkanları fuara katılanlar arasındaydı.

Fuara Avrupa ülkelerinden beklenen katılım olmazken, özellikle Rusya ve Türkî Cumhuriyetler Hestourex Fuarına ciddi ilgi gösterdi. Fuarda ilk gün açılış kalabalığı yerini sakinliğe bıraktı. İlk gün fuara katılan firmaların büyük bir çoğunluğunun umudu hafta sonuydu. 

 Fuarda stant açan hastaneler, yurt dışından gelen satın alma heyetlerine fuarın ikinci günü başladı Satın almacıların büyük bir çoğunluğu, Antalya’daki hastanelerin hizmetlerine tam not verdiği söyleniyor.

Hestourex Fuarı’nın en ilgi çeken standı, kuşkusuz golf alanıydı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, golf konusunda birkaç deneme yaptı. 10 milyar TL’lik ticaret hacmi sağlayan bu Hestourex Fuarında hedef, 20 milyar TL idi. Bu hedef tutturuldu mu henüz belli değil ama Hestourex Fuarı Antalya için bir şans. Turizm çeşitliliğini artırma adına, turizmi Antalya’da 12 aya yayma adına harika bir iş!

Emeği geçenlere çok teşekkürler.

 

 

 

 

Bu yazı toplam 2143 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim