Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.665
    %-1.51
  • Dolar
    32.3676
    %-0.45
  • Euro
    34.6997
    %-0.48

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Hıdırlık Kulesi projesi ve…

21 Mart 2024 Perşembe 00:01

Antalya’da önemli eksikliklerden birisi de bildiğiniz üzere çekim alanlarının yetersiz oluşu.

            Daha çok doğal güzellikler ile bu eksikliğin giderilmeye çalışıldığı şehrimizde yıllardan beri yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezleri oluşturulabilmiş değil ne yazık ki!

            19 ilçesi ile birlikte oldukça uygun bir potansiyele sahip bu şehir aslında çok daha özgün projeler ile donatılabilir.

            Her ilçesinde doğal güzellikler bulunan Antalya’da çevre dostu, doğal doku özelliği ile ön plana çıkan, tarihi potansiyeli koruyan ve kollayan, aynı zamanda vatandaşlar için buluşma noktası olabilecek projeler hayata geçirilmeli.

            Bir süreden beri çalışmaların devam ettiği Hıdırlık Kulesi Antalya’nın tarihi bir zenginliği…

  Tam da bu noktada Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Hıdırlık Kulesi çevresinde yürütülen arkeolojik kazı çalışmasında ortaya çıkarılan kalıntı ve eserlerin sergileneceği ve eşsiz Akdeniz manzarasının da izlenebileceği seyir terası projesi sürüyor.

   Büyükşehir Belediyesi, kentin simge tarihi yapıları arasında yer alan Hıdırlık Kulesi’ni kültürel ve turistik çekim merkezi haline getirmek için 2020 yılında Koruma Kurulu kararı doğrultusunda kazı çalışmaları başlatmış ve antik dönem kalıntıları ve yapıları gün yüzüne çıkarılmıştı. Eserlerin ziyaretçilere sunulması amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan 'Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi’nde çalışmalar devam ediyor.

  Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından alanda restorasyon ve konservasyon işleri yapılıyor. Taşıyıcı niteliğinde olan kuru duvar imalatlarının üzerine ahşap ve cam zemin kaplamaları altyapısında yer alan taşıyıcı kolonların çelik imalat montajları büyük oranda tamamlandı. Cam yüzeylerin montajına başlandı. Antalya Müze Müdürlüğü ve KUDEB denetiminde sürdürülen proje kapsamında kazı sonrasında ortaya çıkan tarihi kalıntıların koruma-onarım çalışmaları da sürüyor.

   Aynı zamanda seyir terası projesi ile alanda bulunan antik dönem kalıntılar ile diğer yapı kalıntılarının zemin altında kalan kısımlarının yürüyüş yolu kotundan cam yüzeylerle izlenmesi sağlanacak.

Bu yazı toplam 221 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim